Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
572
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 11 години
Уолрик в задния двор да та електрофицират.
571
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли,тоя маймуняк цял ден то по телевизията то по вестниците ,абонат ли е
570
1
 
22
 
! Отговори
пак преди 11 години
Пак "нашата" телевизия BTV, какво искате, това е на Боко телевизията! Кой ги гледа още тези?!
569
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само като му гледам физиономията и ми става гнусно.....УУУуууууууууууу!!
568
0
 
26
 
! Отговори
ууу преди 11 години
този терорист да дава акъл на моравият си президент те вкараха целия свят в небивала икономическа криза
567
0
 
18
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
До 626:Ще го пуснем Белене и с него и без него!
566
0
 
31
 
! Отговори
токопотребител преди 11 години
Ей тоя на снимката спря АЕЦ Белене. Неговата м...
565
0
 
29
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 11 години
Този пък обратня ,не спира да говори глупости!Къде цената на тока е справедлива ?! Тук или в америкастан, където токът е четири пъти по- евтин от този в България?
564
0
 
12
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
Двама кьоркютука пътуват с кола с лампа...- Цецо, май влезнааме у градо...- Откъде разбра, бе, Боко?- Мачкаме ора!... - Не моеш ли да караш по-бавно, бе?- Не!- Що,бе?- Щот не карам аз, а караш ти :)И те така се разбират! Ама за мачкането се разбират!
563
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха точно заради американците се спря Белене.
562
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Справедлива,така ли?Я да дадем на американците да живеят със заплати от по 130$ на месец(не на ден)и след това,ще си говорим за справедливост.
561
0
 
19
 
! Отговори
Ори преди 11 години
Къв е тоя и изобщо какво му е отношението до цената на тока в България че изобщо някой го пита?! А и от какъв зор това *** дава становище за цена у нас. Ами това означава, че тия *** Хамериканците имат дейно участие в ценообразуването и нащето правителство са *** и продажници. Възниква резонния въпрос ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ!!!
560
0
 
15
 
! Отговори
СКАПАНА ДЪРЖАВА преди 11 години
Хора,четете си фактурите,там пише .Тия *** вместо да се оправдават със зелената енергия която е 2 % от цялата фактура да вземат да намалят цената за пренос която е почти 100 % от цената на тока.
559
4
 
14
 
! Отговори
Карла преди 11 години
Единственото, което си гарантираме без АЕЦ Белене е скъп ток, вносен ток и абсолютна енергийа зависимост! Освен, че проекта Белене е изгоден, той ще възвърне многократно инвестицията си, трябва да сме луди да не го построим, най-чистата и ефективна енергия е атомната!
558
0
 
15
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Справедливостта ще я има тогава, когато ти и твоите изчезнете, когато има Белене, когато тока е поносим като цена, кагато няма храсти като теб...
557
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-омразния, като всички американци!Go home!
556
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора от снимката ви гледа един доста интилегентен, умен, хитър доста добре обмислящ действията си човек затова ви говори така всички може да ни сложи в малкия си джоб
555
0
 
18
 
! Отговори
aqsw преди 11 години
Да ти го сложа мазна мутра.
554
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май най трудното престой =да разберем че нямане никъкъв глас в собствената си родина
553
0
 
19
 
! Отговори
w.sf,s;lfcs; преди 11 години
*** хамериканска ***, лигав неолиберал и ***.Светът стана *** защото такава е суперсилата в него.Лошото е, че ние българите пак седнахме на масата на тези, които ще изгубят битката за света, защото го поквариха и видиотиха.Хак да ни е.