Детските надбавки може да се увеличат, ама след години

Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов
Обновена: 30 окт 2012 15:00 | 30 окт 2012 13:15,
127
Детските надбавки може да се увеличат, ама след години
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв. или повече от половината от своя бюджет за около 80 процента от децата в страната.

Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап. Това
заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю Младенов, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ, предаде БТА.

Министърът посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат  родителите с по-ниски доходи.

Още по темата

Миналата седмица майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец. Социалният министър тогава обяви, че на този етап няма пари в бюджета за увеличение на детските надбавки. Тогава правителството реши да отпусне 30 млн. лева за строежа на нови детски градини.

Днес Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър.

Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги.

Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт, във фонда има повече средства  за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
18
 
! Отговори
До патриот преди 11 години
Въпросът не е в 35 лева, а в отношението на държавата към българските деца. Значи за *** и чаветата има, за българчетата-не! Е, не е ли малко обидно?
71
12
 
7
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Е добре де ,35 лв. детски не ви ли стигат ? Абе хората в Етиопия умират от глад ,тези тук са станали да реват ,че детските им били малко ,само 35 лв. ! Ами вие имате 1 дете ,ако ви увеличат детските с още 15 лв. по-щастливи ли ще станете ?! Един човек ако прави деца само заради детските надбавки ,по-добре е да се гръмне !
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов"А те приходите ще дойдат от не-работещата икономика! Като не ви бива да управлявате подайте си оставките!
69
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
Мисля, че 74 изчерпа темата!
68
1
 
11
 
! Отговори
Калина преди 11 години
ами затова ще има все по-малко и по-малко оставащи в бг семейства.Трябва да има за всички детски добавки.Герб да се замисли за социалната си политика, а извинете те нямат такава-тях единствено ги интересуват пътищата, а не детските градини.Че няма работа за млади, че какво от това.Ами с такава политика ще останат ромите, защото само за тях се мисли и пенсионерите защото нямат къде да отидат
67
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е да де, ама, за да се увеличат брутния вътрешен продукти и прходите в бюджета, ГЕРБ трябва да си ходят!
66
0
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
Еми под условия се разбира да има работни места, да има местно производство и фабрики, които да подобрят платежоспособността на гражданите. Разбира се конкурентноспособно образование, така че като отидеш в чужбина и ти кажат нещо да си в крак с нещата. Факт е, че студентите от някой специалности не са наясно с новите неща от професията си, които чуждите студенти знаят.Иначе споко - аз винаги съм си плащала коректно данъците. Каквото взема, това ми подлежи на облагане и не съм крила доходи.
65
0
 
5
 
! Отговори
топала преди 11 години
брутният вътрешен продукт се създава от работеща икономика а за вашите *** мозъаци това понятие е непознато а с тия данъци и такси и глоби унищожихте всякакво добро начало да видим боко кратуната до къде ще стигне с простотията си
64
0
 
16
 
! Отговори
Наивника преди 11 години
На мен много ми харесва политиката на ГЕРБ и начина по който обясняват как ни вдигат данъците. "За да сме се развивали ни трябвали пари, а за да имало пари, трябвало да се пълни хазната, затова увеличавали данъците и измислят нови"То излиза, че щото са много добри и много мислят за нас ни карат да им даваме повече пари!
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър. "Това са пари за безплатни ясли и детски градини за ***....Как не ги е срам - не стига, че имат по 10 деца и се издържат от помощи и детски, ами сега и чаветата ще им гледаме безплатно.Герб са национални предатели.
62
0
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
За какво да се създават условия, колега? Блъскай данъци, пък те хората все отнякъде ще ги намерят парите!
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ние ще гласуваме за вас ама друг път
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да има данъчни облекчения за деца, а не детски независещи от това работи или не родителя! Така ще се стимулират работещите българи, а не безработните роми!
59
1
 
9
 
! Отговори
Ей Богу преди 11 години
И аз бих гласувал за вас...ама след години
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OSTAVKA
57
5
 
7
 
! Отговори
привет от Измир преди 11 години
Малък БВП ,а защо ?! Бай Тошко ни принуди да отидем в Турция и да работим в полза на Турция ! А в България сеехме тютюн ,от сутрин до вечер работехме на тютюневите полета за да може БКП да изнася тютюна и да пълни хазната със свежи пари ! Работехме и в др. отрасли на селското стопанство ,бяхме полезни !А сега земите ви пустеят ,българите не желаят да ги обработват ,свикнали са да са полицаи,сикритарки,катаджии ,начальници ! *** ви които работят отидоха в западна Европа ,в Бг.останаха мързел
56
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 11 години
браво младенов без увеличрния няма да развъждаме *** българите заради 15 лева повече и през ума няма да и мине за другодете докато тия за 15 лева повечеще се скасат да снасят така че никакво увеличение
55
2
 
22
 
! Отговори
ред преди 11 години
ОЛЕЕЕЛЛЕЕ ДА ВИ Е.А МАЙКАТА ПРОСТА ГЕРБЕРСКА
54
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ние може да гласуваме пак за вас , ама след години
53
0
 
22
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Намалява работоспособното население, защото тези, които имат познания отиват в чужбина. Няма пари в БВП, следователно няма пари за университетите и образованието и следователно хората стават все по-малко образовани или с остарели знания. Ако държавата създаваше условия за развитие, щеше да има кой да пълни хазната.