ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира

"Лъжа е твърдението, че не се вдигат данъци, пипа се и ДДС"
Обновена: 11 ное 2011 13:54 | 11 ное 2011 10:43,
215
ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира
Снимка: impactpressgroup

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.

"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Още по темата

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
16
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Стига сте показвали тези отвратителни стари муцуни. Да благодарят на Бога, че живеят в България. Тяхното място е зад решетките.
170
3
 
9
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
По *** от Серж нема, бате, ше ме извиняваш!
169
15
 
7
 
! Отговори
До костовистите преди 12 години
Какво ще ми го хвалите тоя Костов, та по негово време само кражба и далавери заемаха вниманието на политиците. Само гледаха да се натъпчат, но то е така след преяждането с власт идва неразположение, хранително отравяне, а ако сме твърде много прекалили и смърт.В случая вече започва да мирише на ***,воняща на километри,от политическия труп на вашия лидер.то не бяха чупки в кръста, мазнене, пълзене, лигавене, съзаклятничене, рекетиране, но времето си знае работата и епохата на разврата свърши
168
15
 
8
 
! Отговори
ЗА КРАЛ "киро&q преди 12 години
ПЪРВИТЕ ПРЕЗ 1989Г.,ПОСЕТИЛИ ---КРАЛ КИРО ---СА....Екатерина Михайлова и И.Костов ---ядене и пиене ,и ОПРОЩАВАНЕ НА ---30годишния затвор с/у Кирито.....ФАКТ!Нали жената на Кирето каза ,че са плащали на всичките партии ....?
167
13
 
8
 
! Отговори
До 164 преди 12 години
Ама пък ти го искара нвинна душичка, тоя Костофф бе!Ни едно хотелче барем ли не успя да си вдигне, една къщичка на няколко катчета ли не си направи и жена му и близките му бизнес ли нямат????Ми че ти направо светец го изкара тоя син комунист, направо за окайване! Ако искаш що не му откриете една дарителска сметка да го подпомага БГ народ?Наглец! Айде марш да съзаклятничите и да хвалите вашата "икона" и "панацея" някъде другаде по оределите и рехави сборища на крадливите съпартийци...
166
4
 
17
 
! Отговори
За "цар" К преди 12 години
По-интересен беше отговора на Костов на въпроса за "цар" Киро.Той каза : "Попитайте ГЕРБ, той е от член на ГЕРБ !"
165
6
 
17
 
! Отговори
до 155 преди 12 години
А 20г.,като ни управляваха все образовани и учени ,та така образовано ни окрадоха ,затова 20г.,ПРЕХОД !КЪДЕ ГО ИМА ТОВА ----2ОГ.,---ПРЕХОД?
164
8
 
7
 
! Отговори
....? преди 12 години
Командира, беше ...командир,като цар Киро ,който беше цар ,ама сега.......?
163
13
 
13
 
! Отговори
след изборите,..... преди 12 години
....даже и Светльо Витков спечели повече гласове от цялата ---СК----РЕЗИЛ И ЗА КОСТОВ С 1%...ТОВА СА ФАКТИТЕ !
162
14
 
12
 
! Отговори
така е ! преди 12 години
От 22 г .,до сега ,....Бойко Борисов е първият министър председател ,който е ----БЪЛГАРИН ",беше написано някъде ,ама е верно !
161
3
 
17
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Къде са му милионите на Костов? Да не си сменя колата всяка година, или да има 7 апартамента, или жена му да носи обеци за 10 бона? Или да е станал директор в някоя частна фирма или да има фирма или акции от фирма на свое име? - това лесно може да се провери, ама фактите говорят - кой с какви коли и каква охрана се движи, какви обеци носи, колко апартамента или хотела има!
160
1
 
13
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
Костов започна тая реформа, само че никой след него не иска да довърши последния етап - личните електронни здравни карти - в реално време да се следи кои от какво е болен, колко болнични е получил, какво лечение е назначено... Ако го има това - няма начин да ползваш болнични а да не си купувал лекарства. Няма начин да ти вадят по 5 зъба годишно (на книга) или през 2 години да те оперират от апандесит.
159
5
 
6
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
Това че някои от предишните са били некадърни не значи че ББ е нещо различно от *** ***!
158
7
 
4
 
! Отговори
за 158 преди 12 години
Пич виж историята на Хамерика и нейната икономика и тогава искай можещи ***.То и до сега в Бг бяха все можещи ето някой от тях:А.Луканов,Ф.Димитров,Жан,П.Стоянов-коняТ,Цар и господар от Мадрид,Яков Сергей изключително можещ....има и още много като Калофон,Пръмова....и т.н.замисли се малко защо сме на това дереже и защо всички *** ръководители вият срещу ББ.Айде със здраве.
157
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя костофф, като е такъв "капацитет", що не подхвана здравната реформа, след като са му я предложили ГЕРБ след изборите? Сам признава, че е било така, но било много "лошо" състоянието и! Че ти кво искаш бе, костофф? Нещо, от което да гепиш ли? Ти я започна тая реформа, що не я довърши бе, лицемер...
156
8
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
"Справка на в ЦИК показва че 94,5% от жителите на Столипиново са подкрепили Росен Плевнелиев!"Няма такава "справка" на страницата на ЦИК! Не лъжи! Има за гласуванията по СИК! Порових се по някои сливенски села с преобладаващо знаеш какво население! Познай кой печели там?
155
2
 
12
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
И какво от това? Предпочитам можещ ***, пред некадърен Бай Ганьовец!
154
4
 
13
 
! Отговори
Мк преди 12 години
Човека пак е прав, но пак никой не го слуша и пак ще затъваме още заради това.
153
1
 
8
 
! Отговори
do 144 преди 12 години
Именно според Дянков - излязохме от кризата миналата година март месец! Дянков е един недоказан канцеларски плъх със внушително изглеждаща в очите на *** милиционер визитка и невидими резултати от напъните си у нас и крайно отрицателни резултати в предишна страна където е бил представител на СБ (Грузия)
152
8
 
18
 
! Отговори
123 преди 12 години
БОРИСОВ Е НАЙ-ПРОСТИЯ МИНИСТЬР-ПРЕДСЕДАТЕЛ