Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
24
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
СТРАНДЖА ! РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЗЛОВЕЩИЯ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ С АГЕНТУРНО ИМЕ ВИКТОР,ЧОВЕКА ДОНОСНИЧИЛ И РАЗБИЛ СТОТИЦИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ,ЧОВЕКА ПРОДАЛ СЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПРЕДИ И СЕГА НА БОЛШЕВИКИТЕ ОТ ГЕРБ ПЕТЪР СТОЯНОВ СИ Е ВАШЕ МОМЧЕ ! ТА БРАТ МУ С ГЕРБАДЖИЙСКИ ПАРИ,РАЗБИРАЙ КРАДЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖИ ЕДНА ОТ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ "ЕВРОПА" ,ЕВРОДЕПУТАТ Е ОТ ГЕРБ С 40 000 ЕВРО ЗАПЛАТА - ЕМИЛ СТОЯНОВ. ТА МОЖЕ ЛИ ДА ИМА СЪМНЕНИЕ КАКЪВ Е ПЕТЪР СТОЯНОВ А ? ДОЛНИ ГЕРБАВИ НОМЕРА !
77
1
 
19
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Свобода или Герб!
76
0
 
10
 
! Отговори
КС преди 11 години
До 888Този на снимката не е евреин. Не е и ***. Той е полуциганин. Преди да се произнесеш трябва да знаеш, че на истинският *** дланите имат жълто-бял цвят, табаните също, петите им са навън с повече от 1 см. и обувките винаги им хлопат, цвета на окото около зеницата не е бял, а жълт, долната устна стига до края на брадичката, а горната до върха на носа и като говорят хъхат. Най сигурен е белегът над двете задни бузи -кафяв триъгълник, който е знак за баш *** от кв. "Филиповци".
75
3
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Петъо Стоянов си е наше момче гербаджийче,затова заслужава поста....Е нищо че преди 2 години бе осъден от легендарния антикомунист Георги Жеков,тогава журналист в телевизия СКАТ.....Жеков бе на панахидата на избитите от комунистическия режим хора и му показа едни кадри и го пита "Г-н Стоянов къде се чувствате по добре- тук ли на панахидата или когато ядохте и пиехте в резиденциите с убийците на тези хора" Стоянов пребледня и удари с всичка сила Жеков....после бе осъден на глоба и пробация.Това е
74
2
 
29
 
! Отговори
До пост 98 преди 11 години
Не очаквай коментар от Тиквата. Този плод-зеленчук го озаптиха най на края. Усетили са, че всяка негова дума вече дразни публиката. До 2009 г. не сме имали премиер, който да даде повече от едно-две интервюта на година. Селякът-свинар-полиглот обаче денонощно се лигавеше по медиите,успя за три години да опростачи всички ни и накрая фалира държавата. Меракът на всички нас е да го изгоним от властта на 7 юли 2013 г. и този ден да бъде обявен за национален празник. Сбогом на мутрите и тиквите !
73
0
 
12
 
! Отговори
888 преди 11 години
Този на снимката не е евреин а Пловдивски сиганиннннн.
72
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
чакам коментара на тиквата,да видим сега какво ще коментира този всезнайко!
71
0
 
10
 
! Отговори
САМНОБУЛ преди 11 години
Абе,незнам дали спя или съм буден тъй като ми се струва че начело в БГ всичките са престъпници
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само дано не издигнете оня ***.ал Соколов.На него повече му приляга да е член на ДСБ,а не на СДС.
69
3
 
7
 
! Отговори
MK2 преди 11 години
Стоянов,не ставаш приятелю 0
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петър Стоянов - зъбчо .
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остават Класната Екатерина Михайлова или даже Фидосова като възможни кандидатки.
66
2
 
13
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
Е СДС ще си остане като организация на развалата - развалиха всичко до което се докоснаха, накрая завършиха и със себе си. Започнаха от организация на партии, после станаха организация от партийки, после партия, за да деградират до партия със затихващи функции!А събираха милиони на един митинг!
65
4
 
7
 
! Отговори
Дивчо преди 11 години
Наистина едно достойно и мъдро решение .С отказа си предотврати криза в СДС .Можеше да се стигне дори и до изключване на нар. редставители от НС.Политическият опит си казва думата .СДС обаче въобще не е в играта от 10 години насам .Това се дължи на поредица от безумия от слаби лидери ......Каквото сам си направиш ,цяло село не може да ти направи ....
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петре,КАЖИ СИ за дейността си в ДС-то...маймун такъв!
63
13
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЯТА преди 11 години
Първанов - премиер!
62
15
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Предложиха им, но СДС не се оказа на висотата на ГЕРБ... - затънаха в лични амбиции, злоба и завист... - *** и последния читав човек останал в партията им...Този акт преполови и без това оскъдния електорат на първата демократична партия в България...
61
9
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
68 РужаЕ, как да го запомниш... - нали си червен мозък промит... - що не си гледаш сапунките, ами се вреш където не ти е работа...
60
3
 
26
 
! Отговори
Стоян пешов преди 11 години
Герберчетата как си замзаха л*йната бързо-бързо. Всички забравиха за Фидоска и Марковска. Всички говорят за конете в СДС.
59
3
 
26
 
! Отговори
Църен Ваньо преди 11 години
Пешо, кажи си! Хората ще те разберат!