Всички харесват Марин Райков за служебен премиер

Той бил добър професионалист, но е важна работата и на целия кабинет
Обновена: 12 мар 2013 10:11 | 12 мар 2013 10:11,
508
Всички харесват Марин Райков за служебен премиер
Марин Райков Снимка: архив, Dnes.bg

Политическите сили одобриха евентуалната номинация на посланика ни в Париж Марин Райков за служебен премиер.

Днес в 16 часа президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство, което ще управлява до предсрочните избори. Неофициално се спряга името на Райков като бъдещ служебен премиер.

„Това е една добра кандидатура и трябва да дадем кредит на доверие, защото служебният кабинет има много важна работа – да успокои обществото, да започне важни мерки срещу монополите и да проведе честни избори“, заяви пред bTV Мартин Димитров от „Синята коалиция“.

По думите му, ако Райков бъде посочен от държавния глава за премиер, това било добър вариант. Димитров е категоричен, че посланикът ни в Париж е професионалист, който трябва да получи доверие. 

Доброслав Димитров от ГЕРБ смята, че Райков е една консенсусна, а не толкова политическа кандидатура. По думите му подобна номинация е най-подходяща в този момент.

Още по темата
„Предвид тежката ситуация може би това ни е необходимо – един дипломат, тъй като има доста недоверие, натрупано в обществото и във всички  политическите сили“, коментира той.

Според Димчо Михалевски от БСП няма време за отстрелване на кандидатите, а президентът трябва да поеме своята отговорност днес в 16 часа.

„Райков е позната и авторитетна фигура, на за нас е важно как ще работи в екип целият служебен кабинет, защото има да решава много важни задачи, и ние ще оценяваме действията и на кабинета, и на евентуалния служебен премиер по техните резултати“, заяви червеният депутат.

Хасан Адемов от ДПС смята, че номинация на Марин Райков показва, че идеята на  президента е кандидатът за служебен премиер да е равноотдалечен от всички политически сили.

„Райков е носител на евроантлантически ценности, доказал го е през годините, но много по-важно е линията, която ще следва служебният кабинет и структурата на този кабинет, за да може да отговори на очакванията“, коментира депутатът от ДПС.

Според него намеренията на държавния глава единият от вицепремиерите в служебния кабинет да е социалният министър показва, че Плевнелиев иска да отговори на очакванията на протестиращите.  Също така показва, че политиката на доходите, „която беше загърбена през последния мандат, ще бъде доминираща в служебния кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
1
 
3
 
! Отговори
Влюбена във властта! преди 11 години
Кой го харесва? През последните години живял ли е в МИЗЕРНА България ? А броил ли е стотинки да си плати тока? Нямал ли е достъп до здравеОПАЗВАНЕ? Защото все повече хора тънат в мизерия заради политици и олигарси.Как Плевнелиев направи селекцията впрочем? Чисти ли са тези хора или опорочени от предишно дирибействане в други кабинети?
439
0
 
2
 
! Отговори
Арго преди 11 години
Харесват,не харесват,що за глупаво заглавие!Човекът е назначен да подготви изборите,Плевнелиев е умен човек и доказва,че може да подбере хора,но виждаме,че и много безделници има,които нямат какво да правят,а се мотаят и се мислят за голяма работа,като стачкуват.Крайно време е да намерят на безделниците малко работа,че то само мотане по улиците не е добре,после ще кажат,че нямали левче за хляб,/но за цигари и кафе винаги ще се намери/.
438
1
 
3
 
! Отговори
измама!! преди 11 години
Благодарим от сърце на протестиращите , че ни докараха на главите тоя тъмночервен комунистБлагодарим от сърце и на майките им,На сестрите им и на всичката им женска рода.Консенсусната фигура - шпионин на две-три разузнаванияАман от чуждоземциКомунистите го харесват- има си хас, та нали това си е тяхна рожба- червена номенклатура
437
2
 
2
 
! Отговори
глупости преди 11 години
кои са тези всички. В неделя ще ги видите колко го харесват
436
0
 
2
 
! Отговори
Weihnachtsmann преди 11 години
Искам да се събудя от този кошмар.
435
1
 
1
 
! Отговори
Демис Русос преди 11 години
До Виктор. Да. Съгласен съм.
434
4
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
Волен Сидеров прави изключение.
433
0
 
5
 
! Отговори
Демис Русос преди 11 години
Заглавието е толкова абсурдно, че не може да се опише с думи. Тези престъпни *** ще ги гоним вече с камъни.
432
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви ли стана ясно,че целокупния български народ е отдавна целопродаден...
431
4
 
1
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Ето какво представлява бащата на Марин Райков.В официалната си биография Райко Николов не казва и дума за това, че като млад офицер от ДС и е изпълнявал тайни мисии в тясно сътрудничество с КГБ на Сталин и Берия в Париж през 50-те За широката публика той е дипломат от кариерата, започнал дипломатическа работа през 1960 г., работил в дипломатическите ни мисии в Париж, Вашингтон и Прага.Правете си изводите.На нас ни трябва фашист или нацист, за да измете тая ***.
430
3
 
4
 
! Отговори
lewskar преди 11 години
Тия "нагласени Лакеомекерета" още повече ще я втасат.Измъкване от политическият "октопод"/БКП и производните му през годините/ НЯМА.НИКОЙ РАБОТИЛНА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ИЛИ УЧИЛ В ЧУЖБИНА ПРЕДИ 10.11.1989 НЕ ТРЯБВА ДА Е ВЪВ ВЛАСТАИначе те Лакеомекеретата нямат свършване,те ще си вадът от ракавите а вие ще викате браво Ей какъв заек извади ,а ..Ще д*хаме супата още докато неразберем простата истина ....тази държава е на БКП а вие работите за тях със заплати по-ниски от ТАМБУКТУ
429
4
 
1
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
още един нов мошенник с ново лице ,много кратно съм го казвал без гражданска война няма д амине
428
0
 
1
 
! Отговори
nasko преди 11 години
До Гюро Михайлов naistina si GOLIAM GIURO MIHAILOV - NISHTO NE SI OTBRAL!
427
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е значи всички са ***
426
2
 
7
 
! Отговори
БЕЗ МЕН- ОКОНЧАТЕЛНО преди 11 години
" Отрядът Чавдар " се е клонирал на степен безкрайност ! Като го гледате този на снимката горе- приличали ви на дипломат или на син на дипломат ! Повръща ми се от тези свинари, които се правят на буржоа !!! Държавата ни пропадна от свинаро- *** династии вече 68 години !!!
425
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството е на задкулисието. Доказателства:1. Плевнелиев доста разиграва коня за да печели време. Време за хиляди натъкмяния с разните му кръгове, посланници и за консултации-пазарлъци.2. Пускани бяха в пространството кандидати които не желаеха да станат премиери и министри, но така че да се отлее гнева народен.3. До последно истинските играчи на възловите министелства са пазени в дълбока тайна.4. Ходовете на правителството ще са най-силното доказателство :-)5. Старото правит. действа!
424
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички от мафията харесват това "наше" момче.
423
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И кой харесвате *** нещастни! Ние, живеещите в България за нищо не ставаме! Отровени сме от комунистите, пропили са ни мозъка!Зомбирали са ни!Щом като години наред ни свалят кожите, а ние мълчим!
422
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Червен картон и за този неориентиран политически ***
421
1
 
2
 
! Отговори
nanko преди 11 години
Vidi se e nasho mom4e prateno da uchi na zapad, obrazovano i razvivano, s evropeiski manieri - dobre 6te upravlqva plebsa