Борисов подкрепя на сляпо кандидата на СДС за КС

"ДПС да ми иска вот на недоверие - най-красивата работа", рече премиерът
Обновена: 19 ное 2012 14:33 | 19 ное 2012 13:30, Веселина Йорданова
392
Борисов подкрепя на сляпо кандидата на СДС за КС
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ ще подкрепят кандидата на СДС за конституционен съдия, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като участва във връчването на договори по схема „Помощ в дома” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Борисов се е срещнал с ръководството на синята партия и ги е призовал да номинират свой кандидат за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, като е обещал депутатите от мнозинството да гласуват за него в парламента.

Условието за тази подкрепа е обаче сините да номинират най-добрия и най-достойния кандидат по прозрачна процедура, каза още премиерът. Борисов обясни и защо е избрал СДС за тази номинация. По думите му това е най-старата партия вдясно, която навремето е свалила комунистите от власт. Освен това е партия от ЕНП и е „марка в дясноцентристкото пространство“.

Още по темата
„Не съм като Станишев да казвам: Всеки, който иска, съм готов да се сдружавам с него“, каза Борисов и допълни, че лидерът на социалистите е „всеяден“ и е готов да се сближи с всеки политически субект, стига само да е на власт. Според премиера всички признават, че до този момент процедурите за избор на главен прокурор и за ВСС са абсолютно прозрачни.

За номинирания за главен прокурор Сотир Цацаров Борисов заяви, че това е може би най-добрият окръжен съдия, който познава в кариерата си като главен секретар на МВР. Борисов отново призова СДС да направи така, че след новия избор за конституционен съдия да няма повече никакъв шум в системата.

„Да не се налага да го моля да се оттегли след време“, каза премиерът. Той съобщи, че не знае името на кандидата, когото биха предложили от СДС. „Дори име не знам, който предложат, ние ще го подкрепим“, беше категоричен Борисов.

Той не се притеснява от евентуален вот на недоверие, иницииран от ДПС. „Точно ДПС да ми иска вот на недоверие, е най-красивата работа“, заяви той. Премиерът увери, че няма разделителни линии между отделните социални групи по отношение на доходите и че правителството се опитва да повишава всички плащания.

Според него социално неравенство се прави, като се дава 1 милиард за „Цанков камък“ и 1,5 млрд. за „Белене“ от тройната коалиция, вместо тезу пари да отидат при пенсионерите, или като се похарчат 100 милиона за „безсмислено Водно огледало“ в Кърджали, вместо тези пари да получат майките като надбавки.

Според премиера няма медийна цензура, има свобода на медиите и повече от тази, която съществува в момента, не е възможна. Той даде за пример това, че всеки журналист може да го спре и да му зададе какъвто иска въпрос и след това казаното да бъде излъчено в пълен обем.

Борисов отново напомни, че правителството е успяло да завърши много важни големи инфраструктурни обекти като метрото и магистралите. „Ако не бях направил спортната зала, кога щяхте да ходите на такива концерти“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
4
 
18
 
! Отговори
факта си е факт преди 11 години
М А Г И С Т Р А Л И Т ЕСтанишев /2005-2009/ТРАКИЯЛот 1 Оризово-Ст.загора 38,7км 2008г.Лот 5 Карнобат-Бургас 35,3км 2007г.ХЕМУСШумен Каспичан 14км 2005г.МАРИЦАХарманли Любимец 16км 2007г.СТРУМАДаскалово-Д.Диканя 18км 2007г.ОБЩО 122км + 40% от Люлин======================================================Бойко Борисов /2009-2012/ЛЮЛИН 19,1км 2011г.МАРИЦАХарманли-Любимец +Любимец-Свиленград 31км. 2010г.ТРАКИЯЛот2 Ст.Загора-Н.За
224
5
 
17
 
! Отговори
Изход преди 11 години
Борбата за власт е жестока Борисов се плаши от загуба и търси съюзници.Знаете ли искам да приключим с тези партий и групировки на следващият по масов протест да се съберем да бъдем единни и да си вземем нашата държава милиони сме ще се справим. Помислете иначе филма се повтаря
223
13
 
3
 
! Отговори
do 264 преди 11 години
Нямам работа по села и паланки....пък и кой се интересува от вас селяните???
222
3
 
23
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
За такъв диплломат и политик от ранга на Боко тиквата всичко е прозрачно и ясно като утринна роса дори и на сляпо . Един ден децата ще четат в учебника в урока за Бойко Методиев от Хераково и в урока ще пише със голеи букви за да запълва страницата. МАНИ-МАНИ, КРАЙ.
221
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебелата мутра дали е "забравила", че целуваше ръката Доганова за генералска звездичка? Голям *** се оказа това средностатистическо Мутрафонче Боце!
220
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говори за себе си бе ***!Ако не беше Борисов, сега щяхме да сме в поредната национална катастрофа, предизвикана от червената мафия!
219
6
 
23
 
! Отговори
Изход преди 11 години
Факт е Борисов излъга народа с неговите обещания и залага на това че е много достъпен до народа в подготвените му речи .Най -учудващото е как продължават хората да му вярват тук вече стигаме до възможностите на един народ. Факт е ,че по образованите хора напуснаха и напускат България немогат да се развиват тук не им се дава тази възможност от групировките създадени през годините.Народа трябва веднъж да застане и каже не ако щете и с революция след това всеки следващ облечен с власт щени уважава
218
6
 
