Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До teoА ти откъде знаеш за кого ще гласуват пенсионерите? Виж, бебче, тия пенсионери не са ония, дето ги погубиха Костофф, Крадлив дедо и Тройната. Тия пенсионери са от други едни поколения и тях никой не може да излъже. Ако искаш да дадеш полезен съвет на клепарите герберасти, посъветвай ги да внимават в картинката, ако не искат да гушнат набързо букета. Щото тия новите пенсии са добре обучени и да стрелят.
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 211За всичко са прав, но само онези думи в края никога не са изречени от Сталин. Приписал му ги е евреинът Солженицин в един от измислените си романи.
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само мамата , а и на таткото са се заканили.
181
1
 
5
 
! Отговори
Малчо преди 11 години
тия направо ***** мамата на държавата А Гербаджииии
180
0
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Не скачат ами направо рипат, рипат!!! Оро играт!
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
идат избори почна се
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези крадливи клоуни 50 пъти смениха април, юли обратно и т.н. Защо изобщо им дават трибуна за ежедневните им лъжи? и то за 9.8%, отдавна изядени от досегашната инфлация, а до април и юли, доходите ще са фактически намалени.
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се чудят откъде да попълнят бюджета, защо не въвеждат прогресивно подоходно облагане както в Словения и др. държави и не накарат "държавните хрантутници" сами да си плащат осигуровките? Не им се иска нали? Не дай боже в да бръкнеш в джоба на богаташите, че после няма пари за предизборни компании, а и комисионните от "договорчета под масата" ще спрат, а пенсионери, инвалиди, сираци, деца - тях кучета ги яли -да ***. "Няма човек - няма проблем" - Й.В.Сталин
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е само един счетоводител-пионка, на когото дърпат конците Менда и бат Бойко (за него се знае кой е), а коя е въпросната дама -вж. bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0 и ще ти стане ясно защо дереджето на БГ е такова и не се чудете на политиката на геноцид провеждана срещу най-бедните и онеправдани слоеве от населението.
175
0
 
4
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 11 години
каква всенародна любов струи отвсякъде!!?Дянкаа,дъл ша мош го изпълни това обещание?Да не те отвее вятъра по Коледа?!?
174
0
 
6
 
! Отговори
teo преди 11 години
Бойко и Дянков,ЗАЩО ЧАК ОТ ПЪРВИ АПРИЛ ЩЕ БУТАШ ПЕНСИИТЕ, А НЕ ОТ ПЪРВИ ЯНУАРИ??? СИГУРНО ЗАЩОТО ВИ Е СТРАХ, ЧЕ ДО ЮНИ-ИЗБОРИТЕ ТЕ ЩЕ ЗАБРАВЯТ ЗА ТЕЗИ МИНИМАЛНИ,КОЗМЕТИЧНИ ЗАМАЗВАНИЯ НА ПЕНСИИТЕ!? Не забравяйте, че 90% ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП-БКП,ОК??? Така, че АКО СТЕ РЕШИЛИ ДА ЗАРАДВАТЕ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ-ПЕНСИОНЕРИ, УВЕЛИЧЕТЕ ПЕНСИИТЕ ОТ 1 ЯНУАРИ!? Ще спечелите много повече и НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯЙТЕ С ВЛАСТТА СИ,ОК??
173
0
 
4
 
! Отговори
Весела преди 11 години
А на майките докога ще им дават по 240 лева, ако иска Дянков да предложи да ги намали- да има за пенсии и социално слаби. Пък детските надбавки може да се преименуват на друг вид надбавки, все пак не всеки има това преимущество да получава 35 лева на месец. А и те "богаташките" деца на хората, които се осигуряват реално, може би са възпитани да ядат по-малко и от най-ранна възраст да не ползват памперси...да се живее в България е вълшебство,както беше казал някой, а да си майка си е цяла магия!
172
0
 
6
 
! Отговори
бъдещ пенсионер преди 11 години
Когато вашите родители преди 20 год.протестираха с празни тенджери и ***,ги подкрепяхте,а сега самите вие пенсионери живеете много по-лошо,но мълчите или спите.Ее,спите ли,спите ли?Спете,спете,ама не чакайте друг да се погрижи за вас.
171
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Пенсионери,пак ви лъжат.Взели са ви за ***.Смятат,че страдате от дълбока старческа деменция и ако ви вдигнат пенсиите от 1-ви януари до есента вече ще сте забравили и няма да гласувате за тях.Предлагам на *** правителство да го вдигне от 1-ви юли за по-сигурно.А вие през това време лапайте мухи и чакайте 5-те или 10-те лева отгоре да ви помогнат да оцелеете.
170
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** от глад, мързелиии!
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Скачат"?! 10 лв- това скок ли е?! И не те ли и срам Дянков - на всичски останали индексираш още от 1.1.2013 а възрастните - чак април! Нямаш ли малко чувство, сърчице някакво което да трепне пред белите им коси?! Та тези хора строих България и и служиха по 20-30 години! Но понеже вече нищо не зависи от тях и са безпомощни и беззащитни не ги приемаш насериозно и не се съобразяваш с тях...Да...Може да си учил много.. Но - всичко това не струва нищо, щом нямаш състрадание и любов към хората
168
9
 
4
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
Българино, върни си разума в действителността! Само И.Костов може да извади България от тази икономическа бъркотия !
167
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков и с 50 % да вдигнете доходите пак сте пътници. Осрахте се тотално , хората възложиха много надежди на вас и добре стартирахте, но се уплашихте защото сте страхливци, сътворихте куп глупости да си лъскате имиджа ама българите не са глупави. Махайте се , безполезни сте.
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такъв скок ще отскочат чааааак до Луната, айде дано да вземат и джуджето Хаяско (Дянков) с тях.
165
3
 
10
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Тоя що ли ми прилича на ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ ?