Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
19
 
! Отговори
втора употреба преди 11 години
БСП предлага на ЕТ "герб" кметове от БСП, втора употреба и с изтекъл срок за годност. Може и на лизинг и под наем. При покупката на два кмета, получавате третия безплатно! Лесни са за гледане, стават за всичко - и за главен прокурор, и за конституционен съдия, и за патриарх.
97
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Петър Стоянов не му стана ясно, че е приключил още през 2001 г? Да загубиш от агент Гоце е показател, че за нищо не ставаш!Още навремето П.Р. Славейков е казал що за стока са адвокатите
96
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли квоти по парламентарни групи. Така както се избират заместник председатели и председатели на комисии и от опозицията така и определена част от магистратите не рябва ли да се изббират по предложение на опозицията. Ако е така, то има ли по-достойна кандидатура от П. Стоянов. Е, разбира се това е удар по Костоваците които не могат да му простят "Кажи си Иване' и не могат да се примирят с достойна кандидатура от СДС без техен контрол, че по време на Мартинчо СДС им беше спасителната патерица
95
8
 
11
 
! Отговори
Иване, кажи си... преди 11 години
Стоянов няма да бъде предложен от Костов за съдия, защото му знае бакиитеКазваше"Иване, кажи си"Сега ако стане съдия, ще трябва да покаже какъв престъпник е КостовМоже и да е такъв, но не е глупав , да си сложи таралеж в г.те
94
3
 
30
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Гербаджиите пак успяха да прехвърлят проблема от "болната на здравата глава" Всички "забравиха" казусът Марковска и л.ното ,което ГЕРБ "сътвориха" и вече имат нова "дъвка".Очаквайте нови "спектакли" от "самодейната театрална трупа"на ПП ГЕРБ.
93
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човека който не говори истината - Петър Стоянов
92
2
 
17
 
! Отговори
КАУБОЙ преди 11 години
Някой да е виждал моя Росинант
91
6
 
13
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Една коректна постъпка, независимо от обяснението. Браво!
90
1
 
21
 
! Отговори
ДО 118 преди 11 години
"БИВШИЯТ" КОМУНИСТ БОЙКО ПРАВИ СДЕЛКИ С "БИВШИЯ" АГЕНТ ВИКТОР- СЪВСЕМ ЛОГИЧНО !
89
2
 
25
 
! Отговори
ДО БАЙ ПЕШО преди 11 години
А ЗАЩО ТОЗИ ПОЧТЕН ЧОВЕК ХОДИ НА НЕЛЕГАЛНИ ЯВКИ С БОЙКО И ПРАВИ ДОГОВОРКИ ЗАД ГЪРБА НА СИНИТЕ ? ТОВА ДОКАЗВА, ЧЕ БИВШИ АГЕНТИ НЯМА.
88
5
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Тоя пак ли се бута в полотиката?Кой пък го предложи - не ми харесва!Гледа като хамстер.Абе мене ако питате политиката в българия е сладка работа - не работиш пари вземаш.Осъден политик няма.Крадат като за световното по футбол.Добре,че се отказа Пешо.То СДС пропадна като партия имат ли още гласоподаватели или някакви бедни душици им е тъжно за вятъра на промяната.Комунистите пак се си вземем властта.
87
7
 
15
 
! Отговори
бай Пешо преди 11 години
Петър Стоянов не е луд да се хване на тази въдица да го разиграват като магаре насам-натам.Човека има достойнство.Просто не е човек,който може да краде.Погледнете съдии,политици как вземат подкупи,пари,какви коли карат.Стоянов не иска да остане в българската история като крадец и да гледа как пропада съдебната ни система.Това в *** съдебна системе ли е или престъпниците срещу голяма сума пари се спасяват и ги няма в тази пропаднала държава.Къде се галеви мили мой съдии?
86
3
 
8
 
! Отговори
bai_jordan преди 11 години
Този ***....
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркът си продължава с пълна сила. Някой клоун ще се подведе по идеята да бъде конституционен клоун и ще приеме номинацията, съответно избора. Но политическото цирково колело се върти и един ден ще дойде нова публика, която ще ревне, че конституционната клоунада не е според конституцията и тогава ще гледаме трагедията на смешниците. Разбира се виновни няма да има...
84
2
 
22
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
На *** приятел- БОРИСОВ Е ПРЕДАТЕЛ !
83
5
 
33
 
! Отговори
до pet преди 11 години
Малко,"лекичко" сгреши колега ! Лукавия,селски хитрец пожарникар се опита само да забие последния пирон на СДС но за негово съжаление не му мина номера. Костов и депутатите от Синята коалиция се усетиха навреме и не се поддадоха на провокацията на Боко тиквуня,Петър и Емил Стоянови и на сегашния председател на СДС Кабаиванов. Нито 1 депутат не пожела да внесе кандидатурата на Стоянов и Боко бе разбит. И само за 1 ден рейтинга на Синята коалиция скочи с 2 пункта,а ГЕРБ лети в пропастта !
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АГЕНТЪТ ВИКТОР БИЛ ОМЕРЗЕН ОТ ОТНОШЕНИЕТО НА СДС И ДСБ КЪМ КАНДИДАТУРАТА МУ. А КОГАТО ХОДИ НА ТАЙНИ СРЕЩИ С БОЙКО, ЗАЩО НЕ БЕШЕ ОМЕРЗЕН ?
81
6
 
18
 
! Отговори
pet преди 11 години
Смешна работа, един пожарникар заби последния пирон в ковчега на СДС - а те горките дори не се сетиха!
80
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този американски слуга на снимката помагаше на Костов да унищожат българската икономика
79
0
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Изглежда генералите от ДС му припомниха биографията ... По-добре, че се отказа привидно доброволно, щото цирка щеше да е още по-голям...