България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
518
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
abe kozel s kozel vzemi i iz4ezvai ot BG 4e ti si nai golemiq *** koi si ti 4e se pavi6 4e re6ava6 ne6tata v BALGARIQ BAN ot BG kakav politik e tozi kozel
517
0
 
1
 
! Отговори
lel преди 11 години
Пълен театър ! Мислят си, че жалкия народ, изкуфял и отъпял от мизерията и нищетата ще се върже на подобна инсценировка . . . да ама не, едва ли някой ще повярва и то особено с тия подготвени речи след това.
516
0
 
3
 
! Отговори
ъ преди 11 години
България е същата, бей Лютви! И ще си остане, независимо от тъпите ви постановки.Иначе, ако действително решите да се поизтрепете взаимно, ваша си работа.
515
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ahmed & The Stupid Terrorist9gag/gag/6370578
514
0
 
1
 
! Отговори
втори опит-успешен преди 11 години
Атрибута на герб-бухалката щеше да свърши идеална работа.Жалко! много непрофесионално.
513
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59580_524361277586100_367604549_n.jpg
512
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
България не е ТурцияПОМНИ ГО МЕСТАНходете си в Турция и си правете панаиритеВЕДНАГА, тук е Европа
511
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За малко !!! Нищо, другия път ще му пръснат мръсната крадлива агентска зелка!!На поръчителите: другия път използвайте револвер- няма да ти засече никога!и по бързо !!!
510
0
 
0
 
! Отговори
Segal преди 11 години
Доган = Стивън Сегал
509
0
 
3
 
! Отговори
Гхххххх преди 11 години
Мисля че трябва да се спре този цирк и всички българи трябва да помогнат за това, стига да мълчим и да навеждане глава! Стига тези турци ограбвали страната ни! И дано всичко да е наред с момчето...
508
1
 
4
 
! Отговори
ПАТРИОТА преди 11 години
ЕЙ КАРАБИНИ *** ИМА РЕШЕНИЕ ЗА ОМРАЗАТА.....ИЗЧЕЗВАЙТЕ СИ ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ !!!!!!!!!!!!!!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!
507
0
 
2
 
! Отговори
никола преди 11 години
В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан. Лютвииии, в истинска демокрация не може да има и пенсии по 150лв. за 40год. трудов стаж, в истинска демокрация не може философ да строи язовирни стени, не може да има хора които не са получавали заплати от 5-6 месеца, не може да има и етнически партии, не може парламента да харчи пари за коли по 100000лв. ама тук е Чалгария, така че може.
506
0
 
1
 
! Отговори
алоо, преди 11 години
сценаристите, не можахте ли да вложите повече фантазия в постановката? А иначе - новата пред - и след- изборна коалиция се пече. Познайте кои?
505
0
 
3
 
! Отговори
mafia преди 11 години
Всички тия на снимката сега трябва да бъдат съдени! Побоя който нанасят е незаконен! Аман от сидии извън съда. Аман от PR-ски изпълнения за тия избори. Още има ВЕРВАЙТЕ ми!
504
1
 
1
 
! Отговори
ьижеиж преди 11 години
следва сцена номер 2 - обявяване на автономия
503
0
 
4
 
! Отговори
Конан преди 11 години
Абсолютен театър, пародия ,много зле! Срам за журналистите !
502
0
 
3
 
! Отговори
Aurin преди 11 години
Нападанието ми се вижда някак бутафорно. Като че ли е сякаш театрален етюд за предизборно стягане на електората. Малко му трябва на народа, за да се екзалтира и да се юрне към урните с правилната бюлетина. Ако Октай запази мълчание докрай, вероятно ще бъде възнаграден добре - семейна черта им е да печелят незаслужено големи подаръци срещу малко талант и пот (за справка брат му - Метин) А речта на Местан, толкова патетична и перфектно подготвена вероятно е тренирана доста пред огледалото :)
501
0
 
5
 
! Отговори
стига толерантност преди 11 години
да се закрие антиконституционната партия,която ще вкара народа в междуетнически сблъсъци и ще предизвика второ Косово.Да се направи референдум за закриване на тази ***,която няма нищо общо с морала и толерантността,а е проводник на омраза и ограбване на Българската държава.Долу това развилняло се сборище от бандити и талибани.Българи,скоро отиваме на кино,ако не излезем на улиците и не искаме закриване на етническата сбирщина-дпс.
500
0
 
3
 
! Отговори
yoshikava преди 11 години
България не е виждала по лошо организиран цирк господин Местан! Коя по-точно част от българите мислите че ще излъжете ?
499
0
 
2
 
! Отговори
revla преди 11 години
Аха да се зарадвам! - пък то цирк.