Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!

Корнезов предупреди Плевнелиев и "министърчето" Младенов
24 ное 2011 20:40,
115
Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов призова новоизбрания президент Росен Плевнелиев и външния министър Николай Младенов да се съобразят с решението на КС относно дипломатите агенти.

Магистратите отмениха текстовете от Закона за дипломатическата служба, с които се въвеждаше забрана за бившите сътрудници на Държавна сигурност (ДС) да стават посланици и консули или да заемат други публични длъжности в дипломатическата служба.

КС намира и за противоконституционен текст, според който министърът на външните работи определя външната политика на страната.

Николай Младенов обаче потвърди волята на правителството да не изпраща агенти на ДС за посланици

„Решението на Конституционния съд е факт и то не може да бъде тъпкано с ботуши или джапанки, било то  от бъдещ президент, или някакво министърче на външните работи“, заяви днес Любен Корнезов.

Червеният депутат цитира изказване на Росен Плевнелиев от Бургас по повод решението на съда. Бъдещият президент е заявил, че първата му работа, като влезе на „Дондуков 2”, ще е да издаде указ за освобождаването на нашите представители в чужбина.

Още по темата
 Корнезов припомня на новоизбрания президент, че решенията на КС са задължителни за всички граждани в България, за всички държавни органи, включително и за президента.

„Ако не знае г-н Плевнелиев, указите на президента подлежат на контрол от самия КС и те ще бъдат обявени за противоконституционни. Ако не знае г-н Плевнелиев, че има член 103 от българската Конституция, който гласи „президент, който наруши Конституцията, трябва да бъде предсрочно освободен”. Да не започва своето президентсвто г-н Плевнелиев в нарушаването на българската Конституция и неизпълнение на решение на КС”, предупреди Корнезов и се обърна към външния министър:

„Обръщам се към г-н Младенов, предупредих го и в зала, че има член 4, алинея 1 от българската Конституция, където се казва, че „България е правова държава и решенията на КС имат сила на закон. Има член 172 от НК, ако не знае г-н Младенов. Този текст предвижда до 3 години затвор за този, който дискриминира групата наши представители в чужбина”, напомни Любен Корнезов.

Решението на Конституционния съд по никакъв начин не променя правото и възможностите на правителството и на президента да решават кои посланици да представляват държавата ни, заявява вчера в официална позиция по повод решението на магистратите Младенов.

Оттук нататък аз няма да предложа да бъде изпратен за посланик човек с принадлежност към бившите ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия, подчерта министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е за вярване,толкова рано и толкова ТИКВОЧИ са напъпли сайта !По-гнусни са и от ***!Махам се,чао!Старото БКП-станало ГРОБ!
94
18
 
15
 
! Отговори
От 93 до 94 преди 12 години
Всичко това ТРЯБВА да се изкорени и изгори, но корените и плодовете са от сума ти време. Сам виждаш, че все още гласуват за БСП. Просто трябва да мине технологично време, ще измрат, но и ние покрай тях... Това е жалкото. Много дълго тая комунистическа смрад овоня България. Не е лесно за 2 години мандат на ГЕРБ да се оправят бакиите на България. Столетницата е стара, зла вещица, която просто отравя живота на поколения наред.
93
5
 
12
 
! Отговори
93 преди 12 години
Уви, имаш право, но тази порочна практика трябва да спре. Не може шайка разбойници да ти дерижират техните си подплатени от корупционни закони правила. В правото си сме да изискаме Оставки и Присъди за Всички ВИНОВНИ за Ограбването на България и трудът на поколения наред. Както казва един приятел по-надолу, КС и Правораздавателната ни система е гнездо на НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ и дефинитивно трябва да се изгори.
92
12
 
16
 
! Отговори
До 92 преди 12 години
По-голям от Народа е Гоце, брат. И то, 2 мандата. То не бяха квоти в КС, не бяха чудеса. Всички знаем, че КС е на Гоце, какво повече, какъв народ?
91
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КС ще направи огромна услуга на България и българите ако се самосезира и даде на Прокуратурата за престъпни и накърняващи интересите на нацията решения, позоваващи се на опошлена и позволяваща Огромна Корупция Конституция. По-голям СЪД от тоя на Народа НЯМА.Шепа охранени и корумпирани магистрати не могат да бъдат над България и националните интереси.
90
6
 
