Няма да подам оставка, ще се боря докрай!

Борисов не смята да се оттегли заради Станишев и Доган
Обновена: 19 фев 2013 15:58 | 19 фев 2013 13:20, Веселина Йорданова
1659
Няма да подам оставка, ще се боря докрай!
Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. Снимка: архив, Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. За мен и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка веднага, но ако направим това, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега, заяви той.

Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, ще се боря с тях до край. И в опозиция пак ще се боря, каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

„Мандатът изтече, дали ще управлявам още три месеца или още пет месеца, за нас няма значение. Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени“, заяви Борисов.

Четири години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме, допълни премиерът. Борисов заяви, че ако министрите не „работят бързо и качествено и създават проблеми със съсловията“, в кабинета ще има още рокади.

Той изтъкна, че за ГЕРБ е по-изгодно по-скоро да има избори. „Все още ми е по-мила държавата от партията“, каза още премиерът.

Министър-председателят призна, че енергията му "има лимит“, но изтъкна, че не е оптимист за завършването на някои от големите инфраструктурни проекти, ако ГЕРБ не спечели нов мандат или не довърши този.

Няма да се вържа на Костов на играта, който още веднъж показа, че е много вързан с червените и ДПС. Той ми предлага аз да остана коалиция в парламента с ДПС и БСП – програмно правителство. С кои очи бе, Костов, попита премиерът. Борисов заяви, че лидерът на ДСБ иска „да го направи съпричастен с БСП и ДПС в ундурмъ“. (уйдурма - нагласено, стъкмено, машинация, бел. ред.)

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа, няма да стана съпричастен да фалирам държавата, заяви Борисов, като изтъкна свършеното от правителството по отношение на финансовата стабилност.

„Тръгвам си с много вдигната глава. Осигурил съм за следващия програмен период 2.5 млрд. повече пари“, каза той.

Борисов напомни протестите при предишните управляващи - „протести пред парламента, бой на хора, на миньори, учителската стачка трая седмици, зърнопроизводителите блокираха София“.

Пътят, по който са тръгнали, да използват недоволството на хората, ще им изиграе много зла шега, смята Борисов. Според него право на демокрацията е „улицата да изгради партии“.

Макар в събота да заяви, че вицепремиерът Цветан Цветанов е безапелационен като началник на предизборния щаб на ГЕРБ, днес Борисов допусна, че той може и да не го оглави, за да не се налага да напуска поста на вътрешен министър. Ще го преценяваме, може и друг да е началник-щаб, коментира единствено премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1659
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
9
 
! Отговори
Да бъдеш или не преди 11 години
Срамота - един Лондон е 8 млн и се управлява от едно кметство, а ние - шепа народ - кихаме ежедневно в дълбокия джоб на хиляди безумно излишни чиновници. И кихаме не поради някакъв наш пропуск, а поради ужасяващата им алчност, но не просто алчност - а узаконен държавен рекет. Мислете, мислете, господин Борисов. Ако можете.
4
 
8
 
! Отговори
чукчи преди 11 години
Ако бяхте запазили средния и дребен бизнес, а не да го натикате в ъгъла, хората щяха да могат да си платят тока и да не протестират. Умъртвихте доходите на обикновените хора, а сега си тръгвате с високо вдигната глава. Добре, но май че е повече с навирен нос, отколкото вдигната глава.А защо и поради чий беше гилотиниран този именно бизнес? Дали това беше случайно или не - питайте обкръжението.
2
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Г-н Борисов,чест ти прави че оставаш да се напъваш....Една ексцентрична идея за размисъл да ти дам....Измислете няколко въпроса и ги задайте пред ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА на всички прокурори,съдии ,началници на отдели и директори на дирекции....Това са хората към които върви най-голям ресурс от данъкоплатеца...
3
 
10
 
! Отговори
Емо преди 11 години
''При втори мандат ГЕРБ правят чудеса'' - Цветанов
0
 
