"Фундаменталният" доклад на ЕК оценява постигнатото, реши Попова

Удължаването на мониторинга ни давало време да завършим реформите
Обновена: 27 юли 2012 10:34 | 27 юли 2012 10:34,
60
"Фундаменталният" доклад на ЕК оценява постигнатото, реши Попова
Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото

Докладът на Европейската комисия е изкушение за политическо говорене, но това не трябва да се случва, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БНТ.

Тя коментира мониторинговия доклад за реформите у нас и различния му прочит от различните политически сили. По нейни думи вчера президентът Росен Плевнелиев нарочно е включил като точка за обсъждане на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, за да сложи точка на различните интерпретации.

Според Попова, която преди да стане вицепрезидент беше правосъден министър, в доклада за реформите в съдебната система и вътрешния ред Европейската комисия отбелязва, че има добра рамка за реформи, която трябва да се следва.

По нейни думи партньорите ни от Брюксел ни дават и знак, че въпреки икономическата криза не бива да си правим илюзии, че правосъдието и вътрешния ред ще бъдат неглижирани.

Още по темата
“Този доклад е фундаментален. Той изисква да намерим и подчертаем ключовите думи – откритост, устойчивост, последователност, за да изпълним фундаментални реформи“, обясни Попова.

По думите на вицепрезидента трябва цялата политическа класа да се обедини около положителните изводи в доклада, да приеме, че добре оценените действия и реформи не трябва да се пипат, а да се продължат.

Попова, подобно на премиера Бойко Борисов, не откри нищо тревожно в продължаването на мониторинга. По нейни думи с този доклад ЕК ни казва: “Много се направи. България е на път да постигне целта на механизма и сега имате време (следващият доклад ще бъде готов в края на 2013 – бел.ред.) да защитите постигнатото и да продължите в посоката в реформата“.

Вицепрезидентът допълни, че в някои случаи не е лошо на страната ни да се оказва “натиск” отвън, защото така ще постигнем съотносими европейски стандарти. Тя обаче изрично уточни, че тя не нарича мониторинга натиск, а работа в екип с европейските ни партньори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тази "държавничка" я бях забравил...
47
2
 
2
 
! Отговори
Голословие! преди 11 години
Трябва да призная, че ако някой може да задмине Плевнелиев по голословие то това е тя!"Удължаването на мониторинга ни давало време да завършим реформите" Че те изобщо започнати ли са ???????????????
46
1
 
1
 
! Отговори
Интересноооо преди 11 години
На някой дали ще му стане като я види тая?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
към БОЗО:За теб може да е непотребна,но първо тя НЕ Е личност,а НИЩО и второ е преподавател в школата на ДС в Симеоново,а там е завършил КОЙ....?!
44
1
 
7
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ТАЗИ ФУНДАМЕНТАЛНА ЛИЧНОСТ Е АБСОЛЮТНО НЕПОТРЕБНА.
43
4
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Червена смрад пак се понесе из форума. Червените форумно бригади стрелят с лайнометите.
42
4
 
1
 
! Отговори
Фризи преди 11 години
Доста е стилно когато една жена на възраст носи с достойнство бялата си коса и не я боядисва като всички селяндурки в БГ. Ми вижте шефката на МВФ Кристин Лагард, бялата и коса е винаги в соанирана, много е френско........
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля ти се моме вземи една боя за 7 лв и си оправи косата.Не отива на жена, заемащ толкова висок пост в държавата да се носи като разпрана кошница.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боя за коса ...
39
1
 
5
 
! Отговори
Българе преди 11 години
Мале колко е проста тази!Единствения Министър - и то на правосъдието - опитал се да съди сам себеси!*** ми е по-юрист от нея!А ЕС ви каза че НЕ СТАВАТЕ!
38
1
 
3
 
! Отговори
ежи преди 11 години
Не е важно какво мисли и бръщолеви Мара ,а какво мисли налрода за нея и обкръжението което я избута на авансцената
37
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
Събудила се Марга и вдигна излишна гарга. Колко добре беше като зачезна от хоризонта, какво лошо сторихме, че пак се разшава?
36
1
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Разбира се, че ЕК оценява постигнатото, НО го оценява НЕГАТИВНО!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много е важно Маргото да не прикрива крадци
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маргото се показа на хоризонта
33
0
 
4
 
! Отговори
цецка цочева преди 11 години
тази жена как може да се излага да говори неща, които не вярва. Всички гербери са от болшой театър- едно мислят, друго говярт, трето правят. Пазят си местенцата, дребни некадърни душици
32
0
 
6
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Идват избори.Ей сега ще дойде следващото лято!А българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА *** КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета, не да ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам "Според делата". Така, както Иисус е съветвал.... Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е от тази гледна точка да се обосновава гласуването, а не по сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
Назго преди 11 години
Маргаритке, кажи за ***.
30
0
 
6
 
! Отговори
Бойко-КАСАПИНА преди 11 години
Де е КАСАПИНА Размисли на един обикновен трудов БАЛГАРИНМОРАЛ???Що е това и има ли го в управляващите? Лавинообразно нарастват случаите когато управляващите и в частност премиера, се подиграват с образованите българи. Допустимо ли е един премиер да използва изрази по подходящи за някой селски гамен? А министърката да се хили радостно на остроумието му. Фактите са меко казано ОБЕЗПОКОИТЕЛНИ. И не се учудвам, че популярен стана израза: Бат Бойко касапина. / Завъртете се на пазара и ще се убедите/.*** ни сънародници даже мислят, че премиера е инициатор на касапчилък.Като се замисли човек?Докато Борисов слага българите под ножа, а *** тъпче с кебапчета или им плаща екскурзията до Швеция или им осигурява охрана на пазарите /цигари-цигари-цигари/ последните с право ще се надяват на още и още благини от страна на ГЕРБ.Пълна порнография излязоха предизборните му обещания що се отнася за етническите българи.Тъжно, плачевно но действителността е такава.
29
0
 
7
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Тая не мога да я разбера повече на Чип или повече на Дейл ми прилича...