България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
538
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!
537
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***,какво набъркваш България?Дреме ни за вас,като сте прости,избивайте се с ГАЗОВИ ПИЩОВИ!
536
0
 
0
 
! Отговори
D.K. преди 11 години
Най-подходящото заглавие за вестниците би било "Доган оцеля при опит за убийство с гумен меч"
535
0
 
0
 
! Отговори
до другите преди 11 години
Очаквайте изказване на ББ. Ще обвини Станишев и тройната коалиция.
534
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е, че ако го нямаше Доган турците нямаше да бъдат толкова бедни и неграмотни!!! Обикновените турци го мразят и се страхуват от него! А той си мисли, че след този цирк ще го заобичат!
533
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Аз съм българка и се чувствам застрашена от думите на Местан! Искам органите да се самосезират , че някакъв турчин седи насред България и заплашва българите!!! Заплашва мене, заплашва детето ми, заплашва живота ми! А стига вече турска наглост!
532
0
 
2
 
! Отговори
българка преди 11 години
ДА РАЗБИРАМ ЛИ ДУМИТЕ НА МЕСТАН КАТО ЗАПЛАХА ЗА НАС-БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ??? В ТЕЗИ ДУМИ ИМА МНОГО ЖЛЪЧ, ОМРАЗА КЪМ НАС И...МНОГО СМИСЪЛ В МЕЖДУРЕДИЕТО. КАК- ВОТО И ДА ГОВОРЯТ, ТОВА Е НЕ ДОБРЕ ИЗИГРАН СЦЕНАРИЙ .
531
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбрахме ,че в ДПС има ТЕРОРИСТИ !
530
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСП - терористи и пладнешки разбойници !!!
529
0
 
0
 
! Отговори
оня Българина преди 11 години
чакам сега на Оскарите да дадат на България Оскар за най-добър филм със спец ефектиа иначе тая постановка цели единствено втвърдяване на електората на Дпс и настройване на обикновените хора едни към други което ще бъде грешка защото и най-големия *** знае че Българина е див и варварин и когато става за въпрос на чест.е като лавина
528
0
 
1
 
! Отговори
Нямаме нищо против , преди 11 години
Ако сте решили да се поизтрепете !Само не си служи с името на България И не бий камбани за политически и етнически свободи , да те чуят в ЕС и световните лидери ?Голяма реч си подготвил ?? Звучи антибългарска .
527
0
 
2
 
! Отговори
Ъогхд преди 11 години
Нека всички поткрепим момчето, със сигорност то е невинно. А всички тези гадни подмазвачи на Доган трябва да отидат на съд! Събодете се българи!!!
526
0
 
2
 
! Отговори
WWW преди 11 години
А пък тоз Местан, милият, много хладнокръвно и отрепетирано се държа. Изобщо добре беше подготвен човекът.
525
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
***, демагог и ***, Местан е ДПС-арския образ на Сергей! Подобни изказвания само категорично потвърждават истинската цел на тая жалка инсценировка! Да не би да сте повярвали, че ефенди Доган може да се откаже от сдаване на властта?
524
0
 
0
 
! Отговори
Местанее преди 11 години
От какъв зор се обръщаш към ЕС и Световните лидери ?Внимание ли искате ?За политическа и етническа свобода !Ега си в Турската *** . Все еддно си баят !!!Е какво и е на България от кокошкарския ви цирк Щял да бие камбаната , че турчин участва в цирка ви ?Нахална пасмина !
523
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да е честит на Цветанов Първият хванат терорист! След малко по-сериозни разговори,може да се окаже,че е участвал в атентата в Бургас !
522
0
 
1
 
! Отговори
Брей ти ще кажеш преди 11 години
Не си служи с България бе , да не мислиш , че някой ви вярва на сцените . Хайде измитайте се ??
521
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрий се бе ***, кой си пък ти с подготвенат реч ,Към ЕС и световните лидери... се обръща тоя селянин .Ходи да садиш тотюн !
520
0
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
ЕЙ КАРАБИНИ ***
519
0
 
1
 
! Отговори
Е що да не е ? преди 11 години
Местан отправя присив и не само към ЕС , но и световните лидери , да обърнат внимание , за политически и етнически свободи ?Абе нали турчин насочва нещо като пистолет , каква етническа свобода иска тоя .. Нещо му се размина да го представят ..Много весокопарни изрази ,що не се скриеш и ти !