ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потресен съм!Тези станаха по-нагли и от БКП!(*** те са си бивши комунисти - крушата не пада по-далеко от дървото!)
12
0
 
22
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ - ЗАЩО ДДС ВЪРХУ ЛЕКАРСТВАТА У НАС Е 4 ПЪТИ ПО-ВИСОКО ОТ ТОВА В ЕС ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК"Само не разбрах кои са пациентските организации? БЛС и БСК са партия с *** и папкат от една и съща паничка и няма как да искат да я махнат, то е ясно!!!
10
2
 
21
 
! Отговори
Шут в г--а преди 12 години
Герб да махне тази нагла *** защото ще си загуби и все още останалата подкрепа на баламите гласували за тях !
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добре си вършила работата и още по-добре крадяла.На това му се вика добро упавление.И всички ,които сега я защитават са бъркали в меда.Нешева е еталон на пладнишки крадец.
8
2
 
14
 
! Отговори
Д. преди 12 години
Трудовите колективи изразяват подкрепа на своите любими ръководители, тия открити писма са точно в стил "Работническо дело". Или тия дето я подкрепят са в схеми с нея и лапат здраво, или са тотално изперкали. Като толкова я подкрепят да си я направят шеф на техните организации. Остава и да започнем всички в глас да се молим на Нешева да се върне и да й се дадат още поне 50 хиляди на горката да си ги харчи, щото е много велика. Да се маха тая и да си ходи във фармацевтичните фирми откъде дойде!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами дали и ,взела ги.Кой ткогава е виновен тя или този който и е дал тази власт т.е. герб.Жената просто си изконсумира това което са и дали.
6
22
 
4
 
! Отговори
пепито преди 12 години
Ще оставят!Жената има съвест и си върши работата!
5
4
 
13
 
! Отговори
клоунът ББ преди 12 години
Превива цирка кръглият си гръб щом клоунът ББ танцува неуморно
4
1
 
22
 
! Отговори
Нели Нешева преди 12 години
Извинете да знаете в коя структура има излишък,че пак да си дам бонусче :)
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тея гейбъристи я оставят, си ритнаха трудовата книжка окончателно!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват ,че взетите пари ,не са нашите , а от глоби. Казват ,че са я нарочили защото не иска да подпише договора със Софарма. Излиза набадена... НО , защо не иска да подпише договора? Дали защото малко са и бутнали? Защо не каза ,че парите за бонусите са от глоби? Какво всъщност има право да глобява НЗОК? След като хората вече определено са против нея ,заради наглото и поведение ,дали ще е от полза да остане на поста? Не ,че другия дето ще дойде няма да краде...,но поне ще се смени котилото .
1
14
 
12
 
! Отговори
смех преди 12 години
В ГЕРБ разум не търсете.Бойко първо сменя после мисли.В ГЕРБ всичко е първосигнално.То за тва сме на тва дередже.