Борисов ни тормози от тъмно до тъмно, отвърна БСП

Този път червените скочиха заради завода за боклука
30 ное 2012 20:55,
84
Борисов ни тормози от тъмно до тъмно, отвърна БСП
Георги Божинов. Снимка: БСП

Бойко Борисов тормози българите от тъмно до тъмно вече четвърта година с този хленч и оправдания с предишното правителство, коментира червеният депутат Георги Божинов по повод обясненията, които премиерът дава пред министрите си за липсата на завод за боклук в София и за плащанията към Пловдив.

Божинов отбеляза, че напоследък ГЕРБ усилено търсят и други виновници за неуспехите и неудачите на правителството и за катастрофалното изоставане при усвояването на еврофондовете.

„Обеща на хората европейски доходи, а ги потопи в бедност и мизерия. Обеща на софиянци завод за боклук, но него го няма. Борисов си позволява да подценява българските граждани, но поне да не подценява собствените си министри”, изтъкна депутатът от левицата.

Георги Божинов коментира твърденията на премиера, че заводът за отпадъците на София се бави защото някой искал или не искал да внесе апликационната форма.

Още по темата

„Бойко Борисов отлично знае, че и трите варианта на т.нар. апликационна форма се оказаха негодни досега, за да обосноват еднозначно отпускането на всички необходими за проекта средства”, каза депутатът от левицата.

Божинов опресни спомените на Борисов, че когато той беше кмет, за апликационната форма, която беше разработена от немската фирма, бяха платени близо 5,5 млн.лв., а тя се оказа особено негодна.

„Премълчава се основната причина за забавянето на завода – избраната технология е вече остаряла и скоро ще остане единствената в Европа, а цената за третиране на отпадъците ще бъде непосилно висока за гражданите и за фирмите”, заяви депутатът.

„Очертава се нова остра криза с отпадъците на София”, предупреди Божинов. Той обясни, че сметището в Суходол има живот още един месец. Същевременно новоизграденото депо, което е елемент от т.нар. интегрирана система за управление на отпадъците на София, ще стои с години като истинска „празна дупка”, защото може да приема отпадъци само от работещия завод и от другите инсталации на интегрираната система.

„Измамата „Долни Богров”  няма как да се случи без сътресения. Нима Борисов не знае, че няма как да обясняваш на гражданите и да възлагаш обществена поръчка за закриване на старото сметоразтоварище, а всъщност да изграждаш ново депо за твърди битови отпадъци”, възмути се Божинов.

Според него Бойко Борисов би трябвало да знае, че в този момент не е намерено добро алтернативно решение за депониране на отпадъците на столицата.

„В тази ситуация ще трябва да се разчита на общините с депа, изградени с европейски средства, но това разкарване на софийските отпадъци ще струва на софиянци и на българските данъкоплатци допълнителни пари”, подчерта Божинов.

Депутатът от левицата напомни, че данъкоплатците платиха всички предишни гафове и управленски грешки на столичните кметове и общинари.

„На данъкоплатците трябва да се благодари за тяхното търпение. Що се отнася до разбирането, което проявяват софиянци, то също не е безгранично. Няма как да се оправдаят безобразията, некомпетентността и корупцията при управлението на отпадъците на София чрез откриването на кръстовища, които също са платени от данъкоплатците и им се полагат”, категоричен беше Георги Божинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Вие комунистите ни тормозихте 60 г .Давай Бойко унищожи ги до един тия мошеници и крадци, те искат да затрият България. ГЕРБ още два мандата.
57
1
 
7
 
! Отговори
малко ви е тормоз преди 11 години
За вас Белене само ,но не АЕЦ -а , а лагерът със свинефермата.
56
4
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Ами виновни сте!Боpисов отpасна в условията на соцализма комплексиран от пионерската си връзка той стана парниен член милиционер ,пожарникар и си остана *** като *** сега цялата държава страда!
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей , и сто години да ме няма , ни6то няма да се промени ! Разбира се Боко е виновен , но никой не посо4ва кой да е следва6тият , еми свикнали сме , който и да ни отгоре пак 6те го псуваме и пак 6те сме на съ6тото !
54
6
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Как да не е направил завода за ***... - а "Позитано"???...
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вие какви работи ни обе6тавахте , май забравихте !
52
0
 
