Уорлик марширува на гей парада

Надява се да не бъде сам, а и други посланици да го подкрепят
30 юни 2012 12:05,
401
Уорлик марширува на гей парада
Уорлик ще използва парада като дипломация. Снимка: Булфото

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение", смята дипломатът.

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат".

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Още по темата

През последните две години посланикът не е бил в  София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам.

"Няма да карам никого на сила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да се присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.
Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Според него хомофобията се среща навсякъде по света. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция.

"Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие", каза още Уорлик.

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ква рокличка ше се барне въпросната пирсона що не пишете ?
168
1
 
13
 
! Отговори
varg преди 11 години
Слушай какво американски *** такъв.Тук е България и аз като българин ти казвам да си заминаваш там откъдето си дошъл,защото не си добре дошъл тук на моя земя.
167
1
 
5
 
! Отговори
Федя преди 11 години
Абе в Турцията има много хубавелки, ама ги броят за хора само ащото мжете не могат да забременяват, което е тъжно, не мислите ли?
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик си е жив гей и физиономията му е такава , спрете да ни занимавате с някакви специални права да са имали гейове , *** , кучета и тем подобни , за всички еднакви права и това е , когато си създаде дете тогава да си го отглежда , ама как да забременее лесбийка по естествен път и гей да направи дете по естествен път ,
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик."Да, наистина сме много толерантни, щом господина го изтраяхме толкова много време тука и се месеше навсякъде.
164
7
 
3
 
! Отговори
Петмез преди 11 години
Не разбрахте ли, че няма такова понятие хомосексуализъм. В цивилизования ислямски свят това е висша форма на общуване и удоволствие между мъже, както и засвидетелстване на уважение между участниците. Теглим си патки на смени, имаме си табиети и всичко, какво знаете вие?! Женте право на глас нямат, те и на живот нямат право, само ако Мъжът позволи! Европа е болна и слаба - доказателство е Брайвик, но ние ще спечелим свещената война и Европа ще е наша!
163
0
 
3
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Да бе Уорлик! Всички сме равни пред бог.Но явно обратните и голяма част от *** са по равни.И могат да правят каквото си поискат и където си поискат без да ги е еня за правата на останалите.
162
0
 
6
 
! Отговори
ХОППА-ТРОП преди 11 години
Исмете, извинявай за невежеството ми, но искам да те попитам, и то сериозно: това, което казваш - че според ислямската траддиция "истинската любов се практикува между мъже", - означава ли, че "мюсюлманин" е = "хомосексуалист"? Второ, кой в така заформилата се връзка е активният или няма значение, тъй като "всеки прави всичко"? Трето, подобни връзки не са ли обидни за вашите жени (ханъми), или и те го удрят на женски разврат? С 1на дума, от Албания до Индонезия всички "мъже" са на отсрещния бряг?
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката г-жа Джеймс Уорлик е разперила крила като квачка-закрилница. Като знаем, че освен за американски интереси тази кокошка няма да си мръдне пръста, остава да заключим, че за да сме угодни на САЩ, трябва да ни разпорят задниците...Всъщност, свикнали сме... Повече от две десетилетия всякакви "демократи" се изреждат да ни ***, а ние гък не казваме...
160
0
 
3
 
! Отговори
Iva преди 11 години
"Надявам се да има и drugi hora, a ne da marshiruvam sam "-tochno i yasno kazano.Izvodyt e za paradirashtite-kakvi sa te ?
159
0
 
3
 
! Отговори
Роско преди 11 години
След парада, който е истинския Прайд Парад на София за годината, отиваме с Уорлик в плевнята да палуваме :)
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик да каже би ли желал неговите деца да са от тези различните.И какво да каже един родител на детето си ако мине с него покрай парада.
157
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик, парадът е за , не за педофили, май си се объркал нещо.
156
0
 
4
 
! Отговори
Начо преди 11 години
Ами все пак е известен под кодовото название MR. Cocksucker
155
0
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
"Уорлик марширува на гей парада. Надява се да не бъде сам...."Ей сега идвам, шефе, ей сега! Само да добия още малко смелост да разкрия цветовете си и да се откажа от този фалшив образ на голям мъжкар.....
154
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бъди си такъв какъвто си ,различен или нормален,но защо трябва да го демонстрираш пред хората не мога да го разбера.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ворлик, нали го изпратихме с "Батальона се строява за последен път". Чий до дири на парада? Боко няма ли да подкрепи твърдо американския посланик?
152
0
 
15
 
! Отговори
Дядо С преди 11 години
Светият Синод на БПЦ заклейми като тежък грях.А нашите политици и чуждогъэолизци,които непррекъснато се кипрят в православните ни храмове,за да повишават рейтинга си,дават разрешение този грях,неморалност и извратеност да парадират по улиците на православна София.Позор!!!!
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Ники - Комсомолчето?
150
0
 
9
 
! Отговори
GH преди 11 години
Предлагам ако толкова посланика на САЩ държи на правата на различните, да вземе да действа за махане на визите за САЩ. Че то не ми е ясно с какво точно сме по различни от американците!? Все пак ще отбележа, че като гледам какво прави Уорлик, май наиститина съм различен от него.