Станишев се въодушеви от победата срещу ACTA

Соцлидерът организира евроконференция за ново споразумение
14 фев 2012 19:00,
107
Станишев се въодушеви от победата срещу ACTA
Сергей Станишев Снимка: БТА

Оттеглянето на правителството от споразумението АCТА е победа за гражданското общество в България, за хората, които не се страхуват гласно да защитават правата си.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, след като по-рано днес стана ясно, че ще бъде спряна процедурата по присъединяването на страната ни към търговското споразумение.

"Спирането на АCТА е и наш успех", отбеляза още Станишев. Преди дни в качеството си на президент на ПЕС той призова евродепутатите от левицата в ЕП и депутатите от партиите-членки на ПЕС в националните парламенти да не подкрепят споразумението.

"Хубаво е, че правителството се вслушва в нашите гласове", коментира днес Станишев.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

Според лидера на БСП има нужда от законодателни мерки за защита на интелектуалната собственост, но АCТА не е разумно разрешение. Той е категоричен, че не трябва да се допуска подобни споразумения да се правят тайно, без широко обществено обсъждане.

По тази причина Станишев ще бъде инициатор на европейска конференция за ново споразумение.

"Европейските граждани трябва да получават информация на всяка стъпка. Важно е да са гарантирани техните основни свободи, както и да се спазват основните демократични принципи", аргументира се Станишев.

Депутатите от Коалиция за България пък внасят декларация на Народното събрание срещу АCТА. В текста се посочва, че споразумението противоречи на интересите на българските граждани, а процесът на преговори е протекъл непрозрачно, без хората да бъдат информирани за произтичащите ангажименти.

Депутатите оценяват значението на защитата на правото на интелектуална собственост и напомнят, че страната ни последователно е приемала законови решения в тази посока.

"България е готова и в бъдеще да приема законодателни и институционални решения срещу разпространението на пиратски стоки, но само при постигане на баланс с фундаменталните права на човека и конституционните права на българските граждани", се посочва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Сергей СтанишевACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
0
 
! Отговори
Колко малко преди 12 години
му трябва на човека ...
68
4
 
3
 
! Отговори
Просто питам. преди 12 години
Браво, Станишев! А Какво ли биха изсмърдяли, ако позицията ти беше в подкрепа на АСТА?
67
2
 
4
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Трудно е да се каже, но се смята, че държавата ще загуби около 100 милиона от лобисткият закон за застрояване на планините около ски пистите! Ако разбира се това не се счете за непозволена държавна помощ за съответните фирми. Тогава ще има глоби. Думата обаче е за АСТА и думите на Трайчев дават малко надежда, но проблемът не е решен окончателно. Тепърва трябва да има битка в ЕП, а и у нас за да не се отметнат!
66
5
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
brabo na gerb........podlivat im voda i tia kalvat taka 6te stane i s gaza,,,,,,,ne go iska naroda ,,,nema gaz,,iska go bsp ,,,,xop,,,,idva gaz ,,posle ....koi go iska6e.........ne pla4ete deca
65
3
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
колко ли още тайни договори сме подписали ?
64
3
 
0
 
! Отговори
OPC до цж преди 12 години
Пич довечера си го пускам :Д и после ще погледна снимката от снимките на Арнолд в БГ да направя разликата хахах
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я па тоя смърф,бил спечелил?Какво ми яхваш ...точилката бе ***!
62
8
 
1
 
! Отговори
Четете и ще знаете преди 12 години
Късно е, чада! Резето вече е паднало. Сега мъдруват върху по-успешни модификации на АСТА, които ще прокарат по заобиколен начин. Няма как да се размине! Просто малко отлагане.
61
5
 
2
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Защо подписването за АКТА стана ТАЙНО ? По - тайно дори и от тайните сбирки на псевдо - масоните у нас ...Трайчо спомня ли си, че заедно с Гоце , Боце, Румен П. и Л. Гоцев ходиха на културно мероприятие при агент Бор ?
60
2
 
1
 
! Отговори
цж преди 12 години
Както каза Арнолд в филма Командо( Изпусни малко пара Бенет )
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...дам ... ако не съм аз да кукуригам, как ще знае слънцето кога да изгрява! Заявил петелът, преди да му клъцнат главата за курбан
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хамстера сподели, че всяка вечер поисквал на следващият ден слънцето да изгрее и това се случвало благодарение на него. Следователно, благодарете на Хамстера, че слънцето изгрява всеки ден.
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79Значи, по времето на герб са хванати около пет пъти повече контрабандни цигари, отколкото по времето на Станишев. Близко до акъла е, че преди ГЕРБ тези нехванати цигари са отчислявали суми в червените партийни каси.
56
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох, няма ли достоен българин с повечко РАМ да му го начука на това гнусно комунистическо шиле Стaни'ч'ев. Ама че гадно изчадие!
55
9
 
4
 
! Отговори
Daniel преди 12 години
До 75:За баща му спор няма. Знае се кой е и чий член е бил. Въпроса беше, че "Св. Неделя" е взривявана от комунистите през 1925 г., което отприщва и кървавия терор тогава. Но това е друга тема, който иска може да си прочете учебниците по история...
54
10
 
5
 
! Отговори
за 74 преди 12 години
За тато му е сигурно обаче,че е бил най-младия член на тричленките избивали неудобните на шумкарите в София след окупацията ни от сталин........хамстера е син на терорист-шумкарист,позор за ЕС че приема подобни субекти
53
6
 
7
 
! Отговори
Daniel преди 12 години
Дядо му не знам какво е взривявал, но едва ли е била "Св. София". Виж, "Св. Неделя" е взривявавана, но не съм много сигурен че е бил дядо му :)))))
52
14
 
8
 
! Отговори
ей преди 12 години
да му целунете ръка на човека дето ви подсети да протестирате.и не го ядосвайте да не взриви пак църквата света софия както дядо му я е взривил.
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пък кво иска?
50
11
 
4
 
! Отговори
Sergi преди 12 години
хАСТА лависта бейбис, ще видим кой ще управлява след година и нещо.