Няма да подам оставка, ще се боря докрай!

Борисов не смята да се оттегли заради Станишев и Доган
Обновена: 19 фев 2013 15:58 | 19 фев 2013 13:20, Веселина Йорданова
1659
Няма да подам оставка, ще се боря докрай!
Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. Снимка: архив, Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. За мен и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка веднага, но ако направим това, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега, заяви той.

Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, ще се боря с тях до край. И в опозиция пак ще се боря, каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

„Мандатът изтече, дали ще управлявам още три месеца или още пет месеца, за нас няма значение. Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени“, заяви Борисов.

Четири години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме, допълни премиерът. Борисов заяви, че ако министрите не „работят бързо и качествено и създават проблеми със съсловията“, в кабинета ще има още рокади.

Той изтъкна, че за ГЕРБ е по-изгодно по-скоро да има избори. „Все още ми е по-мила държавата от партията“, каза още премиерът.

Министър-председателят призна, че енергията му "има лимит“, но изтъкна, че не е оптимист за завършването на някои от големите инфраструктурни проекти, ако ГЕРБ не спечели нов мандат или не довърши този.

Няма да се вържа на Костов на играта, който още веднъж показа, че е много вързан с червените и ДПС. Той ми предлага аз да остана коалиция в парламента с ДПС и БСП – програмно правителство. С кои очи бе, Костов, попита премиерът. Борисов заяви, че лидерът на ДСБ иска „да го направи съпричастен с БСП и ДПС в ундурмъ“. (уйдурма - нагласено, стъкмено, машинация, бел. ред.)

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа, няма да стана съпричастен да фалирам държавата, заяви Борисов, като изтъкна свършеното от правителството по отношение на финансовата стабилност.

„Тръгвам си с много вдигната глава. Осигурил съм за следващия програмен период 2.5 млрд. повече пари“, каза той.

Борисов напомни протестите при предишните управляващи - „протести пред парламента, бой на хора, на миньори, учителската стачка трая седмици, зърнопроизводителите блокираха София“.

Пътят, по който са тръгнали, да използват недоволството на хората, ще им изиграе много зла шега, смята Борисов. Според него право на демокрацията е „улицата да изгради партии“.

Макар в събота да заяви, че вицепремиерът Цветан Цветанов е безапелационен като началник на предизборния щаб на ГЕРБ, днес Борисов допусна, че той може и да не го оглави, за да не се налага да напуска поста на вътрешен министър. Ще го преценяваме, може и друг да е началник-щаб, коментира единствено премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1659
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато не вида Проекта Възродителен Процес на съд в Хага нема да гласувам , пет пари не давав за Партизанаската Политика
7
 
6
 
! Отговори
Моля ви се бе преди 11 години
А бе дайте ми още един мандат бе, а бе моля ви се бе народе, а бе ще дойдат танковете ... и двата ще дойдат
6
 
7
 
! Отговори
ХРИСТЯНИН-НЕБУДИСТ преди 11 години
ОТНОВО ИЗЛЪГА БУДА I - ИЗЛЪГА, ЧЕ ВЧЕРА СА МУ СЕ ОБАДИЛИ ОТ ЕВРОКОМИСИЯТА"да бъде осигурена независимост на ДКЕВР"говорител на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, посочи, че тези въпроси са били обсъдени в доклад на комисията за нашата страна, публикуван миналата година, АЛО ГРОБАРЧЕТА ОТ МИНАЛАТ ГОДИНА ДО СЕГА ЯКОВ СТАНИШЕВ ЛИ ви ПРЕЧИ ИЛИ Р.ОВЧ ДА ИСПЪЛНИТЕ ПРЕПОРЪКИТЕ НА ЕСБУДА I - ПРЕМИЕР СЛЪНЦЕ КОЛКО СПЕЧЕЛИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ОТ НАРОДА ПРЕЗ ЕРПтата, ЧРЕЗ КАРАТИСТА И ЧЕРЕПА
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката в България почва от Тодор Живков и Възродителен Процес и до наши дни
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАНАЛ 3 ПРОТЕСТ В СОФИЯ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА БББ
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, как може да крещиш, когато се пази 1 мин. мълчание за един от най-достойните българи и трябва да паднеш на колене. Какви са тези протестиращи? Българи ли са? Този народ се побърка съвсем. Срамота е, преди всичко съм българин, после протестиращ!
3
 
2
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До ветеран;Не обиждай фашизма ине го сравнявай с комунизма.При фашизма имаш еднопартийна система и частна собственост,което е икономическа свобода.Китай е сега фашистка държава.В-я фашизъм не е имало.
5
 
8
 
! Отговори
защо преди 11 години
Къде е наш Бойко бре, що не е на поклонението??? Питам платените писачи трябва да знаят къде им е работодателя.
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA MRASNITE GERBERO - KOMUNISTI SAPUN I PINO4ET
14
 
3
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До Анонимен;Къде да ходи,къде да върви БУДИСТА .При *** ли да отиде.Не съм гласувал за бойко ,но като гледам запенявените *** ще гласувам за него.
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко поне е чист българин, кадърен-некадърен наш си е и личи, че милее и той за родината си!Хора, за 4 години очаквате да забогатеем ли? А в експертното правителство от небето ли ще дойдат тези експерти? НЕ, това не е решение. Да живее БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРЩИНАТА!
4
 
6
 
! Отговори
ветеран преди 11 години
Никога вече фашисти и комунисти на власт.Едните и другите погубиха хиляди българи без съд и присъда в името на една утопия,което е абсолютна простащина с пещерняшки манталитет.
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на Бойко е единственото, което прави нещо от последните 20години насам. То не е виновно че сега изплуват *ата на предишните управляващи и прогнили политици. Хора замислете се малко .. искате пак да ви управляват предишните ли.. Бойко ще оправи държавата!!!
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен ме кефи Борисов и пак за него ще гласувам!Другите *на*ри ги видях,на тоз пич по му имам доверие-сякаш найстина му пука за простия народ ... Бойко,размажи ги бате ;)
9
 
18
 
! Отговори
паметлив преди 11 години
Бре Буда, бре Борисов, ти забрави ли думите си, че видиш ли хора под прозореца си ще си ходиш, а? А какво да кажем за това; "Мога да уволня всеки един министър, но падне ли Дянков, пада и правителството!" Помниш ли ги тези приказки, а ,помниш ли ги???
5
 
15
 
! Отговори
братя галеви преди 11 години
тиква,бегай,бегай дорде е време
12
 
13
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 11 години
Военните да си влязат в ролята.Време е с твърда ръка да озаптим комунистите.Искам военни прокурори да поемат прокуратурата и да се спрат веднъж за винаги мафиотските изпълнения на комунистите и останалите бандити от прехода.Бойко няма да може да се справи сам с тая ***.
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спи спокойно г-н Пино4ет , в България вси4ко е наред.
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До TOI 0104 1476.Всеки нормално мислещ човек знае , че БСП ни докара до този хал - планирано и методично. Излишно е да се питаме повече по този въпрос.Ако на някой мозъчните клетки са в толкова малко количество , че не го осъзнават , си е техен проблем. Има и платени драскачи . Е , в тази криза , какво ли не правят някои за единият хляб?
4
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
И за кво ще се бориш бре мутраген? ДОЛУ!