Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
552
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
до 600 Каква барикада!? Нито ме интересува от коя страна е той,нито ме интересуват разсъжденията му!Защо не напишат,примерно,какъв е смисъла от АЕЦ Белене,как върви подготовката на олимпииците.Интересуват ме разсъжденията на някой българин,който има какво да каже,ама не е жълт или няма пари да си плати,та да го излъчат!Той и да има,няма да им даде,така че,пак няма да го излъчат!Добре дошли в Мангалия!
551
0
 
4
 
! Отговори
БайПуй преди 11 години
мъниста, ама виртуални щото за реалните китайците ги чаржват, реклами на просия за да си позволиш МакСмърт меню със посладители захар смъртоносни естествени/от петрол/ мазнини и 15% телешко от държавните резерви на сащ - отлежали - 80 години... в комбинация сас най-качествения майнд контрол на планетата - България е тяхната гордост, българите - за пример - най-успешно манипулираните роби ... и тока ви е ефтин и лъки не е лъки лъки е сандвич... и зелена енергия и независимост свобода и демокрация
550
0
 
8
 
! Отговори
дядо преди 11 години
този ,мълчи ,мълчи па каже някоя велика глупост.понеже не знае как живеят хората в България ръси глупости като поп вода на йорданов ден.
549
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
външният му вид и сексуалната орентация въобще не му пречи да будалка българите -както га и направи
548
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали ревяхте за чужди инвеститори и пари -е тези инвеститори сега искат да си върнат парите
547
0
 
5
 
! Отговори
Бай преди 11 години
айде хиляда коментара за мършата и лешоядите
546
0
 
10
 
! Отговори
koko преди 11 години
А аз на тоя веднага бих му бил шута - с кеф.
545
0
 
17
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
Ама, защо изобщо и на кой му е щукнало да го пита, да го излъчва и да ни занимава изобщо с тоя извратеняк! Големи *** навсякъде из тези 111 000 кв. км!
544
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
застанете от другата страна на барикадата и вижте Уорлик защо разсъждава така
543
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мисля че Уорлик пак ни хвана неподготвени
542
0
 
16
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Мъж със скубани вежди да не дава акъл!
541
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
592 как ще плаща тока той като тока си е негов
540
0
 
4
 
! Отговори
До 593 преди 11 години
как ще го изгониш от тука като той и много богати американци са си инвестирали парите тука, За нас сега остава само да и плащаме
539
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 591 напротив с назначаването на Уорлик Америка спечели много защото с неговата хитрост и дипломатичност американските фирми трайно се настаниха в бг а това е един от начините да ни владеят а това че ти ги мразиш май нма никакво значение
538
0
 
6
 
! Отговори
ас преди 11 години
Марш от българия
537
1
 
16
 
! Отговори
Атанас преди 11 години
С назначаването на тази персона,САЩ загуби много и увеличи броя на Българите който ненавиждат САЩ а те хич не са малко и постоянно се увеличават.........
536
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пропуск ама голям пропуск бг народа не успя да си извоюва своята независимост
535
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя и Тиквата са първи дружки. Време е да ги изметем
534
0
 
9
 
! Отговори
ДО 585 преди 11 години
МИ ДА !...ДА ГО СМЕЛЕМ НА КАЙМА И ДА ГО ИЗЯДЕМ НА ТАТАРСКИ КЮФТЕТА...ЕВТИНИ ГОЛЕМИ,ПАРЛАМАНТАРНИ...ЩЕ СИ РЕШИМ ПРОДОВОЛСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ И ЩЕ ПОКАНИМ И БРАТУШКИТЕ ДА ХАПНАТ.Е ТЕ ТОГАВА МОЖЕ И ГЛАДНИ ДА СИ ОСТАНЕМ...
533
0
 
20
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
За една година българският данъкоплатец дава около 1 милиард лева за "интеграция" на ромското население.Единственият ефект от това е,че след няколко години ние българите ще сме малцинство в собствената си държава.А тогава действително ток няма да е необходим тук.Предпочитам тези пари да се дадат за проекти като АЕЦ Белене и за България на Българите.Сега пък ще си внасяме и от вън- кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки- стотина души, предимно роми. Що не ги водиш у ю ес ей?