Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
512
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na 4ijd grab i 100 toqgi sa malko i toq stana kurompiran kato posedq malko v bg
511
0
 
10
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Тоя американците го изгониха, тук се прави на "мъж"!
510
0
 
6
 
! Отговори
до леонсио продълж. преди 11 години
имаше пари вместо магистрали, които нищо не носят като пари, да построи нещо, което произвежда ток и да го продава и да носи пари в хазната, и руснаците искаха с техни пари да го построят, а после, от продажлбата на тока да се изплатим, но не- Америка има други планове за нас- да ни няма въобще
509
0
 
11
 
! Отговори
топала преди 11 години
цената на тока е справедлива ако българите получават твойта заплата
508
1
 
7
 
! Отговори
Цоко преди 11 години
Гласувайте за ГЕРБ, те са любимата партия на Уорлик! Те са негов проект!
507
0
 
11
 
! Отговори
до леонсио преди 11 години
цялата врътка с АЕЦ Белене знаеш ли каква е-американците нямат лиценз за Европа, руснаците имат, защото са минали стрес-тестовете, защото АЯР-световната ядрена организация е дала съгласието си, защото реактора е 3+, засега няма друг в света,защото площадката в Белене е единствената лицензирана от Европейската комисия, затова американците беснеят и наредиха на подлогата си да пренебрегне интереса на българия в угода на америка.Лъжа е, че няма пари за сстроежа-имаше ги и в резерва от 8 милиарда,
506
0
 
14
 
! Отговори
Босев преди 11 години
Този мазен *** продължава да се подиграва на българите! Това е губернаторът, на когото целуват ръка ежедневно гнидите, които са се кръстили политическа класа у нас! Такова унижение за страната, за която са се борили хора като Левски, просто няма! Такъв мазник да върти пръст и да раздава постоянно акъл като във военнопленнически лагер! И хиляди да му се радват, че говори на английски!Аз съм на 55 г. и не помня някога съветският посланик да се е показвал по медиите и да учи българите!
505
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мога да повярвам че българския народ още не е прогледнал и още живее в заблуда
504
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*ти свирачът
503
0
 
6
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 11 години
Тук едва ли им взимане данъци на тези дето продават или произвеждат тока. Но със сигурност в САЩ заплатите на работниците им които обслужват тази сфера са в пъти по-високи. Па и данъци им взимат. И въпреки това нашият ток е по-скъп от тяхният.
502
1
 
12
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Много си прав, Леонсио! Те ще си строят АЕЦ, а ние да строим Белене! Жалко, ч едават думата на тикви и гланцирани устни да замърсяват интонационната среда!
501
0
 
13
 
! Отговори
руска рулетка преди 11 години
за тези му думи трябва да го изгоним с камъни от България- най-големия цинизъм , който съм чувал да сравнява заплатите в САЩ и България. а след като го изгоним, да се върнем за Бойко
500
1
 
5
 
! Отговори
ама гнусен преди 11 години
Ворлик преглъщай ти!
499
0
 
12
 
! Отговори
ел. консуматор преди 11 години
Цената е справедлива за Американските ТЕЦове. А руския газ бил непосилно скъп. Абсолютна демагогия. И в двата случая става въпрос за монопол и хищнически капитализъм. Разликата е само в това, че на ГАЗПРОМ няма засега алтеррнатива, докато за високите изкупни цени от американските централи и соларите са виновни тъмносините *** на Костов и лакомията на кръга ГЕРБ-***
498
1
 
12
 
! Отговори
погнусена преди 11 години
гнус ме е от всичко, което става в българия- спират АЕЦ Белене за да угодят на хилъри и турция, дават газа да го добиват чужденци, с външната си политика викат -ела вълчо, изяш ме, прокарват лобистки закони, окрадоха всички резви и фондове, в парламента-смешници като костов и янев, тоя гнусер от снимката ни командва, тиня, тиня, мафия навсякъде. бойко го разследват европейците, докладът му казва право куме в очи, че не му вярват, той се държи като пожарникар на парад. Докога ще търпим ?
497
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Ако има точни данни за това как се изчислява тока в Б-я, нека ги представи!!!Явно има повече информация от народа.
496
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Абе ей, г-н Прайд, защо не се метнеш в яз.Искър? Какъв си ти, че да даваш акъл, да се явяваш на всяко малоумно светско мероприятие и да казваш какво трябва да приема и какво - не? Заминавай си в САЩ и не се връщай повече, човек с лице на жаба.
495
0
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Този нали го бяха изгонили? Къде само се изказва ! Като е толкова хайляк - що не поразсъждава за справедливостта на заплатите?? Или не му стига акъла за това! Абе кажи му "американец" и ...
494
0
 
16
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
"Комисията за атомна енергия в САЩ даде одобрение за изграждането на нова АЕЦ." Ей, гланцираният, спри да разсъждаваш, че се поизлагаш малко! И не давай мнение без да ти го искаме.
493
0
 
9
 
! Отговори
до чужденец преди 11 години
да, чужденец, даже в Египет, по време на посещението на баба килъри на улицата излязоха 3500 души да протестират против намесата на сащ във вътрешните работи на страната и замерваха хамериканския кортеж с обувки и домати, крещейки "Моника, Моника!" А в нашите медии пишат с гордост как управляващите ни ходят на крака при тоя, с гланцираните устенца да ги инструктира