Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
0
 
11
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 11 години
НАГЛОСТ, НАГЛОСТ, НАГЛОСТ ....
531
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
размърдайте си мозъците малко недейте да пишете само глупусти
530
5
 
3
 
! Отговори
ДО 577--ОТЕЧЕСТВЕНОФ преди 11 години
...И КАТО ГИ ВЪРНАТ,НАЛИ ВИЕ СТЕ,ЩЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ ОТНОВО.ВИЕ ОТЕЧЕСТВЕНОФРОНТОВЦИТЕ СТЕ НАЙ--ГНУСНИТЕ.ВЕДНАГА СЛЕД КРЕМАЛСКО--КАГЕБЕЙСКАТА КУКУВИЦА ГАБОНСКА БАНКЕРКАИДВАТЕ ВИЕ УДАРНИЯ ЛЕНИНСКИ ОТРЯД Л И Ц Е М Е Р И.МНОГО МЕ Е ГНУС ОТВАШАТА ВСЕЯДНОСТ.КОЛКО ЛИ ОЩЕ КРЕМЪЛСКОКОМУНИСТИЧЕСКИ ХИЩНИИЗЧАДИЯ ЩЕ ПИЯТ КРЪВЧИЦАТА НА АГОНИЗИРАЩИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.КРАЙ НЯМАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ САТРАПИ КОЖОДЕРИ...ЧЕРНА ОРИСИЯ ЗА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ Е ХИЩНИЯ И ЛИЦЕМЕРЕН ПРОДАЖЕН КОМУНИЗЪМ...
529
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нормално е човек .който участва в гей парад , да приказва гейски работи.
528
0
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Не трябва да сте напълно зависимиОт САЩ ли, бре, ***?
527
2
 
5
 
! Отговори
до 576 преди 11 години
айдел още един луд ! Ти да не си пещерния човек , че ни разказваш истории от по-миналия век. Кво ни интересуват твоите спомени и разсъждения на тема какво е било ? Искаме да говорим за бъдещето, моля 200 годишните да не се обаждат, че от тях мирише на пръст. Скрий се некъде!
526
1
 
6
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
О, мадам Тюсо проговори! Къде ти е приятелката, оная от Стъклен дом, да си говорите за плетки- том сигурно си по- адекватен! Кажи ми какви са ти приятелките, за да ти кажа и ти какъв си! И ти си един АЕЦ... Скоро ще има радиация, ама де да видим!
525
0
 
13
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Ако Велизар Енчев беше външен министър щеше по деликатен начин да каже на този посланик да си затваря човката и да не се меси във вътрешните работи на България.
524
0
 
7
 
! Отговори
до 568 от погнусена преди 11 години
всичко, което пишеш, са пълни глупости на един луд , записки от лудницата- какви руснаци, какъв Кремъл, какъв самовар ? АЯР го е казал- ти кой си, че да спориш с АЯР ? А за Кремъл- ако руския посланик беше малко по-активен и поне един път-на три месеца се изказваше, а не като този *** всеки ден по два пъти, щях да се замисля за Кремъл, сега чакам бомби и атентатори заради САЩ, Запази едно легло до теб за БОЙКО да си гукате и да си пишете мемоарите "Когато си мислех, че съм нормален"
523
5
 
4
 
! Отговори
ДО 549 преди 11 години
120 ГОДИШНАТА ВИ МОДЕРНА ЛЯВА МАЙКА Е ВИНОВНА,ЧЕ СЛЕД 09.09.'44,КОГАТО ХИЩНИТЕ КРЕМАЛСКИ ОРДИ ВИ НАТРЕСОХА НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯДА СЛУЖИТЕ НА КРЕМЪЛ--ОТ ТОГАВА,ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН В НЕЩАСТНАТАЗАДУНАИКА ВЪРЛУВА МОДРЕН ЛЯВ ДИВ ПЕЩЕРЕН КРЕМЪЛСКИ КОМУНИЗЪМ...
522
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪН *** НЕНУЖЕН.
521
0
 
2
 
! Отговори
до чиновник преди 11 години
а после каза, че такива *** като мен, дето са протестирали през 1989-1990 година са докарали държавата до това дередже. Нещо ти е мътна позицията
520
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано бог като му връща, да му даде от най-гадните болести!
519
0
 
17
 
! Отговори
Niki преди 11 години
Абе, тоя недоправеняк Уорлик нема ли най-накрая да го изгонят от БГ?!? *** "умника", дошъл отвъд океана и ще ми определя дали ми е скъп или евтин тока...Тоя е най-неприятният човек в "ефира".
518
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
до 537Нещо не си ме разбрал правилно. Казах ти, че е кофти да кюташ и да си траеш. Когато на народа нещо не му изнася, излиза на улицата и слага нещата в ред. Това отличава обществото от стадото.
517
0
 
4
 
! Отговори
Realist преди 11 години
а ти, явно си експерт икономист и енергетик - говориш за цени, бързовари (сигурно това е бързовара, с който варите бурканите в боковия казан???) и освен това обявяваш последните за дефектни... Тцтцт...гениален народ. И не знам на кого сме троянски кон, ама определено не е кремъл...виж на белия дом може и да сме, тая статия го показва. Само дето дупедавците никой не ги обича...особено ако се дупят на където грее слънцето ;)
516
0
 
5
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
до 562 Ще ни има и то още много. И то с нашия СИ АЕЦ. оТНОСНО ПЛАНОВЕТЕ- ДОСТА СТРАНИ ИМАТ ПЛАНОВЕ ЗА ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА, АКО МЕ РАЗБИРАШ.
515
5
 
3
 
! Отговори
ДО 550 преди 11 години
ПОГНУСЕНАТА,БИ ЛИ МИ ОБЯСНИЛА,КАК Г%ЦЕ И ЛУДА МАРА /МАРИН/ ВЕДНАГА СЛЕДМИТИНГА,КАКВИТО ОРГАНИЗИРАХА СРЕЩУЕС И НАТО СТАНАХА НАЙ--ЛОЯЛНИТЕ ПАРТНЬОРИНА НАТО И ЕС.ВСИЧКО В ПОРОБЕНАТА ОТ КРЕМЪЛ ЗАДУНАЙКАСТАВА С КРМЪЛСКО РАЗРЕШЕНИЕ.НИЕ СМЕ КРЕМЪЛСКИЯ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС....ИНАЧЕ ДОБРЕ ПОЕМАШ ДЕФЕКТЕН АТОМЕН САМОВАР ЗА 30 МИЛИАРДА ЕВРО.НЕФТОПРОВОД ВЕЗ ТРАНЗИТНА ТАКСАТРЪБА С НАЙ--СКЪПАТА ГАЗДА ТЕ ЛЪЖАТ ЗА 11,1 НАМАЛЕНИЕ,А ДЕФАКТО-5,8 УВЕЛИЧЕНИЕДА СЪНУВАШ ПО--ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ...ДОБРЕ!
514
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе, тоя нали щеше да си ходи? Чий го крепи още тука?
513
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 11 години
Бе що направо не пуснат една атомна бомбичка и айде, кво само ни мъчат....пък и ние май пречим на някои,как тия цени не повлякоха и заплатките малко нагоре бе ц ц ц ,бах ти геноцида, *** и ние траем...бах мааму...таков народ нема еййй...те ни таковат *** и ние не шаваме,корави бе!!!!! До кога ли ще удържим на тоя напън а?Що дремем...овце ли сме ?..кво ли?Робски народ сме еиии, ми що си не стояхме под турско...по добре да сме ...ама и що ахмак гласува за тия..много глупав народ сме еиййй..*** много. Сигнализирахте за неуместен коментар