БСП атакува в съда Плевнелиев

Левицата ще събира подписи за касиране на президентския вот
Обновена: 9 ное 2011 16:54 | 8 ное 2011 16:56,
307
БСП атакува в съда Плевнелиев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

БСП ще иска касиране на президентските избори, обяви лидерът на партията Сергей Станишев.

Според юристите на левицата има достатъчно законови нарушения и противоконституционни действия, които дават основание изборът на държавен глава да се оспорва пред Конституционния съд.

За целта трябва да се съберат подписите на 48 депутати, които да внесат искане в Конституционния съд. Такова намерение обяви скоро и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

БСП ще проведе консултации с всички политически сили в парламента, които споделят тяхното мнение за провеждането на изборите.

Още по темата

Станишев отново подчерта, че по време на изборите е имало манипулации, и цитира социолози, според които контролираният вот е бил 10-15%. В една четвърт от общините различни политически сили оспорват резултатите на местния вот, каза Станишев. От левицата са поискали касиране на изборите в 18 общини в страната.

От БСП определиха бюджета за 2012 на управляващите като бюджет на мизерията и продължаващото обедняване. По думите на лидера на социалистите страната ни за трета поредна година ще има крайнодесен бюджет, който прехвърля тежестта от кризата върху обикновения българин.

"Трета поредна година не се планира увеличаване на доходите, не се предвижда дори индексация. Докато управляващите се изживяват като хирурзи на болен и си правят експерименти върху тялото на болния, той просто може да не издържи и да почине. Става дума за българските граждани, които едва свързват двата края", предупреди Станишев.

Инфлацията за трите години управление на ГЕРБ ще достигне около 14%, прогнозира той. Според него потреблението ще продължава да се свива, а заложените в бюджета приходи няма как да се съберат.

"В същото време парите за научни изследвания се намаляват, което не се прави никъде в ЕС, посочи Станишев. "Няма да подкрепим този бюджет. Ще предложим алтернативен бюджет в парламента", обяви лидерът на БСП.

Според червения депутат Корнелия Нинова Бюджет 2012 узаконява сивата икономика и контрабандата.

"Заложен е ръст на БВП от 2,9 на сто и увеличена данъчна тежест, а приходите падат. Няма никаква логика, освен една – разликата да отива в сивия сектор", каза Нинова.

Тя изтъкна, че се предвижда инфлация от 2,8%, а същевременно доходите са замразени. "Няма числа в бюджета, които да показват повече пари за доходи. Предвидени са само 3,4% повече за пенсии, но те са за нови пенсионери през 2012 г. и за повишаване на вдовишките пенсии", допълни депутатката.

Според нея управляващите са излъгали земеделските производители, тъй като са им дали с 200 млн. лева по-малко от обещаното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
8
 
33
 
! Отговори
hrisunko преди 12 години
test
261
8
 
33
 
! Отговори
do 271 преди 12 години
za nego ne znam, ama ti opredeleno ne si vyzmuten :D :D :D
260
10
 
34
 
! Отговори
до 263 преди 12 години
Не си комунист, а "възмутен" ***!
259
16
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Най много му се кефя на Бойко Борисов, че се отнесе с този от снимката, като с ***.:))))))
258
13
 
37
 
! Отговори
;) преди 12 години
Добър ден, ***!
257
13
 
42
 
! Отговори
ЦоциаГлист преди 12 години
ЗАЩОТО СМЕ ЦОЦИАЛИСТИ НИЕ НЕ БИВА ДА ГУБИМ ИЗБОРИАКО ИЗГУБИМ ЩЕ КАЗВАМЕ ЧЕ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ, ЗАЩОТО СМЕ ЦОЦИАЛИСТИ И ТРЯБВА ДА ЦОЦАМЕ ДА ИМА ПАРИЧКИ...АНАДЪМ???
256
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунизите дето 45 години фалшифицираха изборите ,печелейки 99%ся плачат че изборите фалшифицирани :)) смяяяях :)
255
12
 