16
 
! Отговори
зайко преди 11 години
Не ревете. Всичко е избор на народа. Мислете.
51
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема е наистина ,че има световна икономическа криза. Лошото е ,че от БСП искат да вземат властта само и само техните хора да печелят държавни поръчки и да се назначават по администрациите. Въобще не ги интересува народа. По време на техните управления ,чужди фирми са искали да произвеждат в България,но *** от партията на безбожниците са ги прогонвали с искания за тлъсти комисионни. Бойко може да е всякакъв ,но се замислете дали следващия ще прави нещо повече- едва ли! just cavali!
50
18
 
19
 
! Отговори
Ess преди 11 години
ТРЯБВА ДА СИ ***,ТОТАЛНО *** И ГЛУПАВ,ЗА ДА НЕ ВИЖДАШ КОЙ Е БОЙКО МУТРАТА И ДО КАКВО ДОВЕДЕ НАРОД И ДЪРЖАВА.
49
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе тормозени били. Че ние като сме тормозени от бкп 60 години на кой да се оплачем. Помним как станишко изпрати за наша сметка из София празните коли за ***, който не съществуваше.
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
, AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, KAKVA TRAGEDYA, KOMUNOIDITE BILI TORMOZENI, VIE VSICHKI ZASLUJAVATE DA VI SABERAT NA KUP I EDIN GALON S BENZIN I EDNA KIBRITENA KLECHKA KIBRIT DA VI OPRAVIAT ZAVINAGI.
47
10
 
24
 
! Отговори
Гангам стайл преди 11 години
Еййй, долните продажни комунстчета не се предават лесно. Светът ги забрави, в други държави са забранени със закон и преди време преследвани, а в България искат да са на власт още. *** ***. Заради тая партия БКП/БСП сме на това дередже. Те спретнаха целия сценарий за прехода и ни ограбиха заедно някои западни и източни помощници, които имаха изгода от ограбването на Българите и превръщането им в съвременни роби. Безбожници, безродственици и продажници. Дано да ги няма след време.
46
24
 
22
 
! Отговори
не бесепар преди 11 години
Говедата от ГЕРБ трябва да си платят като ги смъкнем от власт, въпреки, че всички лъжат! Тази страшна разруха никога не е била!
45
20
 
24
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 11 години
Е ЗАРАДИ ТОВА ГО ХАРЕСВАМ БОЙКО КАТО ВИ ТОРМООЗИ
44
1
 
7
 
! Отговори
:-)))))))))))))) преди 11 години
Всяка комуна, другари, се разваля от време на време и естествено се създава нова комуна.
43
7
 
19
 
! Отговори
DUBLIN преди 11 години
Boiko ne trqbva da vi tormozi,toi trqbva da vi IZ4ISTI do krak,gnidi 4erveni-KOI,KOI po sveta e prokopsal ot komunizam....?
42
9
 
16
 
! Отговори
ДНЕС 1-12-2012... преди 11 години
ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТИ , СЪС СВЕТОВНИЯ ПРАЗНИК!ЧЕСТИТО ,ДРУГАРИ!СКОРО ЩЕ ОЗДРАВЕЕТЕ!
41
18
 
20
 
! Отговори
Боже, господи.. преди 11 години
...тия па лигльовци от Позитано-20....НА КАЛПАВ ЧЛЕН ...И КОЗИНАТА МУ ПРЕЧИ.Жалка работа!
40
14
 
10
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Нали и той трябва да влезе за преработка в завода, що за хора сте бе не разбрахте ли че всички са комунисти!!!
39
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го направи този завод Бойко и всички Червени *** да бъдат вкарани и преработени в нещо полезно за България...