Ситуацията с лиценза на ЧЕЗ в BG е политическа игра, скочи Прага

Бойко Борисов започна цялата история, заяви премиерът Нечас
Обновена: 20 мар 2013 14:56 | 20 мар 2013 12:13, Елка Василева
103
Ситуацията с лиценза на ЧЕЗ в BG е политическа игра, скочи Прага
Никой освен независим регулатор не може да отнеме лиценза, заяви Нечас. Снимка: архив, Reuters

Ситуацията в България, при която главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, е политическа игра, заяви чешкият премиер Петър Нечас, цитиран от в. "Право" и агенция ЧТК.

"Дълбоко съм убеден, че целият случай около ЧЕЗ е политически въпрос", заяви Нечас.

Чешката държава има мажоритарен дял в ЧЕЗ, припомня ЧТК, цитирана от БТА.

"Ако погледнете структурата на цените на енергията в България, ще установите, че не разпределителят ЧЕЗ, а енергията от възобновяеми източници има много по-голям дял за растежа им", според премиера.

Още по темата
"Освен това можем само да гадаем колко е близък Цацаров с бившия премиер Бойко Борисов, който всъщност започна цялата история", отбелязва правителственият ръководител.

Обвиненията на Цацаров срещу ЧЕЗ не са разследвани от независим регулаторен орган, допълва той.

"Никой освен независим регулатор не може да отнеме лиценза. Можем само да се надяваме, че България ще действа според принципите на върховенството на правото и европейските стандарти", заяви Нечас, като допълни, че неотдавна Чехия се е застъпила за присъединяването на България към Шенгенското пространство.

В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че започва процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ. Още при началната проверка на Върховната административна прокуратура в ДКЕВР били установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия, обясни Цацаров. ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи въпреки масовите оплаквания на граждани, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Бойко Борисов се подчинява едиствено на волята на Народа си. значи ли това,че народът иска: 1. Да го управлява мафиот 2. Да има чадър над Мишо Бирата 3. Да има за водач агент Буда 4. Да има В. Златев и др. ***.......
52
2
 
14
 
! Отговори
до най гневните преди 11 години
Ей хора, пак ви лъжат къде отиват парите за тока и не можете да се усетите!Всеки има фактура или ДЕТАИЛНА СПРАВКА ЗА ЕНЕРГИЯТА,която плаща.Отделете половин час време, вземете един калкулатор и вижте перо по перо,че парите отиват в държавата и мафиите като НЕК, производители на зелена енергия и т.н.Разгледайте хубаво и тогава пишете.
51
4
 
11
 
! Отговори
m преди 11 години
Колко лесни сте всички. Проблемът не е Чез, Енерго - Про или който и да е друг чужд инвеститор. Големият проблем е безработицата, колабиралата икономика и ниските доходи!
50
7
 
9
 
! Отговори
виждащ преди 11 години
Бойко Борисов се подчинява едиствено на волята на Народа си.Хората поискаха!Договорите са не коректни спрямо БГ потребители.Има конфликт на интереси
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г...з глава затрива са казали хората! Ако не бяха толкова лакоми и не крадяха така безогледно нямаше да се стигне до тук! Ама те крадоха, крадоха, та се забравиха и сега ще си носят последствията!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Списък на собствениците на ВЕИ - там е черешката на тортата. Кой и на каква цена при план 2020г им даде разрешителни миналата година.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политическа или не, да си обират крушите и такива номера да правят в Чехия.
46
2
 
22
 
! Отговори
mitko.shahov преди 11 години
Като е толкова важна ЧЕЗ за Чехия да си я приберат в Чехия за България не е важна и не Бойко започна всичко а народът който няма работа и е гладен заради обирджии като ЧЕЗ които вземат и последните жълти стотинки от пенсионерите, майките с деца безработните и инвалидите само и само на Чехия да и е добре и да богатее за сметка на Българският народ. Това няма да стане Българският народ произнесе присъдата си Всички енергийни дружества вън от България.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До стоян петровКакво ще се случи ?Ще се случи Велика Албания ! Това ще се случи !И без евентуална кандидатура ,пак това ще се случи ! А ЕС само ще гледа отстрани.
44
4
 
8
 
! Отговори
Agree преди 11 години
Този временен министър-председател Райков трябваше да отиде в Прага и Виена, да разговаря с премиерите на Чехия и Австрия. ЧЕЗ и ЕВН са държавни компании. Той трябваше да започне от там-да промени договорите. А не да назначава някакви малоумнички и *** в този кабинет, да се занимава с е-правителство и пр. Нали е дипломат. Това е дипломатичско решение. Що се отнася до дота, че се понтарят Бойковите недомислици от Добрев, Цацаров и Харизанова, стоя на това мнение независимо от (-)!
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия *** чехи пратете им едно герберастче да им обясни че държавни фирми не трябва да имаче чехите да си развалят държавното чез по модела на българитетакъв намер с лошите държавни фирми можеш го пробута само на българин
42
0
 
14
 
! Отговори
Румен преди 11 години
До eve1Корумпираните политици, които сключиха договор, с който продадоха българската енергетика на чуждестранни ЕРП-та, като им осигуриха гарантиран доход и монополно положение са: ЛИДИЯ ШУЛЕВА и НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ от НДСВ. При правителството на Б. Борисов прокуратурата повдигна обвинение срещу Шулева, но Гоцевия съд я оневини защото договори били засекретени. монополните договори за Тец Марица 1 и 3 подписа Костов, а за зелената енергия тройната коалиция. Но чеха обвинява Борисов, защо ли?????
41
1
 
20
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Със ЧЕЗ или без ЧЕЗ, чешките пенсионери получават от 600 евро нагоре. Поради факта, че сме тъмни балкански субекти нашите пенсинери получават от 70 евро нагоре. Делата с Албания сега започват. Няма да ви обяснявам при евентуална кандидатура на страната им за ЕС, какво ще се случи.
40
0
 
21
 
! Отговори
* преди 11 години
Тук не е Чехия, ако има наистина нарушения спрямо българските закони, да мълчат и да не се месят.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе г-н НеВчас ,Политическо ли е , комунистическо ли е , няма значение . Омитайте се и точка !И без това постоянно ревете , че все сте на загуба. Ами махайте се да не губите повече.
38
0
 
17
 
! Отговори
ники преди 11 години
Чехите ,са еврейте на славянството -Ат. Буров
37
0
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Според мен истинските виновници не са ЧЕЗ а корумпираните политици,които им разрешаваха това да се случва и прибираха тлъсти комисионни от тях.Без осъдени и конфискация на незаконно имущество нищо няма да се промени.
36
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да отнемат имуществото на Борисов и Бориславова и да бъдат обезщетени потребителите. Ако и след това сметките са същите следващите на мушката са ЕРП-тата.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нарушенията на ЧЕЗ в съответсвие с кои стандарти са?! Наглият чех, вместо да размахва европейските закони, да потърси отговорност на тази тяхна държавна компания, която беше изгонена и от Албания заради нарушения.
34
4
 
10
 
! Отговори
Agree преди 11 години
Да, независимият регулаторен орган, който може да отнеме лиценза на ЧЕЗ е ДКЕВР. Начело на ДКЕВР първо видяхме назначена от Борисов една *** без диплома, а сега една креатура на енергийната мафия Харизанова. Цацаров е също назначен от Борисов. Не очаквайте нищо смислено нито от Харизанова, много корумпирана слугиня на мафията, нито от Харизанова. Истината е съвсем другаде, но никой не я казва. Добрев също повтаря казаното от ББ-не може да се намалят повече цените. НЕ Е ВЯРНО!