12
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Хайде стига с това, че съдиите пускат престъпниците. В цялата система има едно калпаво звено - следствието. Постоянно се дават под съд лица, за които няма достатъчно или никакви доказателства. Арестувани по косвени такива. Най-пресният случай - с убиецът на Яна. Защо държаха тоя човек толкова дълго в ареста, а се оказва, че нямат нищо против него. Слабостта е в събирането на доказателства.
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се изчисти имиджа на България пред Света, явно трябва да се започне от КС !
88
14
 
11
 
! Отговори
Гоцландия преди 12 години
Този КС, приятелю, 86 е съставен от хора на Гоце. Гарван, гарвану, око не вади.
87
7
 
20
 
! Отговори
Отчаян преди 12 години
Уважаеми и неуважаеми Дами и Господа:Чудя Ви се,как така някои сте доволни от живота в Бг,а други НЕ?Чудя Ви се на някои празни глави,как може да защитавате управляващата партия,която все търси вината у някого,а реално освен лошо за народа друго нищо не е направил?Та те увеличиха Данъците,здравните осигуровки,храната,напитките,цигарите,а сега и пенсионната възраст.Слепили сте бе хора.Нямате ли съвест?Срамувам се от хората,като Вас,Господ Ви накаже,както Ви наказва и сега,ако продължаватетака
86
16
 
11
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Ами ако този КС е съставен само от корумпирани мекерета ,пак ли трябва всички да му се подчиняват !? На всеки стана ясно ,че българската съдебна е най-корумпираната не само в Европа ,а и в света щом пускат всички престъпници.Та и КС не прави изключение !
85
5
 
21
 
! Отговори
льохман преди 12 години
Абе странджа ти май си настинал.Или си прекалил с шльоковицата.А-а-а сетих се:в "домашен отпуск" си.Закона човече, закона трябва да се спазва.Другото е бръщолевене като на Цвъко.
84
22
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Първо другарят Корнезов да научи добре български език и второ нека му стане ясно, че в пряк демократичен избор - българите не избират КС, и че не КС управлява България...
83
0
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Дали има още българолюбци? Тъй като гледам май са в червената книга.
82
7
 
18
 
! Отговори
До KUR DOKOLENKO и о преди 12 години
Тъй като гледам единственото за чистене май си ти! А и други *** имало! Корнезов много ме кефи понякога, а и той не взима никакви решения. Взима ги КС. А и работата на Конституционния Съд не е да ходи по гайдата на този и онзи! Конституцията трябва да се спазва от всички, защото никой не е по-голям от нея! Дори и президентът. *** смотани!
81
6
 
15
 
! Отговори
До 80 преди 12 години
Много разбирачи станахте:) И ти ли като цветанов пропаганадираш, че решенията на съда трябвало да се основават на...общственият интерес, а не на закона и доказателствата, приети по делото?! Я бягай да си играеш - още не си дорасъл, за да осъзнаеш неща, който се учат в университет:)
80
17
 
6
 
! Отговори
коко преди 12 години
Това старче Корнезов много насериозно се е взело. То съдът не може да гради авторитет с "това пише тук, а това там", необходими са смислени решения одобрявани от обществото.
79
14
 
6
 
! Отговори
KUR DOKOLENKO преди 12 години
*** NEZOV IBEM TI RESENIATA NA KS VSI4KI KOMUNIAGI DANO NAISTINA NOVIA PREZIDENT IZ4ISTI TIA GNIDI
78
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, ясно. Начи, ако посланиците работят за хамериканските тайни служби са герои; ако работят за КГБ-предатели. Няма проблем, то ние по принцип сме си разграден двор, голяма работа като си разкрием разузнаването.
77
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това комунистическо отроче Н.Младенов защо изобщо го величаят с титлата 'министърче'? Да го пратят да гърми църкви и да краде кашкавал, като всички от сорта му!
76
17
 
14
 
! Отговори
Жо до № 72 Питащ преди 12 години
НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО е, да си български разузнавач, подчинен на КГБ и Кремъл. Защо се правите че не знаете, чии интереси обслужваха българските задгранични представителства по времето на комунизма? Защо се правите че не знаете, кои хора ставаха тогава посланици и военни аташета? Или, може би, вие сте един от тях?