48
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
Не разбирам- защо когато в форума пиша за ***,мутри,***,тикви то неимоверно се увеличават защитавашите ПП ГЕРБ.Ами то май Станишев ще се окаже прав за изборите."НЕ Е СРАМНО ДА ЗАГУБИШ, СРАМНО Е ДА СПЕЧЕЛИШ ПО ТОЗИ НАЧИН! и сега се сещам за гениалния Алеко Константинов-Бай *** прави избори.Сещам се за героите му-Дочолу,Гочоулу и сегашния типаж-цар Киро/в медията БТВ/му показаха книжката на ГЕРБ от пловдивската организация.Та сега всички тикви и зелници могат да пируват още 19 месеца
254
11
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
възмутен, добре казано!264, усещаш ли се каква глупост си написал????
253
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако фалшифицирането води до това червената мафия бсп-дпс да стои далеч от властта, аз одобрявам
252
12
 
50
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Дори ме е гнус да чета тези коментари! Стига вече с тези комунисти! Имам чувството, че дори под носа ви да ви подменят бюлетината, пак ще точите лиги и ще възвеличавате управляващите на фона на инакомислещите, които наричате комунисти! Мен не ме интересува кой иска касиране на изборите! За мен е доказан факт фалшифицирането им, недопускането на 150000 души да упражнят правото си на глас, което е нарушение на закона и оттам нататък всичко е лъжа!Не сме народ, а ***! И пишете какъв комунист съм!
251
15
 
43
 
! Отговори
КАСАПИН преди 12 години
Тиквата не е хирург, а КАСАПИН
250
28
 
53
 
! Отговори
несоциалист преди 12 години
е как не им омръзнана тези Комунисти!? Пълни нещастници! А за злобата им нямам думи!!!Злобата е лош порок Дами и Господа! Смирете се вече!
249
13
 
47
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Как няма БСП да атакува пред Конституционния съд изборите за президент! Та шеф на КС е Е.Танчев, син на дясната ръка на Тато П.Танчев Пъпеша! Преди се знаеше: *** са за БСП, десните сили държат областните и бившите окръжни градове. Да , ама ГЕРБ усвоиха тактиката на червенушките и в Столипиново, Факултета, Сливен, та дори в плевенските села братовчедите пуснаха гласовете си и за ГЕРБ! Нищо че като цяло гласовете на ромите се разпределиха 60% за Столетницата и 40% за Плевнелиев. Пък и турците обещаваха 500 хил.гласа, ама пуснаха за Калфин 350 хил. гласа! Добре че бяха пенсионерите, обидени на Борисов и Дянков, селяните и хората от малките градчета, та спасиха положението!
248
10
 
46
 
! Отговори
Серьожата преди 12 години
Изводът за премиера и Дянков от изборите е друг път да знаят, че пред пенсионери се подвива коляно и се целува ръка, а не не се гледат с белтъците на очите и не се заявява за n-ти път, че ще очакват повишение на пенсиите пред Великден в петък!! Сергей, виж там и съдиите от ВАС, те са ваши хора, с шеф милиционер, възпитаник на Магнурската школа Симеоново, клел се е в Червеното знаме и БКП! Нали той върна вашият генерал-съдия Пенгезов в САС! Съдиите от този съд вечер си лягат с Интернационала, а сутрин стават с Дружна песен! И нали техните дъщери ошлевиха ОПС-имотите в Приморско, а бащите и майките им опростиха хонорара на Доган и измервателната апаратура на Лукойл! То си е казано: таралеж за възглавница и милиционер за приятел!
247
19
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Би било прекалено хубаво за да се случи в Република България - очевадно фалшифицираните избори да се повторят!!!!!!! Това поне би дало вяра на хората в едно нормално бъдеще, където това което се случи на последните избори не е възможно.Ужас, ***, бай-Ганювщина, лъжливи обещания, мутри охраняващи избирателните секции, села чакащи Цветанов с п ите тнтнтн
246
8
 
35
 
! Отговори
az преди 12 години
vijte gi geq ser-gei40 toq pudel prodaljava s glupostite abe glupender hodi da q 4uka6 onaq na ventzi iosifov k..vata i se pokrii za po dalgo vreme za6toto i ostanalite ti partiitzi kato ti gledat gnusnata fizionomiq 6te napusnat partiqta
245
8
 
35
 
! Отговори
жаго преди 12 години
напротив , дръжте го на първа позиция, да отвращава хората
244
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne vidiah komentari,kade sa?
243
8
 
33
 
! Отговори
преди 12 години