Все още дирят кой стои зад покушението срещу Баретата

ГЕРБ може да внесат кандидат за КС днес
11 фев 2013 15:27,
60
Все още дирят кой стои зад покушението срещу Баретата
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Задържаният в Казанлък  Росен Драгнев – Капитана най-вероятно е имал неуредени финансови взаимоотношения със Златомир Иванов – Баретата, но не може да се твърди, че той стои зад покушението срещу Иванов. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов

Драгнев беше задържан в Казанлък заедно с още един човек в събота. Появиха се версии, че именно Капитана стои зад стрелбата срещу Баретата на 29 януари пред Съдебната палата заради 3 милиона дългове към Иванов.

И двамата задържани са били близки до Златомир Иванов, но според Цветанов те нямат връзка с покушението.

Вътрешният министър обясни още, че те са съпричастни към разпространението на наркотици в страната, а при ареста им у тях са открити оръжия.

Проверяват се всички версии, цялото обкръжение около Златко Баретата и се извършват множество процесуални и оперативни действия, но все още не е ясно кой стои зад това покушение, заяви Цветанов. По думите му във връзка с разследването се извършват арести из цялата страна и се проверяват всички възможни версии.

До края на деня ГЕРБ може да издигне кандидатура за конституционен съдия, обяви още министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той направи уточнение, че всяка една парламентарна група или депутати са в правото си да издигат подходящи кандидатура.

На практика Конституционният съд в момента има един член по-малко и това продължава от 15 ноември 2012 година, след като президентът Росен Плевнелиев спря клетвата на Венета Марковска.

Държавният глава изчака клетвата на другите трима -  Георги Ангелов, Борис Велчев и Анастас Анастасов, и напусна церемонията преди Марковска да се закълне заради съмненията около репутацията й.

След скандала с Марковска ГЕРБ дадоха картбланш на СДС да номинират свой кандидат, но и тук изборът удари на камък. Първо за член на КС се спрягаше президентът в период 1997-2002 година.

Той обаче се отказа, след като парламентарната група на Синята коалиция отказа да внесе кандидатурата му в деловодството на парламента. Това доведе до изгонването на депутатите Ваньо Шарков, Димо Гяуров и Мартин Димитров от редиците на СДС.

Ръководството на “Раковска 134“ издигна като кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева. Наложи се сините да разчитат на независими депутати Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Валентин Николов, които да депозират кандидатурата й.

В последствие обаче името на Гугушева беше замесено в съмнителни сделки, ГЕРБ оттегли подкрепата си, а Гугушева се отказа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Жорж! преди 11 години
В студиото на Лице в лице по bTV бившият служител на НСО Николай Марков хвърли бомбата, че докато е бил охранител и е охранявал Симеон Сакскобурготски, Бойко Борисов Е НЯМАЛО ПРАВО ДА СТЪПВА В ДЪРЖАВНА СГРАДА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И В СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Заповедта е била издадена към НСО от тогавашния шеф на НСО ген. Владимиров и е трябвало да бъде спазвана от хората на службата. Пред състава си ген. Владимиров е мотивирал заповедта с думите: Защото е от ДРУГАТА СТРАНА!.
48
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
afera.bg/mishena/36858.html БОМБА! ИМАЛО Е ЗАПОВЕД НА ШЕФА НА НСО БОЙКО БОРИСОВ ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСКАН В ДЪРЖАВНА СГРАДА, ЗАЩОТО: ТОЙ Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА!
47
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 11 години
Стрелеца него търсете той сие при вас,и се казва Алексеи Петров,нали ще видите след време.От него по опитен няма но трудно щего докажете ное той.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za pokyshenie ,da kaja koi stoi ,armenskia pop ot tabadatkey ,,,,a moje li da ste i vie samite nali shte v edna kochina s chervenite kxmeri.
45
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
Da poznaia li...Hisbula...
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я не се излагайте бе...Стегнете се...Вие целия атентат в Бургас го бяхте разрешили още в деня на извършването му,и бяхте готови да оповестите световните медии за връзки, извършители и подбудители!
43
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Все още дирят кой стои зад покушението срещу Баретата! Може би е някой, който стои зад Цв.Цв?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо няма да открият. Който не плаща на Бойко, плаща за поп.
41
0
 
