Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
24
 
! Отговори
Магарето преди 11 години
Ами Конски, кой те би по главата да се изтъпаниш пред Тиквата като кученце бе?! Бил омерзен... Сам се омерзи по най-кирташкия начин. Или пак Иван Костов ти е виновен, *** с капута 0_о
57
2
 
16
 
! Отговори
не син преди 11 години
"... се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия -- ГАДОСТ,ПОВЪРНЯ ! Един конституционен съдия правораздава,тълкува закони и е висша,крайна инстанция и говори ИСТИНАТА ! Добре,че Стоянов не стана ! Политици си имаме предостатъчно !
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Международния масон си е международен и т'ва е ...
55
3
 
13
 
! Отговори
ДеНди преди 11 години
Милко Калайджиев - конституционен съдия. Да живей! Сичките пиленца на батко на подсъдимата скамейка.
54
2
 
14
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Какви са тия десни? Те са една шепа хора вече! На следващите избори са АУТ от парламента!
53
0
 
13
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
до 65: ами самозакопаха се с този тъпоумеп политически ход на как се казва, че все не мога да му запомня името, председателят на СДС!
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво и да пишете във форума истината е че Петър Стоянов е една от найпознатите най-авторитетните фигури в СДС. След като той им отказва значи СДС А И ОСТАНАЛИТЕ ДЕСНИ ОСТАВАТ В ИСТОРИЯТА. Десните в България бавно, но сигурно се самозакопаха.
51
8
 
17
 
! Отговори
Историята казва: преди 11 години
Петър Стоянов ще остане в Историята като първият демократично избран Президент на Р България!ББ ще остане в историята като Българският Чаушеску! - /съвсем скоро между впрочем/
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да издигне Фидосова за конституционен съдия - така ще тежи повече институцията
49
3
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
"Великата нация на Слави и Азис!Все умници! Съвсем скоро ще се "оправят"
48
0
 
3
 
! Отговори
муни преди 11 години
де да имаше разлика между два нарциса или два балона Историята казва:
47
3
 
8
 
! Отговори
никола преди 11 години
Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия, се посочва в писмото. Е на това му се вика да се исулиш като пръдня от ***,като видя че няма НИКАКВА ПОДКРЕПА от парламента и почна с извиненията, с многото ангажименти,все едно не знаел преди номинацията си как стоят нещата. Този път ще сваля шапка на Винету как хързулна и брат му и него, но какво да коментираме повече ДОНОСНИЦИ.
46
4
 
22
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
Пешо, беше ни ясно защо даваш 3-дневен срок. За да напипаш почвата, защото вече на никой не му стиска, докато няма достатъчно гаранции. Но виждаш ли какво ври и кипи в държавата, дето те нарочиха да бъдеш Председател на Конституционния съд? Страх те хвана, нали? Ама до мотивираш отказа си с международни ангажименти, от това по-плитко и тъпо не го очаквах. В личен план съм щастлива, че човек като теб няма да е член на тази институция, за която се беше засилил.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мммм...Да...Преди около 2500 години Езоп беше казал: "Гроздето е кисело!" ...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, да извадиха му студентската книжка
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя сладур не му ли извадиха преди време една студентска книжка от следването му в Русия със снимка с кипа на главата!?
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре браво, да си ходиш на американската хранилка, а не от нас да зобиш пак!
41
9
 
18
 
! Отговори
Историята казва: преди 11 години
простакът ББ не може да се сравнява с малкия пръст на Президента Петър Стоянов!
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Весо Парцала е Велик- преди малко смаза Слави от смях както и мен с два кратки вица ....разказани за минута само той както може. Баси *** майни!
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквун на последък само греди удря ! Или е изнервен или е калпав футболист !