Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!

БСП: Страната върви към предсрочни избори
Обновена: 18 фев 2013 13:15 | 18 фев 2013 13:15,
172
Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!
Снимка: архив БСП

Страната много бързо върви към предсрочни избори, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков по повод на оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и предложените промени в кабинета.

Още по темата

Това е обективен процес - веднъж заради исканията на хората, заради мизерията и бедността, заради исканията за друга политика, а втори път - от неспособността на управляващите да реализират адекватно конституционната рамка в тази ситуация, добави той.

На въпрос "бушон" ли е Дянков, за да се свали общественото напрежение, Миков отговори: "Даже и за бушон не става вече, отдавна е изгорял".

Според депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова оставката на Симеон Дянков вероятно е една от най-скъпите жертви, които може да направи ГЕРБ. Според нея обаче е късно за такава стъпка, защото хората вече са поискали оставката на цялото правителство.

"Тази оставка не решава нещата. Очевидно управлението е неспособно да се справи с проблемите, които
създаде, то е неадекватно и не предлага решения", каза на пресконференция в Кюстендил Манолова, цитирана от БТА.

"Хората са на улицата и търсят защита от държавата не само заради високите сметки, а и заради невъзможността да ги платят заради замразените доходи, мизерията, беднотията и липсата на работа.

Управляващите се скриха, бягат от отговорност и не предлагат решение", посочи Манолова.

Тя каза, че БСП предлага незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и
предсрочни парламентарни избори. Според нея кредитът на доверие към това управление е изчерпан.

"Те на практика изпуснаха нещата и протестите заплашват да станат още по-масови, ежедневни и да залеят цялата страна. Държавата я няма, монополите безчинстват и това е резултатът от управлението на ГЕРБ, които на последната година наистина успяха да плячкосат всичко в българската държава", посочи Манолова.

Депутатът заяви, че БСП иска разсекретавяне и обявяване на пълните договори с енергоразпределителните дружества - какво е записано в тях и изпълняват ли се тези клаузи.

От партията настояват още, в случай че има нарушение в договорите, те да бъдат развалени. От БСП искат и пълен преглед на дейността на ДКЕВР, защото "ако има виновник за високите сметки, това е държавния регулатор", посочи Манолова. Тя припомни, че Ангел Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и според нея отговорността за дейността на регулатора е изцяло на правителството на ГЕРБ. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Българин във никакъв случай не гласувай за БСП и ДПС .
120
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Имам питане.ГЕРБ са неграмотни "калинки" Б.Б. е мутра.БСП са "***".Станишев е "СерГей"ДПС са -няма да изброявам . Доган е сополаДСБ са "измрели" Костов е ***"Атака" са пишман националисти. Сидеров е Болен"Движение на гражданите " са ренегати ,а Кунева е ПръмоваНяма да изброявам останалите. А сега ми кажете за кого да гласувам ? З
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, граждани на Република България, какво правим??? Само се вгледайте в коментарите по темата тук и ще видите що за народ сме! Обиждаме се едни други и се ругаем на база политически пристрастия, а може би точно сега е повече от задължително да се обединим в едно цяло, в юмрук, който да се стовари с огромна сила върху управляващите! Сложете ръка на сърцето си и кажете кога сме живели по-зле?
118
3
 
7
 
! Отговори
varna преди 11 години
"Заспала" Варна изрита Дянков, ред е на мутрата Борисов, но трябва и Бургас да помогне . . .
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си изберем видния политик-който скандира подобно ***-асфалт не ядем!Каква позиция по отношение на нещо,което е жизнено важно за държавата -пътища.И сега ще си го изберем отново ли-Европа му спря субсидиите-искаме отново инфлация 12% ли-справка Евростат инфлация за 2008 год.12%.Махнахме Дянков-сега да си назначим Румен Овчаров като доказал се виден крадец-затова ли ходихме по митинги-да ги сложим крадците?
116
2
 
2
 
! Отговори
ee преди 11 години
Алоооо, орлоугу къде живееш бе, невиждаш ли, че в момента пак управляват *** и ДПС, само че му викат ГЕРБ. Това е все едно кучило! Личи че тук доста са заспалщините, които мислят че в момента управляват различни от комунистите! Жестоко се лъжете! Заради това не върви държавата към оправяне, те са все наследници на БКП.
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога комунисти,турци и царчета на власт-те затвърдиха позициите на БГ мафия.Видяхте ли кои видни бандити бяха на трибуната на последния конгрес на ***-до един набедени едри индустриялци окрали народа си-докарали държавата си до просешка тояга.
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера бях на протеста в София.Наред с огромното мнозинство мирни и искренно протестиращи граждани имаше и малка част дрогирани *** от футболните агитки, на които явно някой1 им е осигурил бесплатно дрога и чиято единствена цел беше да провокират полицията за да стане някое меле.Аз искам организаториъе на протеста категорично да се разграничат от тая *** ,както и от призивите за предсрочни избори, защото по тоя начин ще се замажат нещата и енергията на протестиращите ,ще отиде нахалост пак
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато спяхме комунделите си изтъргуваха на верни синове и дъщери банки,заводи,фабрики,хотелчета и ги беляза с мантрата -предприемчиви и успели,а ние отнесохме ковашкия чук и етикет прости,мързеливи и затова бедни-до кога!!!!!!!!!!Никога вече *** на власт-те са мафията.
112
1
 
9
 
! Отговори
tttt преди 11 години
Да му писне на човек от долните комунисти които най нагло се възползват от хорската мъка за предизборни цели. Нека всеки завърже баба си и не я пусне да отиде да гласува!!
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е хубаво де,сега като дойдат *** и какво-Европа спира субсидиите,пък ние отново с главите в турския кинеф.
110
0
 
12
 
! Отговори
тони преди 11 години
каквото и да се случи не бива комунистите да идват на власт .Видяхме ги какво могат за 24 години .България прилича на разграбено бунище нищо не направиха за тези години .В никакъв случаи не трябва да идват на власт тези мазни до болка втръснали ни физиономии .Те са доказали че не стават за нищо.
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миков,ти защо не си мълчиш?!!!!!!!!Такива кражби като при тройната не е имало и по турско-хайде замълчете колективно.......
108
1
 
6
 
! Отговори
макето преди 11 години
тия тъпанаре не разбират че не ги искаме сите требат нови ора умни и отговорни които и да подлежат на контрол от народа
107
11
 
3
 
! Отговори
ТИТИ преди 11 години
БСП били *** а ГЕРБАВИТЕ какви са долни и ПРОСТИ ***.
106
0
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
АКО ЕДИНСТВЕНИЯТ РЕЗОЛТЗТ ОТ ПРОТЕСТИТЕ Е ИДВАНЕТО НА КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ, ТО АЗ ОТКАЗВАМ ДА ПРОТЕСТИРАМ
105
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете да говорите от името на хората!Омразни политици!!!
104
3
 
16
 
! Отговори
Непопнящий преди 11 години
Другарю Миков,накрая комунистите винаги искате прошка! Вече те видяхме колко пари струваш,нищо не е забравено!Вземи се скрий,защото и визията ти е противна!
103
0
 
2
 
! Отговори
фда преди 11 години
тези стотинки са от *** кражби.
102
0
 
5
 
! Отговори
Специалист преди 11 години
Знаете ли какво има всеки от нас във фактурата за ток? ЧЕТИРИ стотинки за пренос по мрежи ниско напрежение! - Това е пладнешки грабеж! Не ми е нужно да изчислявам, за да знам, че загубите по линията са многократно по-малки от самата консумация.