Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"

"ГЕРБ и тройната коалиция искат да си осигурят пари за изборите"
Обновена: 8 мар 2013 14:02 | 8 мар 2013 14:02,
70
Сините скочиха срещу "фармацевтичните олигарси"
Ваньо Шарков Снимка: архив, СДС

Фармацевтичните олигарси създадоха монополно обслужване на българските граждани и безумно високи цени на лекарствата. Те обслужваха тройната коалиция и продължиха да се чувстват недосегаеми при управлението на ГЕРБ.

Това се казва в декларация на Синята коалиция, изчетена от парламентарната трибуна от Ваньо Шарков. 

Проблемите в сектора излязоха на дневен ред, след като ръководства на болници се оплакаха от дейността на НЗОК, липсата на финансиране и изчерпване на лимитите по клинични пътеки.

Според десницата хората са излезли на протест срещу монополите, а техни представители са влезли в надзора на НЗОК, станали са част от обществения съвет към президента.

Днес с обществени средства от здравните осигуровки на българите се плащат за лекарсва пет пъти повече пари, отколкото в началалото на реформите през 2000 година, заяви още Шарков. Според представителите на Синята коалиция ръстът на средства за болнична помощ е в пъти по-малък от този за медикаменти. Те бяха категорични, че това помага само на монополите.

Вероятно бездействието на държавата в битката с монополите на лекарствения пазар ще гарантира на ГЕРБ и тройната коалиция финансови постъпления за предизборната кампания, каза още Шарков от парламентарната трибуна.

От Синята коалиция се ядосаха още, че останалите политически сили в лицето на БСП, ДПС и ГЕРБ са отхвърлили техните законодателни промени, които да намалят цените на лекарствата, за да запазят монопола.

За вас са важни монополите в здравеопазването, олигарсите в лекарствения бизнес, партийните ви каси и личното ви облагодетелстване. Дали Огнян Донев или Веселин Марешки ще ви финансират партийно, за вас няма никакво значение.

Важното е, че пациентите, лекарите и ние винаги ще се противопоставяме на опитите ви да крадете от здравните осигуровки в полза на олигарсите и монополите в здравеопазването, отсече за финал Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 11 години
Според представителите на Синята коалиция ръстът на средства за болнична помощ е в пъти по-малък от този за медикаменти. Дa cпрeme и здравните осигуровки, и финансиране на НЗОК!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До FOXFOX e много голям ***, или много крадлив комунист.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А лекарите са принудени да играят с фармацевтите. Човек не може да се вреди пред кабинета на джипито от разни рекламни агенти-чантаджии.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно са скочили. Но да скочат и срещу енергийните посредници.
58
0
 
1
 
! Отговори
11225 преди 11 години
Сладък залък е да за сопствениците,а питай работещите със минималните осигуровки,работещи и без да знаят празник и почивка и пак на края не им се смята ниту извънреден труд, а само часове които трябвали да изработат.Не сива , а черна икономика!Трябва да им останат 5 магистъра за да се чудат кой по-първ да го наеме!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно е, фармацията е сладък залък. А лекарите обичат да плашат хората, че са мго болни и им препоръчват купища скъпи лекарства в услуга на фармафирмите. Дядо ми се цереше от всичко с две-три билки, ракия и компреси. Доживя до 94. Един грях има - разреждаше виното с вода.
56
6
 
0
 
! Отговори
12345 преди 11 години
На тия отличинци дето всичко бяха оправили царя им смота топката. А пък след сартомалталетата които правиха к ГЕРБ остават извън следващия парламент
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комуно-социалистите са толкова униикално подли,нагли ,крадливи,некадърни, агресивни,и безсрамни че могат да се ликвидират само чрез себеподобните си... Което и наблюдаваме в момента, с чувство на кротко ЗАДОВОЛСТВО...Да им пожелаем траен успех в себеизтребването.!!!! А М И Н !
54
4
 
18
 
! Отговори
FOX преди 11 години
Управлението на Костов извади България от две национални катастрофи, предизвикани от некадърни и крадливи комунистически правителства: Лукановата зима и Виденовия провал. Всеки, който твърди друго, е или много голям ***, или много крадлив комунист
53
9
 
1
 
! Отговори
кура преди 11 години
тия сме6ници не разбраха ли 4е никой не ги слу6а ве4е
52
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До nemam nerviТова са им казали, това са запомнили. Нямат умствен капацитет за повече. Не мислят и не виждат какво беше и какво стана. Тъжно.
51
0
 
8
 
! Отговори
Тотю преди 11 години
Че, има ли някой в България да не знае колко аптеки може да се притежават/4 БР./и колко има Марешки с подкрепата на ***.А за Огнян Донев да не говорим тан нивото е много високо.
50
0
 
7
 
! Отговори
da преди 11 години
комунисти са олигарсите , комунисти от най-първите , по-лошо от комунист няма , крадат, лъжат и убиват вече много години
49
2
 
4
 
! Отговори
МАФИЯ преди 11 години
Идея на *** и Плевнелиев е - Да продаваш Аналгин в опаковка и сертификат трябва да имаш Висше Образование . Мафията така леко по леко вдига Цените . Така направи и Найденов - салам само със свинско месо .
48
0
 
4
 
! Отговори
Филип преди 11 години
От опит видяхме,че който и да скочи срещу многото пари,смисъл няма!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49 стига моляти се стига с тези градски легенди Костов е попуълвал многоо повече декларации от теб , смртна палата го е проверявала , комунистите са му такива мераклии , та те ли ще го оставят , стига писали глупости бе , елате в Драгалевци и вижте къде живее той и как живетя новобогаташите около него.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 точно там беше работата, изработиха ви комунистите като ви пуснаха мухата с царската приказка , нали си спомняш защо дойде Царя , за да разбие ДВУПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ и да вкара НОВИ ЛИЦА И НОВ МОРАЛ в политиката , изработиха ви , нямаше как по друг начин да се свали най-ъспешното правителство в най-новата ни история освен чрез измама и то крупна , за това и Царя започна строежа на АЕЦ БЕЛЕНЕ, всико постепенно ще стане ясно и на вас мишлетата но ще ви е късно , живота ви ще е минал в мизерия .
45
0
 
8
 
! Отговори
velizara преди 11 години
Трябва да ес свали влиянието на фармацевтичните олигарси. С монопола си хора като Огнян Донев разболяват конкуренцията на пазара и докарват до финансово изнемогване пациенти и болници.
44
0
 
0
 
! Отговори
жмъц преди 11 години
До 111Аз че не мога да ти сложа 50 плюса. Едно смислено мнение! Точно това е посока, наистина!
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 48Хората по места много добре видяхме неговото управление.И ако беше много добър, нямаше Царя да дойде и всички да гласуват за него.Ако Костов беше управлявал наистина в полза на държавата.Или сега ще кажеш, че народа не го е разбрал какви всъщност подвизи е извършил др.Костов.Да споменавам ли ФИлчев...или как др.Костов се обиди на народа, че не го преизбра?Един изпечен лъжец и популист, който се опита да си откъсне опашката и такива като теб му повярваха.