Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!

Бойко Борисов е убеден, че решението му е правилно
Обновена: 1 апр 2012 09:42 | 31 мар 2012 11:22,
497
Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!
Борисов обяснява за АЕЦ "Белене" с министър Добрев след посещението му в Москва. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение за АЕЦ "Белене" е правилно. Това обяви самият той пред Дарик. Според него идеята за референдум по темата е сложна процедура, която нямало как да се реализира, защото не можело само да попиташ хората дали са "за", или "против".

"Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов.

"През 2006-2007 г. Сергей Станишев не са подписали истински договор, а Георги Първанов, като беше президент, всеки ден се изказваше срещу ГЕРБ, а от 2006 г. до 2009 г. мълчеше, че проектът за АЕЦ "Белене" се проваля. Това нещо е било погребано преди нас, ние само трябва да му сложим кръста, категоричен е Борисов.

Още по темата
  „Спекулация е да говориш, че строиш ядрена централа без да знаеш цена, ескалация и това е най-малката дума, това е престъпление”, категоричен беше Бойко Борисов.

Според премиера всеки, който говори за цифри в момента спекулира, защото 33 години са се наливали пари, строи се, купува се оборудване, след това се руши. „Това е един ров, в който са загробени стотици милиони български пари за тези години”, каза Борисов. 

На въпрос ще продава ли България реактора, Борисов отговори, че ще видят колко желаещи има. "Когато говорят Овчаров и Петър Димитров колко хубаво нещо са направили, ще видим дали има желаещи да го купят. Реакторът не е готов още. Април ще решаваме по тази тема", каза Борисов.

По-късно днес  Борисов ще посети ОЦК-Кърджали, където от 14.00 часа ще има среща с работещите в
предприятието.

Премиерът съобщи снощи, че Агенцията за социално подпомагане ще отпуска от днес еднократна помощ - по 325 лв., за всеки работещ в комбината, което ще даде време на банките-кредиторки и на собствениците на дружеството да изготвят план, позволяващ на предприятието да продължи да работи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още по темата: Бойко БорисовАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
4
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Предишните загробили стотици милиони, а той опитва да загроби 4 милиарда и пак дрънка. Егати наглостта!След 5 години тия 500хиляди коли, дето ще бъдат на ток, от къде ще го вземат. Помните ли вица - Колко милицинери трябват да сменят една крушка? Сега тия от вица решават бъдещето ни
339
5
 
4
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
АЕЦ пизпускала радиация само при авария!А колко е тази радиация и къде отива!И знаете ли че ако АЕЦ в РБ аварира като Чернобил РБ /и всички който живеят в нея/ са "ходещи мъртъвци"А знаете ли че който оживее ще изгуби всичко което има. РБ като икономика ще загине буквалноТова ли искате!а ето колко са безопасни АЕЦ според IAEA:33 основни инцидента с изпусната голяма радиация в целия свят от 1952г. досегаили на свеки 2 г. 1 основен/голям/ инцидент-авария със масивно изпускане на радиация
338
3
 
7
 
! Отговори
do 439 преди 12 години
Забрави за тези фантастики. Авария в АЕЦ - такава като в Чернобил - е невъзможно да се случи при реактори ВВЕР. Минаха 25 години от тогава, конструктори и производители са си направили изводите и тези неща са изключени. Цената на горивото за АЕЦ за последните 10 години се е повишила с 20% докато на природния газ е скочила 4 пъти!
337
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоест, ако имахме АЕЦ и приемем, че няма да допуснем ядрена авария с него, няма по-чисто и по-евтино производство на енергия за сега в света! Сега готвят АЕЦ с бързи неутрони, където себестойността на енергията ще падне в пъти. А напред във времето, когато направят термоядрени реактори, се очаква да падне десетки пъти. Нищо друго не обещава такива възможности! Само ВЕЦ e по-евтина и безопасна, но ние нямаме вода за сериозни ВЕЦ Затова или ще имаме ядрена енергетика или следващите 50 г ще патим
336
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, което пише Робин Худ за тецовете е достоверно. Но знаете ли каква е истинската история зад така наречените "зелени" енергии, които ни набутват скъпо и прескъпо?Там поливат земята с пестициди, за да са сигурни, че поне 15 г нищо няма да расте под слънчевите панели... , а за да монтират ветрогенераторите, правят огромно бетонно поле в основата, насипват няколко мепрови пластове чакъл , прокарват трасета за кабелите и на практика съсипват плодородната земя отдолу. Но ни ги набутват...
335
2
 
6
 
! Отговори
Bez ime преди 12 години
Ей,Робин Худ, недей да знаеш много по темата, защото ядрената енергия е най-евтина, а всичко друго е просто ограбване на хората със скъп ток...Знаеш ли колко ме интересува, дали че тецовете и АЕЦ замъсяват, а?
334
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
varnaxa ni 100g nazad sederastite....banditi,selianite orat s magareta,nie svivame cigari...
333
1
 
10
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Ето една историйка за новата здравна министърка. Министърката, както знаете, е била юрисконсултка на болницата в Русе.Това, което не знаете е, че е била помолена от директора да си напусне сама, тъй като била объркала всички обществени поръчки на болницата. След като напуснала, станала член на ГЕРБ, народен представител и сега министър. Ето истинската й професионална биография.
332
1
 
8
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
432,"АЕЦ изхвърля в околната среда само 5% от радиоактивните замърсители, които излизат нормално от комина на един ТЕЦ"Ако ТЕЦа гори въглища може би/като Мариците/ Тези ТЕЦ на въглища убиват всичко в радиус 100км. и по-далеч завист от вятъра. Аз препоръчвам на ВСИЧКИ българи да не консумират риба живяла около мариците и не само риба. Животните натрупват олово в тялото си/както и ние/ изхвърляно от ТЕЦ/на въглища/ и оловото ненапуска костите ни до края/убива ни бавно/а отработеното гориво 432
331
4
 