4
 
! Отговори
ВСИЧКИ СА ОТРЕПКИ, преди 11 години
БЯГАЙТЕ ОТТУК !!!
40
0
 
6
 
! Отговори
МУСТАФАР преди 11 години
"ОСА" СТРЕЛЯ СРЕЩУ БАРЕТАТА. СЛЕДВАЩИЯ Е АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, А ДРЕБНИ ДЕСИДЕНТИ ГИ РАЗЧИСТВАТ С ГЛУПАВИ И СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ. МОГАТ ДА СКАЛЪПЯТ И ОСЪДЯТ ВСЕКИ ЗА ВСИЧКО, КАТО ЗАКОНА И ПРАКТИКИТЕ НА МВР СЪДЪРЖА ПРОПУСКИ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ ВСЕКИ ДА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН БЕЗ ДА МУ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА КАЖЕ КАКВОТО И ДА Е В СВОЯ ЗАЩИТА.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя министър с особената форма на главата да вземе да се скрие!
38
2
 
6
 
! Отговори
www преди 11 години
ВСИЧКИ СТЕ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ ....
37
3
 
21
 
! Отговори
ввв преди 11 години
ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ВЧЕРА БЕШЕ САМО НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЕКТА ХУНТА ГРОБ И НЕЙНАТА ПОЛИТИКА НА БЕДНОСТ ЕМИГРАЦИЯ ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВО И ЕЗРАБОТИЦА НЕКА НЕ СПИРАМЕ И СМАЖЕМ ПОЛИТИЧЕСКАТА *** И МОНОПОЛИТЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЛОЖИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ КРАЙ НА БЕЗКРАЙНИЯ ПРЕХОД
36
2
 
9
 
! Отговори
Цървул тъщин преди 11 години
Повдига ми се вече от това л...о. Виж Деска ще я уважа неколкократно като падне тоя *** от власт.Имам намерение да увелича българските дечица поне с още 3.Поне апартаменти ще са им осигурени.3+3 равно на 6.колкото са апартаментите толкова и децата.
35
0
 
4
 
! Отговори
Брат, но не на Ханко преди 11 години
До Друг полицайДо колегата 28: Аз пък колега още се чудя за тая улица дето я именували Ханко Брат. Аджаба, на кого е брат тоя Ханко в края на краищата?? @ То имаше преди време един Ханко, но онзи беше от село Осеня и не зная дали е имал брат изобщо, че от филма не ми стана ясно.
34
2
 
19
 
! Отговори
ined преди 11 години
Ц.Ц. - Ало, шефе да кажа ли пак че са били от Хизбула?Б.Б. - Хизбула вече ги казахме, тегли чоп - или Хамас или иранците.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Друг полицай 33Мисля, че е доведен брат на Братя Галеви :)
32
2
 
16
 
! Отговори
Арабин камикадзе преди 11 години
Хизбула бе Цвък, Хизбула стоят зад покушението... как още не си се сетил, че са те.
31
0
 
4
 
! Отговори
милиционер преди 11 години
До Друг полицай От друг полицай : нъ брат си как на кого
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАД БАРЕТАТА СТОИ ФУРАЖКАТА,А ЗАД ФУРАЖКАТА СТОИ ЧЕРВЕНОАРМЕЙСКАТА ПИЛОТКА И ТАКААА ДО КРАЯ НА СВЕТАААА...ВСИЧКИ ТЕЗИ БАНДЮГИ ДЕТО СЕ СТРЕЛЯТ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СА АКТИВНИ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА...ПОДОБНО НА ТЕРОРИСТИТЕ НА ЗЗЗЗДЕФАН ДАНДАНИЛОВ=ЧЕРНИТЕ АНГЕЛИ И БАНДИТОПАРТИЗАНСКИТЕ КРАДЦИ...