България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
558
0
 
1
 
! Отговори
атентат ли беше??? преди 11 години
Защо стана това? Ако е целял терориста да убие, така ли щеше да постъпи? Няма ли други начини да се извърши убийство? Спомнете си И.Павлов например откриха ли убиеца? Кой умен би го направил по такъв начин? Защо са замесени в охраната на това НСО и Полицията ни? Нима целта не е да се каже: Ето, виждате ли, българските служби не могата да си вършат работата. Това е повод да се намеси друга държава в нашите вътрешни работи. Коя е сещайте се. А за цирка сътворен от ДПС ВИДНО Е.
557
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами как ще е същата БЪЛГАРИЯ не можахте да си изиграете екшЕна ! стана много АМАТЙОРСКИ!ТРЯБВА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА ЦЕЛУВАТЕ ТАЗИ ЗЕМЯ , МЕСТАНЕ , А НЕ ДА ПРАВИТЕ АНАДОЛСКИ СЕРИАЛИ И СИ РАЗИГРАВАТЕ КОНЧЕТО ,КАКТО СИ ЩЕТЕ !
556
0
 
1
 
! Отговори
Кабули преди 11 години
Местанчо, то България не е същата от както Държавна сигурност ви измъкна от лабораторията си за политически експерименти и се превърнахте на политически СПИН.
555
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И местан се разскачал. Компанията сред клоните не скучае.
554
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Което е истински стряскащо сред тоя дирижиран цирк е спонганността на кръвнишка злост и животински свирепи нагони в османски стил на биячите депесари (делегати на конгреса на дпс!) над "нападателя". Пази, Господи, българските турци от такива водачи. Тия водачи, както днес се разкриха като им падна воалът, са или старателно прикриващи се хулигани по душа и сърце, или са за освидетелстване. Но е трудно да НЕ се приеме, че от това политици не става. А партията им вече не може да е същата.
553
0
 
1
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Уродлива бе разправата с поваления нападател на земята! Цяла България и светът да види "етнорелигиозно различните" дали има при тях има разлика като "депутати" или не!
552
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям цирк! И ножовете за какво са? Да транжира после Догана? Хахаха, смях до сълзи. Диков, дай на каданс делегата с раираната блуза как изважда ножа от задния джоб на Октай. Може да стане интересно, защото повечето хора в спектакъла бяха аматьори.И защо никой до сега не отговори на ЕЛЕМЕНТАРНИЯ въпрос- защо и от кого се пази Меди? В света само най-големите мафиоти ходят с голяма охрана. В БГ даже е и безплатно за ДПС-ра.
551
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
До *** ГНУСЕН MESTAN koito se namesti na trona na DOGAN mnogo govori no moje da ne iskara i edna 4etvart ot mandata si
550
0
 
1
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До лютфи местaнМного ментеливо изпълнение.Никой истински атентатор нямаше да отиде с газов пищоф.Щеше да отиде със зареден и да го гръмне,а "убиеца"сизарежда пищожа до Доган.Както я подкараха помислих,че ще направят една мазна турска борба.
549
0
 
1
 
! Отговори
Летви Местим преди 11 години
Да вземат показания от Местан, но с детектор на лъжата.... ще има изненадкаааа :)
548
0
 
2
 
! Отговори
Asterix преди 11 години
Делегатите на събитието не е трябвало да скандират "ДПС,ДПС!",а просто е трябвало да викат възторжено "ДС,ДС!" - то е едно и също!!!
547
0
 
2
 
! Отговори
оооо преди 11 години
боже, от мухата слон. Не можело в истинска демокрация... Като гръмнаха в Холандия някакъв политик, ми ония в Швеция... Аман от порнография!
546
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
REZACITE DA GO DUHAT !
545
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно самият Лютви, да го е спретнал , знаейки , че Доган се оттегля и да заздрави позициите си сред своите , а последният да кротува ....
544
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма страшно,това е тренировка на френските специални сили ! След неуспеха в плевенското село,сега са дошли на пъпа на София,ама пак се оакаха !
543
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирка у *** е пълен !Ако бях десетина години по-млад,хич нямаше да се чудя,а на право на терминал 2 !Това не е държава ! Политиците да си правят сметката,какво му е на народа и колко са му дошли до гуша !
542
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БългаркаТака е Госпожо, но нали знаете, че РБ няма органи Никой няма да му търси сметка на тоя.Може да си говори каквото си иска Просто очаквайте силналиберално-лява коалиция ЦИРК ,в който ние пак ще сме само зрители и от нас нищо нямя да зависи!
541
0
 
0
 
! Отговори
ISTINA преди 11 години
DA PRAV STE GOSPODIN MESTAN ,4E BG NQMA DA E SA6ATA I TO ZARADI TOVA ,4E ZASPALIQ BALGARSKI NAROD PAK NQMA DA REAGIRA.ISPANIQ E BILA 850 GOD POD VLASTTA NA MAVRITE ,NO MOGA DA VI YVERQ ,4E NQMA NITO EDIN MAROKANEC VAV TEHNIQ PARLAMENT.TA ZATOVA BG NQMA NIKOGA DA E KATO DRYGITE DARJAVI.MNOGO VLAST VI DADOHME I VIE DONOSNIK MESTAN ,ZAEDNO SAS 6EFA SI NI SE KA4IHTE NA GLAVITE .I NE SAMO NA NAS A I NA BEDNITE TYRCI ,DETO MIZERSTVAT SA6O KATO NAS .6O NE SI HODITE VE4E TAM OT KADETO STE .6E E 4YDESNO.
540
1
 
0
 
! Отговори
той преди 11 години
Гледайте,как турци бият турчин ,а какво ли ги чака българите.Това си е истински ДПС башибозук
539
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте тровили народа с простотииако и на това се хванетеповод за обвинение срещу българия винаги ще намерятдали са турските служби и ли доган не се знае но си е чисто театроместан е умен и начетен но да престане да прекалява