Няма да подам оставка, ще се боря докрай!

Борисов не смята да се оттегли заради Станишев и Доган
Обновена: 19 фев 2013 15:58 | 19 фев 2013 13:20, Веселина Йорданова
1659
Няма да подам оставка, ще се боря докрай!
Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. Снимка: архив, Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. За мен и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка веднага, но ако направим това, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега, заяви той.

Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, ще се боря с тях до край. И в опозиция пак ще се боря, каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

„Мандатът изтече, дали ще управлявам още три месеца или още пет месеца, за нас няма значение. Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени“, заяви Борисов.

Четири години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме, допълни премиерът. Борисов заяви, че ако министрите не „работят бързо и качествено и създават проблеми със съсловията“, в кабинета ще има още рокади.

Той изтъкна, че за ГЕРБ е по-изгодно по-скоро да има избори. „Все още ми е по-мила държавата от партията“, каза още премиерът.

Министър-председателят призна, че енергията му "има лимит“, но изтъкна, че не е оптимист за завършването на някои от големите инфраструктурни проекти, ако ГЕРБ не спечели нов мандат или не довърши този.

Няма да се вържа на Костов на играта, който още веднъж показа, че е много вързан с червените и ДПС. Той ми предлага аз да остана коалиция в парламента с ДПС и БСП – програмно правителство. С кои очи бе, Костов, попита премиерът. Борисов заяви, че лидерът на ДСБ иска „да го направи съпричастен с БСП и ДПС в ундурмъ“. (уйдурма - нагласено, стъкмено, машинация, бел. ред.)

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа, няма да стана съпричастен да фалирам държавата, заяви Борисов, като изтъкна свършеното от правителството по отношение на финансовата стабилност.

„Тръгвам си с много вдигната глава. Осигурил съм за следващия програмен период 2.5 млрд. повече пари“, каза той.

Борисов напомни протестите при предишните управляващи - „протести пред парламента, бой на хора, на миньори, учителската стачка трая седмици, зърнопроизводителите блокираха София“.

Пътят, по който са тръгнали, да използват недоволството на хората, ще им изиграе много зла шега, смята Борисов. Според него право на демокрацията е „улицата да изгради партии“.

Макар в събота да заяви, че вицепремиерът Цветан Цветанов е безапелационен като началник на предизборния щаб на ГЕРБ, днес Борисов допусна, че той може и да не го оглави, за да не се налага да напуска поста на вътрешен министър. Ще го преценяваме, може и друг да е началник-щаб, коментира единствено премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1659
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
 
9
 
! Отговори
! преди 11 години
Червенитеот три години и половина кръв*т. А че по времето на Станишев цената пак се качваше всеки юли - това е забравено.
7
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
А ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ, ЧЕ ЕДНО АВТООБЯДИСВАНЕ Е 1000 ЛЕВА, А???Токът ви е скъп???НЕ ГО ПОЛЗВАЙТЕ!!!
4
 
8
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Бойко Борисов трябва да се бори със мерака си да е на всяка цена на власт.
4
 
10
 
! Отговори
soft преди 11 години
в момента протестират основно хората, които избраха герб, избирателите на бсп не могат да излязът в този студ навън, а на сдс са пълен пас, дпс избирателите са по селата от южна България, траенето си има свои граници и младите не издържат на все по-ширещия се цинизъм към хората на управляващи и медии като част от политическата власт
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борбата на Боко докрай включва ли танкове?
5
 
7
 
! Отговори
ss преди 11 години
тоя кухия ще го гръмнат в някоя шахта като садам хюсеин.
2
 
4
 
! Отговори
Kunchev преди 11 години
bravo, unak! i az taka do posledno se borih i obichah Otechestvoto... posle me uvisnaha na vajeto neblagodarnitzite...ama az ne sajelyavam. .. te mi slagat kitki na pametnitzite mi. i za kakvo mi sa tehnite kitki?!
4
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Все още ми е по-мила държавата от партията, каза още премиерът. А най-съм си мил аз
14
 
12
 
! Отговори
Браво Бойко преди 11 години
Бойко махна чез, свали тока и ще махне и ИВН.Народа е с теб, Бойко
4
 
7
 
! Отговори
D-R CIC преди 11 години
S KOGO SHTE SE BORISH,BE GLUPAK !!! NALI TE VIDQHME TAQ VE4ER-JALAK I UOLASHEN
4
 
7
 
! Отговори
ruseborn преди 11 години
Във всеки град да се организира движение наречено Бъдеще за Русе Бъдеще за София и т.н. После те ще прорастнат и обединят в ПП Бъдеще за България Това е единствения път да си намерим НОВИ кадри, милеещи за страната и гражданите й. НЕ ЧАКАЙТЕ!!! Не губете време а действайте!!! Не свалите ли Бойко Борисов веднага, през юли няма да има и стотинка в държавната хазна за заплати, пенсии и здравеопазване! Написано от един чужденец който обича България
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трите договора с ЕРП-тата спешно да бъдат предоставени на народа да се запознае с тях и да видим какво са подписали нашите. Със сигурност ще прочетем ужасяващи неща за нас. Чакаме!
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Няма да подам оставка, ще се боря докрай!"С кого ще се бориш бе аланкоопу? Със собственият си народ ли бе ?Я вземи се скрий някъде . Стана за смях. Делян Добрев има държание на мъж и държавник ,а ти си страхливец.
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде, омитайте се!!!
5
 
9
 
! Отговори
коко преди 11 години
Нещо на Либия преди време ми заприлича България...И Кадафи стоя начело до последно...
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България никога не е имало Възродителен протест,ако някой мисли обратното ,то нека Възраждането на България и българите да започне,пък който мисли обратното ще му спретнем и такова животно.България на Българите.
7
 
6
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Луд ли съм да подавам оставка сега, четири месеца са си четири милиончета още, хай сиктир
4
 
4
 
! Отговори
ЧЕТНИК КАСАПЧЕТО преди 11 години
До АнонименА ДА СА ТИ НАВИРАЛИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС НА ЕДНО МЯСТО НА СЯНКАМАХАЙ СЕ *** НЕЩАСТЕНХОДИ СИ В ЛЮБИМАТА ТУРЦИЯ-ОСМАНИЯ ТАМ ЩЕ ТЕ ЗАСЕЛЯТ В АНАДОЛА
6
 
10
 
! Отговори
ХРИСТЯНИН-НЕБУДИСТ преди 11 години
P.S.КРАЯ ТИ НАИСТИНА ДОЙДЕ ОТИВАЙ ПРИ ЮДЕЙКАТА ЦВЕТЕЛИНКА, НО НЕ ТИ ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕШ ДА ИСХАРЧИШПАРИТЕ КОИТО ОКРАДЕ ОТ НАРОДА СИСМЯТАМЕ ДА СИ ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР КОИТО ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА ГЕНОЦИТ С-У СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОДЩЕ ТИ РАЗРЕШИМ С МИЛЯРДИТЕ КОИТО ОКРАДЕ ДА СИ ПОСТРОИШ НОВ ПАНДИЗЗА БОГА БРАТЯ ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ
2
 
13
 
! Отговори
А така Тикво преди 11 години
Подклаждай огъня, ***. Сипи още малко нафта, браво