Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност

„Окупирай Уолстрийт” придоби световен мащаб
15 окт 2011 17:47,
100
Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност
Протестите в Рим. Снимка: БТА

Протестиращи излязоха на масови шествия в големите европейски градове срещу корпоративната алчност и неравенството, предаде Асошиейтед прес.

Протестите под надслов "Окупирай Уолстрийт", които започнаха в Канада и се разпростряха до големите градове в САЩ, днес придобиха световен мащаб.

В Европа движението се обединява с протестите срещу мерките за строги икономии, които бушуват от месеци.

Във Франкфурт близо 5000 души излязоха по улиците, за да протестират пред сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Стотици преминаха през босненската столица Сараево, носейки снимки на Че Гевара и стари комунистически знамена с надпис "Смърт на капитализма, свобода на народа!".

Няколко хиляди протестираха в Рим, ден след като премиерът Силвио Берлускони получи вот на доверие в долната камара на парламента.

Още по темата
 Демонстрантите в италианската столица днес подпалиха два автомобила и счупиха няколко прозорци на магазини, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. Няма съобщения за ранени.

Кадри, излъчени по телевизията, показаха един от автомобилите в пламъци и плътен черен дим по маршрута на демонстрацията, която иначе протича мирно.

Телевизия РАИ съобщи за най-малко два пожара по маршрута и за демонстранти, които са избягали в хотел от съображения за сигурност.

Стотици хора се включиха днес в мирни протести в Сидни, Токио, Манила, Хонконг и Сеул, посочва АП, цитирана от БТА.
 

България също се включи в протеста, но в него се включиха едва петдесетина души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
10
 
! Отговори
Gen преди 12 години
Хайде, Маркс прави към-бек - пролетариата е се осъзна и класовата война започва... с ясен край...
57
3
 
35
 
! Отговори
Бай Ганъо! преди 12 години
Те българите защо да протестират нали има картофи и филия с мас! Аз за протест говоря те за 1 кокошка си продават гласа ....
56
4
 
16
 
! Отговори
Стою СелЕнина преди 12 години
А ГА ЯДАХА КИФТЕТТА НИ РИВАХА, А?
55
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде сега, гръцки номера, всички искат като гърците, ама номера само веднъж минава
54
11
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Човешкия прогрес, чрез своя връх - Великата Френска революция, наложи на целия свят основния принцип за човешко развитие: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!!НОИндустриалните общества тръгнаха по три различни пътя:1. Абсолютизацията на БРАТСТВОТО, породи Комунизма, при който Всичко се взема от всички, а благата се ползват по равно, по братски - Днес знаем, че това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!2. Абсолютизацията на СВОБОДАТА, породи Либерализма - в основата на който е заложена Анархията и Бездържавието, Дивата алчност, при която - По-силния силово, икономически или финансово винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещата му страна Кризите Днес знаем, че И това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!3. РАВЕНСТВОТО, допълнено балансирано от свобода и братство, породи Демокрацията - принципа за Единството на Права и Задължения - с регламентирани икономическа и политическа свободи и обществена солидарност. - Демократична Европа доказа, че това е Панацеята за постигане на МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ!!!България ли??? Ние сме си ние - Ще изядем солта, ще отнесем тоягите и накрая ще си платим - ТАКА И ПРАВИМ:- Пробвахме Комунизма, ама ревностно, сега пробваме Либерализма, ама още по-ревностно, а като поумнеем, ще тръгнем в правия път на Демокрацията!!!- За сега, обаче, ДАНО ДА Е ВРЕМЕННО, изпаднахме в интелектуална пауза и следваме пътя на МУТРОКРАЦИЯТА!!! Властва Мафията, чрез различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, пак няма да имаме Демокрация, Свобода, и Братство, а икономиката и нацията ни ще продължават мъчително да загиват.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 38 гледала съм това филмче много интересно откритие са направили учените и то преди доста време ,че заради необяснима слънчева активност въглерода ,който е основна съставка на цялата материята на земята включително и на нашите тела се разпада необяснимо на по елементарни частици и това скоро ще доведе неминуемо до апокалипсис ,за съжаление хората се оставят умишлено в неведение
52
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, на другарите и другарките им се привиждат нови комунистически революции, смях!Ако не то поне се опитват да извлекат, долна изгода от световните протести. Не протестите не са за комунизъм, друаги и другарки, успокойте се, ще си докарате некой инсулт!Протестите не са за промяна на троя, набийте си го в кратуните мързеливи!
51
0
 