5
 
! Отговори
До 428 преди 12 години
Ти не си никакъв Робин Худ а си просто неук ***.Хайде моля не се изказвай по теми, които явно ти надскачат интелекта!Само да ти подскажа нещо - АЕЦ изхвърля в околната среда само 5% от радиоактивните замърсители, които излизат нормално от комина на един ТЕЦ. Единствения случай, когато може да замърсява повече е ако стане ядрена авария. За цената явно хабер нямаш, ***...Хайде разтягай още локумите
330
5
 
6
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
..ако се добави и продължителността на овехтяване до пълна безвредност/ до степен когато не е радиоактивно или токсично/ на отработеното ядреното гориво и разходите за съхранение се оказва че ние добиваме ел.енергия днес и оставяме на 150 поколения след нас едно радиоактивно токсично *** което убива живота невидимо! Дали това е евтин начин на добиване на енергия тогава!Отговора е НЕ!Най-евтини са ВЕЦ, солар и вятър генератори. Иаглежда скъпи, но непроизвеждат остатъчен токсичен убиец
329
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглият лъжец, не престана да дърдори наляво и надясно глупости!Как не му омръзна да ни будалка?....Крадеца ВИНАГИ вика дръжте крадеца...От трибуната на Народното събрание, вместо да се засрами за бонусите, се развика с всичка сила, предишните управници да били върнели бонусите?!? Като че ли те са обещавали, че всички ще получават под 3 000 лв а не той.Сега пак - друг му е виновен, той е невинен и герой....Аман от селски тарикати!
328
0
 
13
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
М.мка ви,продажни ***,за над 1300 г. не можаха да ни затрият,вие от алчност ще го направите за има-няма 30г.Надявайте се да ви направят поне хубави паметници,защото"Ковчег джобове няма"!Справка:Илия Павлов,Емил Кюлев,Доктора,Самоковеца и др.
327
7
 
6
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Българите са не информирани по много въпроси или погрешно информирани, пример""АЕЦ са безопастни""АЕЦ са най-евтината енергия"и двете твърдения по-горе са пълна глупост сътворена от нечии интересичрез АЕЦ се добива НАЙСКЪПАТА ел.енергия и най-опасната за човечествотоАко се натовари сега плащаната цена за ток със свички разходи за лекуването на ракоболни, на увредени деца, на умрели преждевременно хора и инвалиди които не са имали шанс за нормален позлотворен живот се оказва че АЕЦ е СКЪПА
326
5
 
9
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Де късмет и на теб да ти сложат кръста!!!
325
1
 
7
 
! Отговори
do 25 преди 12 години
Само турците и мюсолманите ли мразят българите и ние самите се мразим, когато завиждаме на по-умните и по-добрите от нас и започваме с мизериите към него. Държава с такива хора никога не може да просперира. Сложих ти плюс, но да знаеш ние българите каквото сме си правили, никой друг не е могъл да ни стори.
324
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе и да пишем и да не пишем едно е ясно: българина мрази богатите, умните и красивите. Обича тарикатите, мускулестите мъжаги, обича на се кланя на властта и да получава трошици. С такъв народ каква държава да градим. Ако царете ни гледат отнякъде сигурно преживяват истински ужас с потомци като нас. Разделяй и владей- изпитана формула за нас българите още от византийско. ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ДОСТА ПОДВАЖДАЩО ТУРЦИТЕ МРАЗЯТ Българите християни мюсюлманите мразят християните.
323
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължавам да се питам що за народ сме? Народ или ***, както е казал Славейков през 1875г.? Всеки народ си заслужава управлението! Днес цял ден без спир над територията БГ, (не държавата БГ!!!!) летят кемтрейлс самолети! Това през управлението на бб е ежедневие! Никой не се интересува, никой не пита какви са тези самолети, какво пръскат? Хората се заблуждават, че това са обикновени следи contrails от самолетните двигатели, но пропускат да признаят ЧЕ ТЕЗИ СЛЕДИ С КИЛОМЕТРИ ОСТАВАТ НА НЕБЕТО С ЧАСОВЕ И СЕ ПРЕВРЪЩАТ В МЪГЛА! Пропускат и твърде големия им брой, ниската им височина на летене!!!!!, не виждат кулите маяци, тихомълком направени по планините. Никой не го е еня какво става и мислят този кемтрейлс за нещо безобидно и нормално!?!?!?! Много хора НЕ ИСКАТ ДА ПРОУМЕЯТ, че това не е шега и цели ДЕПОПУЛАЦИЯТА НИ! Без него сме зле, а с него нещата отиват към ГЕНОЦИД! Те не могат и не искат да повярват, че това е истина. Да, но тези самолети са над главите ви бе НЕЩАСТНИ ХОРА! Не ви ли е грижа за живота ви, за живота на децата ви? Правителствата след 2004 г. след приемането ни в NATO не са обелили и дума за това и разрешават коридори. Данните за състоянието на въздуха и каква вода пием истински ли са? Всичко се крие от народа, наричан лош матрял! Съставът на кемтрейлса - радиоактивен барий, диетилен бромид, канцерогенни вируси и бактерии, мукоплазма, наночастици алуминий и др. Всичко това се вдишва от вас господа невярващи, разболява ви и ви отравя! Земния ви живот всеки ден се съкращава изкуствено. Продължавайте да не вярвате, продължавайте да спите! Онкоболниците са претъпкани, в гробищата няма място!
322
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти на България сложи кръста, че на Белене ли няма да сложиш.
321
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти ли ще ми плащаш тока, бе тикво?ПРОЛКЕТ ДА СИ!