8
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
има много *** и провокатори....Но това не умаловажава протеста..Не си мислете ,че полицаите и жандармеристите са на странатата на БЕЗХАБЕРИЕТО В управлението....ОТ него имат полза КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,НО обикновенните Жандармеристи и Полицаи имат нашите проблеми.!
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
socialisti kapitalisti kapyt ....
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който познава или види ГЕРБАДЖИИ да вземаа камъни и по главите ИМ
5
 
7
 
! Отговори
салих преди 11 години
Два пъти се опитах да си кажа мнението и двата пъти ни си публикува.Този саит е кумунистически.Защитава интересите на БСП. сега по бтв започва и онзи Слави Трифонов.
1
 
7
 
! Отговори
салих преди 11 години
Мирен протест . разбирам, но да се хвърлят пиратки , бутилки , камъни и други върху полицията - това не разбирам.Не разбирам защо участващите в мирният процес не прогонят ,тези които компроментират мероприятието.Една хайка от неубоздани индивиди превърна мирният процес в тълпа недоволни личности , непознаващи нито законите в страната , нито съобразяващи се методите на мирният процес.Не искам да съм част от една тълпа, ръководена от неуравновесени личности.
1
 
5
 
! Отговори
салих преди 11 години
Мирен протест , разбирам, но хвърляне на пиратки , бутилки и камъни по полицията - не разбирам.Не разбирам и защо протестиращите не изгонят тези ,които нарушават реда на мирният протест?Този протест се превърна в сборище на една недоволна тълпа с неясни представи за това , което иска и начина по който да го поиска в една демократична държава.Не искам да съм част от тази тълпа.
4
 
2
 
! Отговори
ss преди 11 години
ам излез се бори бе ***.що пращаш пазарджийски тебеподобни тикви.ела да се сборим.нали си бил берета ли,барета ли.
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИ СИ ПРОВАЛ!!!!!
4
 
6
 
! Отговори
jojo преди 11 години
КАКВА НАГЛОСТ!Що не отиде да УСЕТИ "НАРОДНАТА ОБИЧ" на жълтите павета!Нали се хвали,че се движел свободно сред хората!?
7
 
11
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Г-н Борисов,твоето правителство се ПРОВАЛИ...Проблемът не е във теб....В нас е!Доверихме ти се,зашото бяхме отчаяни от Станишев и Сакса....Гласувахме за теб,защото нямаше за кого друг...АЗ мисля ,че си качесвен човек,но не ставаш за минисър-председател
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпното и мутренско правителство ще го изметат хората от улицата!!!!!! Не костов мостов
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Саботажите и провокациите срещу законното българско правителство вземат връх... - в основата на всичко това стои планът на КГБ и българските им агенти ***... - да се прегърнем отново със сибирската мечка, което от своя страна е немислимо...
2
 
7
 
! Отговори
РОС преди 11 години
За това , което се случи днес на Орлов мост ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА! Заще биете хората бе Борисов? Не им ли стига глада и мизерията и 4 г нищо за народа , а олиграсите си пълнят гушите за наша сметка. Защо сега щенамаляваш тока? Щом може с 8 % сигурно може и още. Ами банките, най-високи лихвив Европа, ами лекарствата, ами бонусите, ами пенсионната възраст и какво ли не още. Този народ няма избор или на улицата или да ляга ида вре. ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА! Това важи и за всичи други партии,
5
 
8
 
! Отговори
москов преди 11 години
Комунистите и Костов се провалиха в опита си да свалят Бойко. Вече е ясно, че Бойко ще спечели втори мандат и този път комунистите ще сиполучат заслуженото. А Костов и компания ги чака съд.
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този наистина е нагъл и некадърен, ще ни повлече в реката от кръв:((((
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов напомни протестите при предишните управляващи - протести пред парламента, бой на хора- tazi ve4er ne biha li hora be sme6nik bezo4liv. Pojelavam na Boiko Borisov da e jiv i zdrav vav belene- tam da si iskara starinite obgrijvan s liubovta na svoite sakiliinici.!!!!!!!!!!!!