0
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
права си , нали за това образно метафората е с овце...щото са глупави и лесно се манипулира стадото на паша ;) сещаш ли се? с твоят мир до тук докарахте света....да ни пасат като овце и да ни отглеждат като ***!
50
7
 
25
 
! Отговори
КомунистЪ преди 12 години
Аз още преди няколко месеца като казах че хората по света сами ще поискат истински комунизъм и равенство, вие ми се смяхте! Веднага започнахте да ми обяснявате как това били глупости. Е, сега не ми се обяснявайте а само следете световните медии и гледайте какво ще стане. Това е само началото! Още нищо не сме видели! Интересното ще е когато започнат да падат политическите системи и ей тия дето ги гледате "мирните" протестиращи започната да строят бесилки по улиците за своите политици-олигарси!
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Консуматорското общество трябва да изчезне...
48
1
 
3
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
До 48 -ми: Няма нищо вечно, освен глупостта
47
5
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ЛОШО! ГЕРБ не са от ДОБРИТЕ, а от ЛОШИТЕ!!!Проблема не е Борисов, а Либерализма на партията му, който е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ и това прави ГЕРБ ЛОШИ за собствения си народ. Явно провалилата се философия на американския "свръхлиберализъм", който вкара света в поредната глобална криза, вече не си иска и от самите американци В съвременните индустриални общества се наложиха два пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Либерализма", в основата на който е заложена Анархията или Бездържавието. Дивата алчност, при която - По-силния (физически или финансово) винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещия му символ Кризите..., на каквато сме свидетели и днес При Либерализма богатите стават по-богати, а бедните по-бедни Държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре на нивата и кой ще проси)От бушуващата днес поредна Американска финансова криза, вече знаем, че това е Път за никъде!!!- ГЕРБ СЛЕДВА ТОЗИ ПЪТ ПЪТЯ НА ЛОШИТЕ Защото днес И В БЪЛГАРИЯ, 5% от населението притежава 97,5% от богатствата на народа ни!!!ЗАРАДИ ТОЗИ ВЪЛЧИ ЛИБЕРАЛИЗЪМ АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПО УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ!- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията Общество, което се управлява от или в името на мнозинството граждани. Това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им- Днес дори в САЩ го направиха, като посегнаха на своята Светая светих, на Свещенната американска крава банковата си система- ТОВА Е ПЪТЯ НА ДОБРИТЕ, ЗА КОЙТО СКАЧАХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И КОЙТО ДНЕС В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОПОВЯДВА ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ!!!
46
4
 
3
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
до RUJA да и световното правителство в сянка , банките и корпорациите ще прекратят веднага геноцида над човечеството .... хахахаха
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еее, как може да сме толкова СПРЕЛ народ :(
44
3
 
21
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Млади хора, време е и вие да научите нас - вашите родители на нещо - как да излезем от летаргичния сън. Преди 22 години половината от нашето поколение викаше възторжено по площадите - "Времето е наше"! Аз бих казала сега - "Времето е ВАШЕ"! Излезте мирно, без агресия, диващина и погроми и кажете ясно, точно, силно и настоятелно какво искате и какво - не да се случи във вашия живот. Ако пожелаете - и ние ще застанем до вас и ако имаме на какво още да ви научим - ще го направим!
43
6
 
5
 
! Отговори
rediohaoha преди 12 години
Андрешко събодисе!
42
0
 
14
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
до 38 пич , няма никаква тайна в това да откриеш че си човек и искаш да живееш свободно като такъв :)
41
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
За всички протести е виновен Алексей Петров той за това говори от две години насам.Щом направи такива протести по света организацията е много силна.
40
7
 
5
 
! Отговори
Хампарцумян - БулБ преди 12 години
Ама много смешни "позиви" чета по-долу!! Къде ще ходите - специално в БГ, та вие отдавна, когато Луканов през 1990г обяви фалита на държавата сте продадени и препродадени.Оставете ги тия лумпенчета на Запад - те са много малка част от западното общество - вие в БГ се пригответе за една много тежка зима и година - 2012.Мислете за насъщния и за ежедневното си оцеляване, БГ-банките ги оставете на нас, те засега са едни от най-стабилните и печеливши в целия ЕС.
39
8
 
3
 
! Отговори
Идиотут преди 12 години
До 39, не споделям мнението ти за мързеливите, социализма бе рай за тях!!