14
 
! Отговори
бивш от ДС на БКП преди 11 години
Тези активни мероприятия вървяха преди 20 години, сега няма балами да се връзват на такива глупости. Уж Станишев направил повече магистрали.И къде бяха да се повозим на тях, че се несещам. Това просто е една некадърна пропаганда. Това лято ходих до Бургас по магистрала направена от Б.Борисов. Другари измислете нещо по умно, ако можете.
217
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бойкоИзмамата Червено изчадие кой мислиш че ще ти повярва на тази измишльотина и ти си като Райчев и К Колев натъманени от червените изедници.Станишовци под строй са тук и се мъчат да ни заблуждават с тъпите си писания.Прибирайте се на 4 км, че закъсняхте.
216
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата все повече заприличва на Бенито Мусолини - Дучето. Пожелавам му същия край като неговия...
215
9
 
26
 
! Отговори
човек преди 11 години
Борисов с майтапчетата които ръсиш всеки ден вече наистина омръзна на хората не се ли усещаш вече колко си елементарен .Върви си ,не те искаме.
214
6
 
24
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
"Фундаментално" -от мен :)))..............Как е , Боко ?? Надуваш ли яко свирката , колко мразиш БКП-БСП, митингите им , водачите им ??Колко голям "десноцентрист" си ?? :::САМО това ти остана , рапоне ..)Но едно запомни...НЯМА десноцентрист в Европа - с ТВОЕТО крими минало ..Няма такъв мин. председател - бухалкаджия ..Няма и такъв - бивш член на Ком.партия ..)После , няма такъв- РАЗДАВАЩ милиони- по свое усмотрение - ей , така ..Тук - за залите на *** във варна ,там за нещи друго - няма и такъв да казва: АЗ давам , АЗ дадох ..))Няма и такъв *** - дянков - койти ТИ ДАВА тези мангизи от БЮДЖЕТА !!!Няма такъв десен фин. министърНяма и футболист , НЯМА и пълен Мин. съвет - с ЧЕРВЕНИ изтърсаци , няма и такъв десен - които да ПОКРИВА неща , като *** , Цветита , герговци или златевци Няма ..Или ако ИМА _ го махат , издухват веднага ..:))Няма и толкова *** Мин. председател в Европа .Няма ....Няма и пъдар, бивш пазач, крими застраховател- лепач на лепшенки - да стане Мин. председателНяма бе ..Може да провериш ..Няма и такъв десен - който да съсипе дребния и среден бизнес, да върти телефони до бирени фабрики , да играе голф с руски агенти - като златевци..Десните , Боко , СПАЗВАТ Закона , контролират бюджета , имат съвест, морал или ако го нямат - излитат веднага , щом го надушат журналистите ..:)()Десен, значи: ред и Законност, морал и вяра , семейство и йерархия, консерватизъм и традиции - не комунистическите : , конкуренция и почтеност в сделките , равенство за всеки и всички ,свобода и справедливост....Тогава , КАКЪВ десноцентрист" си ТИ , Боко ,рапоне ???
213
8
 
16
 
! Отговори
истината боли преди 11 години
общо взето излиза че Станишев е направил 35% магистрали повече от Тиквата. А ако така излезе сметката и за другите лъжи на ББ?
212
19
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 11 години
Браво на Бойко за първи път .... Осигури газ и Руска протекция заради южен поток , Турците вече нямат работа в България , вече спокойно може да забраниме партията на Доган. Без да иска Бойко зашлеви такъв шамар на Турците че те вече нямат НИКАКВО влияние в България.Без да иска Бойко направи доста добър патриотичен ход , защото мисля си Руснаците са светли , интелигентни хора които са ни близки като Освободители ! Турците вече нямат никаква сила да се намесват тук ... Всичко свърши Доган !!!!!!!!
211
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГЕРБЕР ++++++++++++++++++++++++++++++++БРАВО ,БРАВО,БРАВО,*** да умитат.
210
6
 
19
 
! Отговори
Тато преди 11 години
*** като тиква, той си мисли за коституциония съдия като за тиква ,която посочат от СДС тази,тежко ти българино с такъв *** начело.
209
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Айде сега като описа Борисов какъви золуми е направил та цял ферман изписа кажи какво добро направиха предишните управлявали България 23год. за държавата ,само кражби, убийства,глад,мизерия и какво ли още не.ТИ си като комунистите (а може и да си)винаги да казват на черното бяло.НЕЩАСТИК.
208
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Вижте ги :) червен *** си ти и твоя *** ,който е още член на БКП
207
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те са все червени до сега бе чук
206
6
 
26
 
! Отговори
бойкоИзмамата преди 11 години
След като ни упътиха, че асфалтът прави храната, във Фейсбук измериха магистралите на Борисов и СтанишевПубликувано на 19.11.2012 / 8:14 ч. от aferaСлед уникалното изказване на министър Лиляна Павлова: Асфалтът създава възможност хората да имат храна, Милен Миленов е извадил сравнителна справка колко асфалт са сътворили Сергей Станишев и Бойко Борисов по време на правителствата си. М А Г И С Т Р А Л И Т ЕСтанишев /2005-2009/ТРАКИЯЛот 1 Оризово-Ст.загора 38,7км 2008г.Лот 5 Карнобат-Бургас 35,3км 2007г.ХЕМУСШумен Каспичан 14км 2005г.МАРИЦАХарманли Любимец 16км 2007г.СТРУМАДаскалово-Д.Диканя 18км 2007г.ОБЩО 122км + 40% от Люлин======================================================Бойко Борисов /2009-2012/ЛЮЛИН 19,1км 2011г.МАРИЦАХарманли-Любимец +Любимец-Свиленград 31км. 2010г.ТРАКИЯЛот2 Ст.Загора-Н.Загора 31,8км. 2012г.-ОБЩО 81,9кмА Люлин 40% от Станишев=======================================================Източник: Агенция Пътна инфраструктура