Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
23
 
2
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Плевнелиев е пич,ей за това ще гласувам за него!!!!
164
0
 
19
 
! Отговори
Gj преди 12 години
Мижитурката на конци да пита Уорлик и мутрата па тогава да се изказва.
163
15
 
2
 
! Отговори
До 160 преди 12 години
И къде го чете това? В Мечо Пух или насън? Избери, ГЕРБ, спаси България :)))
162
2
 
6
 
! Отговори
До 162 преди 12 години
Ти си просто слугиня.
161
18
 
3
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Плевнелиев е лош човек, не краде а работи. Само разваля навиците на другарите.
160
1
 
28
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация". Да те изберат, пък после Боко ще ти каже какво да правиш. Ти си се навеждай, навеждай... г-н *** Марийкин.
159
2
 
20
 
! Отговори
слугинята в плевнята преди 12 години
Готова съм да крещя, ако не мога да прислужвам на когото ми наредят! Аз съм безлична кукла на конци. Хората искат да ми стиснат ръката. Аз искам да им се отвърне, като ги загербя с нови дългове.
158
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Рибата още в морето ,а Плевнелиев вече е сложил тигана"За такива като него е в сила поговорката." Кога стана калайджия ,кога му побеля д..ето"
157
2
 
20
 
! Отговори
Строител преди 12 години
Вчера четох, че спирали парите за магистралите от ЕС. Нещо Еврокомисията не искала да плаща, особено за Тракия. А и със Струма се задавали проблеми, та и министър Лили Павлова се е обяснявала на Него. Май единствената гордост на управляващите също е на път да рухне.
156
1
 
20
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия. Ще те Въпрепятствам аз тебе но на 23.10
155
1
 
12
 
! Отговори
Чудак преди 12 години
То думите на Плевнята ми звучат малко като : Ти въри, а аз шъ дода.
154
1
 
16
 
! Отговори
Хъмммм..... преди 12 години
Роска, я пак ни кажи за черното печатче от Германия!!! Още ти седи на челото да знаеш!!!
153
2
 
1
 
! Отговори
do 149 преди 12 години
Sersem ne e BG duma a 4uzda ,zna4i vie ne ste BG a ste nekkav mutant bezroden taka 4e navri se tam kadeto slance ne te ogreva v kafiavata to4ka .
152
2
 
12
 
! Отговори
До 154 преди 12 години
Е, как те направиха столичанин?! Той само Цецко може да е със 6 апартамента в София. Ти защо не слушаш повелята - всички млади на село, никакви големи градове, никаква чужбина. Всички в Полски Тръмбеш да пеят с Веско Маринов
151
0
 
9
 
! Отговори
Ето защо преди 12 години
Ще гласувам за ГЕРБ, защото:1. Като дойдоха на власт изгониха предишните от къщата им и я дадоха на мен.2.Взеха парцел от дядо им на предишните и го дадоха на мен-за вила.3. От 100% селянин ме направиха столиченин. На мен това ми е достатъчно. Ще съм им твърд електорат винаги, когато има избори.Точка.
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народа има една приказка за правителството на ГЕРБ и вожда им: "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА"
149
1
 
17
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Бойко Борисов не ползва "Емека"...Бойко Борисов ползва Плевнелиев...
148
3
 
18
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Не искахте Калфин, защото той бил обърнат към Русия! Сега и вие натам гледате! Или се обърквате в постоянните си лъжи, или е предизборно!
147
2
 
14
 
! Отговори
977635 преди 12 години
АЕЦ Белене ще се строи защото Бойко вече е поел ангажимент и май и друго е поел...това е ясно а щом тоя също обещава на болшевиките няма да гласувам за него !!!
146
5
 
13
 
! Отговори
До Миро преди 12 години
Ей ***!!! По-големи комунисти от ГЕРБ няма бе ***