Станишев се въодушеви от победата срещу ACTA

Соцлидерът организира евроконференция за ново споразумение
14 фев 2012 19:00,
107
Станишев се въодушеви от победата срещу ACTA
Сергей Станишев Снимка: БТА

Оттеглянето на правителството от споразумението АCТА е победа за гражданското общество в България, за хората, които не се страхуват гласно да защитават правата си.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, след като по-рано днес стана ясно, че ще бъде спряна процедурата по присъединяването на страната ни към търговското споразумение.

"Спирането на АCТА е и наш успех", отбеляза още Станишев. Преди дни в качеството си на президент на ПЕС той призова евродепутатите от левицата в ЕП и депутатите от партиите-членки на ПЕС в националните парламенти да не подкрепят споразумението.

"Хубаво е, че правителството се вслушва в нашите гласове", коментира днес Станишев.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

Според лидера на БСП има нужда от законодателни мерки за защита на интелектуалната собственост, но АCТА не е разумно разрешение. Той е категоричен, че не трябва да се допуска подобни споразумения да се правят тайно, без широко обществено обсъждане.

По тази причина Станишев ще бъде инициатор на европейска конференция за ново споразумение.

"Европейските граждани трябва да получават информация на всяка стъпка. Важно е да са гарантирани техните основни свободи, както и да се спазват основните демократични принципи", аргументира се Станишев.

Депутатите от Коалиция за България пък внасят декларация на Народното събрание срещу АCТА. В текста се посочва, че споразумението противоречи на интересите на българските граждани, а процесът на преговори е протекъл непрозрачно, без хората да бъдат информирани за произтичащите ангажименти.

Депутатите оценяват значението на защитата на правото на интелектуална собственост и напомнят, че страната ни последователно е приемала законови решения в тази посока.

"България е готова и в бъдеще да приема законодателни и институционални решения срещу разпространението на пиратски стоки, но само при постигане на баланс с фундаменталните права на човека и конституционните права на българските граждани", се посочва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Сергей СтанишевACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
9
 
! Отговори
ha ha haaaaaaaaaaaaa преди 12 години
mazen !!!
48
15
 
3
 
! Отговори
борко преди 12 години
Кой каквото да прави и казва АКТА ще бъде ратифициран постепенно в целия свят.Никой не може да се противопостави на транснационалните компании.Нали американският народ е много свободолюбив,тогава защо допусна ратифицирането в сащ?
47
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съселчо да си гледа ПЕС-а и да не се мъчи да ползва протеста на хората за свои цели! На мястото на Боко и той щеше да приеме подписването на АСТА, без да провери за какво иде реч.
46
9
 
9
 
! Отговори
Европа е в опасност! преди 12 години
Щом опряха до хамстера да ги спасява.............:((
45
3
 
3
 
! Отговори
............. преди 12 години
Спонги , аз не съм Томас. Бъркаш хората и това не е добре.
44
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете да дразните хората с тоя мушморок. Не го показвайте повече.
43
6
 
18
 
! Отговори
серГЕЙ преди 12 години
"...лидерът на БСП и президент на ПЕС" - има ли нужда да се коментира? :)
42
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хамстера да не си приписва чужди заслуги!
41
7
 
12
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
До 47,От устата твои направо в ущите Божии!Изчезването им не само като партия,а и като маларични плазмодии,каквито а,е само от поллза за Родината ни
40
8
 
25
 
! Отговори
анонимусче преди 12 години
Къде си тръгнал бе, Сергейчо, да си присвояваш заслугите на истинските защтитници на свободата на словото и правото на информация, на Анонимус! Внимавай, Анонимус са навсякъде... In Anonymous we trust!
39
8
 
29
 
! Отговори
3 D преди 12 години
ТОЗИ Е ЕГАТИ НАГЛОТО СЪЩЕСТВО
38
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никаква заслуга нямаш в случай, Мишок!!! А това общество все по-често ще си казва думата.
37
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пък *** къде си пише заслуги.Отвратителен комунист!
36
5
 
10
 
! Отговори
гейфраст преди 12 години
Фалшив петел на фалшива кокошка се радва. ***.
35
16
 
5
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Станишев ще бъде инициатор на европейска конференция за ново споразумение. "Европейските граждани трябва да получават информация на всяка стъпка. Важно е да са гарантирани техните основни свободи, както и да се спазват основните демократични принципи", аргументира се Станишев.КАТО СЕ ДИСТАНЦИРАМЕ ОТ ЛА*.НАТА ДЕТО ГИ РЪСЯТ *** ОТ КОМ.ПАРТИЯ ГЕРП И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ ВЪВ ФОРУМИТЕ, МОГА ДА КАЖА САМО:ЕВАЛА НА ЛЕВИТЕ И ДЕСНИТЕ ЗА ПОЗИЦИЯТА ИМ СРЕЩУ ПОРЕДНАТА МИЛИЦИОНЕРСКО-МУТРЕНСКА ЩУРОТИЯ *** МУТРАТА И ЗАОБИКАЛЯЩАТА ГО КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА В ПАРТИЙКАТА МУ.АДМИРАЦИИ ЗАСЛУЖАВА ДЪРЖАНИЕТО НА БАТ СЕРГО, НО ТОЙ НЯМА ДРУГ ХОД, ОСВЕН ТОЗИ, ХОД КОЙТО СЕГА БЕШЕ ПРАВИЛЕН ОТ ВСЯКАКВА ГЛЕДНА ТОЧКА...КОЛКОТО ДО МухоБойко ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА МУ КАЖЕ КОНГРАЧУЛЕЙШЪН..., ОСВЕН ТОЙ САМ НА СЕБЕ СЕ...
34
7
 
17
 
! Отговори
илиян преди 12 години
тоз пък и той къде се слага мушморока хахаха
33
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали депутатите от БСП и ДПС + "защитничката" на правата на интернет потребителите - Антония Първанова гласуваха за АCTA... долни лицемери!
32
5
 
16
 
! Отговори
ало ало преди 12 години
защо ли си мисля,че този на снимката го бяха хванали да краде жп релси в Солун...или греша...моля някой да подскаже
31
5
 
27
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Каква стана тя?Вместо гражданското общество да припознава партия(която и да е),която да му защитава правата,партията припозна гражданите които й защитават интереса!?Типично по български,когато печелим е наше,когато губим е ваше.Браво Станишев това ние в нашият край го наричаме ***!Продължавайте така и наистина ще ни поведете към светло бъдещепросто ще изчезнете като партия!
30
5
 
19
 
! Отговори
МиКи МаУс преди 12 години
Хамстер срещу мене църка, като ме види познай къде си бърка !