Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност

„Окупирай Уолстрийт” придоби световен мащаб
15 окт 2011 17:47,
100
Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност
Протестите в Рим. Снимка: БТА

Протестиращи излязоха на масови шествия в големите европейски градове срещу корпоративната алчност и неравенството, предаде Асошиейтед прес.

Протестите под надслов "Окупирай Уолстрийт", които започнаха в Канада и се разпростряха до големите градове в САЩ, днес придобиха световен мащаб.

В Европа движението се обединява с протестите срещу мерките за строги икономии, които бушуват от месеци.

Във Франкфурт близо 5000 души излязоха по улиците, за да протестират пред сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Стотици преминаха през босненската столица Сараево, носейки снимки на Че Гевара и стари комунистически знамена с надпис "Смърт на капитализма, свобода на народа!".

Няколко хиляди протестираха в Рим, ден след като премиерът Силвио Берлускони получи вот на доверие в долната камара на парламента.

Още по темата
 Демонстрантите в италианската столица днес подпалиха два автомобила и счупиха няколко прозорци на магазини, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. Няма съобщения за ранени.

Кадри, излъчени по телевизията, показаха един от автомобилите в пламъци и плътен черен дим по маршрута на демонстрацията, която иначе протича мирно.

Телевизия РАИ съобщи за най-малко два пожара по маршрута и за демонстранти, които са избягали в хотел от съображения за сигурност.

Стотици хора се включиха днес в мирни протести в Сидни, Токио, Манила, Хонконг и Сеул, посочва АП, цитирана от БТА.
 

България също се включи в протеста, но в него се включиха едва петдесетина души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тайната на тайните е ясна - парите заминават за една малка страна! Не е България!
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 10 Взимахме 150 лв,но бензина бе 12 ст. и всеки които не бе марзелив имасе свой дом.А по лагерите биаха престапниците които след 10 10 1989 станаха бознесмени (мутри)
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХОРА ВЛЕЗТЕ В Ю ТУБ И НАПИШЕТЕ ТАЙНАТА НА ТАЙНИТЕ ТАМ ВСИЧКО ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЧОВЕЧЕСТВОТО И КАКВО ТЕПЪРВА ИМА ДА СЕ СЛУЧИ СВЕТЪТ КОЙТО ПОЗНАВАМЕ СЕ ПРОМЕНЯ ТОТАЛНО И ДОСЕГАШНИТЕ СИСТЕМИ РУХВАТ ,НОБЕЛОВИ ЛАУРЯТИ ПО ФИЗИКА И ХИМИЯ ЯСНО ОБЯСНЯВАТ ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА СЪЗНАНИЕТО КОЕТО ПРЕТЪРПЯВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ,ПРОЦЕСА Е КОСМИЧЕСКИ И НЕОБРАТИМ СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ГО ЗНАЕ ,НО ВЕЧЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН ТОЗИ ПРОЦЕС
35
2
 
13
 
! Отговори
.. преди 12 години
Какъв Уолстрийт? Да не правим протести на чужди теми, неактуални в България.У нас има 3 неща срещу които трябва да се въстане - ВСС като генератор на корупция и зависимост в съда (съмнителни назначения, никакви наказания за доказана некомпетентност и имотни облаги), университетите (закостенялост,ниско качество не заради липсата на пари, а заради безконтролността и феодализма на управата им), и МВР (полицейско насилие, корупция, дарения).
34
4
 
16
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
Дянков трябва да си ходи. Първо - не прие данък "лукс", въпреки, че е ясно - никой не е забогатял за 20 години по друг начин, освен с крадене на държавни пари по един или друг начин. Второ - не ще данък върху банковите транзакции, та чак Европа се чуди защо. Да си ходи. Нищо, че гласувам за ГЕРБ, Дянков е ***.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей сега ще съставят списъка с айпитата!
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от всички нормални хора по света, ние тук сме едно презряно и страхливо племе. Ако не ни раздават въжетата за бесене, сами ще си ги купим.
31
2
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
30
9
 
23
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ! преди 12 години
Събудете се българи - ГЛАСУВАЙТЕ! Турците гласуват 95%, *** 90% а българите 30%. Поемете си своята отговорност пред България!Който не гласува, после няма право да казва : "Кой ги избра пък тия"?Ще ни управляват *** и турци докато те гласуват и "определят правилата" - ще има много КатуницИ, ако българина не гласува!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29 -Ти ако се чустваш ***, чуството не е взаимно. Не говори ако обичаш в множествено число. Наслушах се на достатъчно обиди за Българите-вземета попрочетете малко история. "Защо се срамиш да се наречеш Българин?"О неразумни юроде.*** сте вие що мразите родината и рода си.Ако българите мълчат то причини за това има достатъчно. Ще дойде време, ще се надигнат.Но няма да е когато някой американец надуе свирката.
28
1
 
13
 
! Отговори
А у нас? преди 12 години
Ха да видим на изборите каква ще я надробим!
27
16
 
6
 
! Отговори
varg преди 12 години
Нормално тука в България живеят най-големите *** на света.
26
3
 
23
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
People of Bulgaria: RISE UP!
25
1
 
21
 
! Отговори
Марл Каркс преди 12 години
Представете си на някаква планета - си живеят някакви същества, които могат да комуникират и да мислят. Някои същества се възползват от обстоятелствата и ограбват останалите, като успяват да внушат, че са прави.Ето това е Земята. Всички икономически теории са направени заради това.
24
0
 
29
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
до 21 приятелю , тези хора не искат нито комунизъм нито капитализъм .... имаш цял интернет и свят пред очите си ...поинтересувай се малко ...zeitgeist movement ..... тези хора искат нещо много по човешко и много по различно от двуполюсната ти представа за масовия контрол
23
0
 
30
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Манипулираш !!! -- аз нямам избор да ползвам банка или не ,говорих за непочтена симбиоза ,навсякьде банките се явяват неканен посредник / за потребителите на дьржавни услуги / Вече не може заплата еи така да туриш подпис и да я получиш от касиерка ,трябва в банка и през кеш диспенсер.. нещата така се нагласят ,че по естествена нужда да идеш комисионна ще даваш...
22
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад протестите стоят хакерите. На САЩ една такава световна стачка им е прекалено удобна, дали не е някакъв план какво мислите ?
21
5
 
21
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ЕТО ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА БЪДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ БУНТОВЕ 4ОКУПИРАЙ ПАРЛАМЕНТА!!!- Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! Днес средната заплата е само 640лвОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС, а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица (от труд, доходоносна собственост или социални помощи) СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигурявания НапротивДнес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ.Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА СЕ УЗАКОНИ, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА СВРЪХ-ЛИБЕРАЛА ДЯНКОВ ИСКА ТОВА ДА БЪДЕ ЗАПИСАНА В КОНСТИТУЦИЯТА
20
0
 
4
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
до 18 - колкото и за каквото да им плащат..хората по улиците не могат да спрат нито да покажат криворазбрано... бъди овца или вълк...стои си мирно и кротко до дълбоки старини и крии раните в душата си или просто излез и се бий за свободата си .... за това което ще дадеш и покажеш един ден на децата си , защото помни един ден ще бъдеш съден не от бог , а от твоите наследници ...защото ще си история! замисли се !
19
15
 
17
 
! Отговори
рг преди 12 години
ПОЧНА СЕ ВСИЧКИ ИСКАТ КОМУНИЗЪМ!!!! НАЙ НА КРАЯ ОВЦЕТЕ СЕ ПРОБУДИХА СРЕЩУ МАСОНИТЕ И ИЛЮМИНАТИТЕ.....