Меглена Плугчиева се оттегля от активната политика

Тя очаква на конгреса на БСП да не се стигне до разединение
14 май 2012 15:25,
34
Меглена Плугчиева се оттегля от активната политика
Меглена Плугчиева очаква млади хора в политиката. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от БСП Меглена Плугчиева заяви, че постепенно се оттегля от активната политика, след като беше избрана от ГЕРБ да бъде посланик на България в Швейцария.

"Това, което ме впечатлява, когато чета за Швейцария, е минимумът политизиране и максимумът работа в интерес на държава, на икономика, на общество. В България се вторачваме колкото се може повече в чистата пропагандна политика. Не ми е силата в нея. Смятам, че на другото поприще има какво повече да дам и това го считайте като едно постепенно оттегляне от активната политика", заяви Плугчиева в Русе.

Според нея трябва да се даде шанс на по-млади хора да стъпят на политическия подиум.

"Радвам се, че като посланик в Швейцария ще продължа да работя за страната си надпартийно, което винаги е било мое основно мото и ми е коствало и критика, и оценки като "недисциплинирана", отбеляза Плугчиева.

Още по темата

Тя беше категорична, че никога не е ползвала партията като трамплин за позиция, а предложението за една или друга длъжност са били на база на качества, компетентност и опит.

Плугчиева беше вицепремиер в кабинета "Станишев", отговарящ за усвояването на еврофондовете.

"БСП в последните две години и половина имаше нужда от реформи, от формиране на ясни политики и даване на знак към обществото, че си е извела поуки от грешките, които е допуснала, и че може да бъде една сериозна и отговорна партия“, смята Плугчиева.

Според нея левицата в момента има нужда от консолидация. Тя очаква на предстоящия конгрес на БСП да се прояви достатъчно зрялост и да не се стигне до разединение.

Бившият вицепремиер обаче отказа да вземе отношения по предстоящата лидерска битка между Сергей Станишев и Георги Първанов.

Плугчиева каза, че няма право да прави партийни изказвания, защото на 27 април е подала заявление за напускане на Националния съвет на БСП,  както и за замразяване или напускане на партията във времето на мандата й като посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тая се уреди, хамелеонка с хамелеонките!
6
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
5 ти..тя щото Надежда Михайлова хич не беше умна ..та за това се кандидатира за рвро парламента защото там беше големия кокал...и "хитрите " избиратели я подкрепиха та си живурка хитрушата и се пресмива на избирателите си..а само тя ли? ама карай де
5
3
 
27
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Депутатка от БСП изпратена за посланик на България в Швейцария от ГЕРБ - НЕ ОДОБРЯВАМ!!!Сигурно се налага да се вадят парички от разни сметчици в по продължителен период и е по- евтино да ти е там човека за сметка на държавата, друго обяснение нямам! Да кажеш, че е е "от кариерата"-не е , да кажеш ,че е "млад обучен дипломат" - не е !
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а офците си мислят, че на Бойко му дават да решава нещо. Освен за тигърите, всичко друго се командва отвисоко.
3
3
 
17
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Разединението започна, за щастие на всички българи! Овчаров беше първи, последва го Плугчиева. Очакваме следващите!
2
2
 
19
 
! Отговори
жител на Банкту-бг преди 12 години
Ролята й е да администрира надпартийните влогове на нашите партийци в швейцарските банки.
1
2
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Другараката смята да кешира... а питала ли е големите батковци в партията... може да не я пуснат в пенися толкова рано...