Райков покани Константинов в изборния борд

СДС брани ексшефа на "Информационно обслужване"
Обновена: 22 мар 2013 13:35 | 22 мар 2013 13:35,
75
Райков покани Константинов в изборния борд
Марин Райков Снимка: БТА

Служебният премиер Марин Райков покани подалия оставка председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД проф. Михаил Константинов в изборния борд, който ще следи честността на вота.

Райков е убеден, че с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за успешната работа на борда, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Това е отговорно и смело решение, което изразява позицията на един достоен и честен човек”, коментира Райков оставката на Константинов.

Скандалът около председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” избухна заради думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт.

Самият служебен премиер определи изявлението като недопустимо, а БСП и ДПС реагираха остро и директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

От СДС пък днес защитиха Константинов и се обявиха против „опитите той да бъде компрометиран като човек и демократ“.

Още по темата
„Срамно е, когато човек е обвиняван за евентуални бъдещи престъпления, без досега да е извършил такова. Това е връщане към сталинизма“, убедени са сините.

„Срамно е, когато хората на улицата не искат и да чуват за несменяемата политическа класа, а същите тези политици оказаха и продължават да оказват натиск върху институции, с единствената цел за личното си оцеляване“, допълват от партията. 

Според тях е срамно да бъдат сравнявани като професионални качества личности като проф. Михаил Константинов и Азер Меликов. 

„Още по-срамно е, когато кампанията на БСП и ДПС бе подкрепена от ДСБ, партия от десницата. Срамно е, но не е нито за първи път, нито за последен“, убеден е лидерът на СДС Емил Кабаиванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
бонобо до №66 преди 11 години
До 1Ти наистина си луд! Нито дума от това не е вярно! Само нахъсваш хората, ама има още много живи, които помнят. Туй с прасетата е гавра с хуманността - говоря за гадината, която я измисли , в чиято перверзна главица дойде тази клевета!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разказах случката с Константинов - резил, оставка, назначение - на приятел от чужбина и той ме попита това анекдот ли е. Не е ли жалък господин новият примиер.
51
3
 
1
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 11 години
ОБРЪЩАМ СЕ СЪС СЛЕДАНАТА ИДЕЯ КЪМ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ: ДА ПРЕДЛОЖИМ ПРОФ. МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ И ОМБУДСМАНА КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ ЗА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ВИСОКИТЕ УПРАВЛЕНСКИ ПОЗИЦИИ В ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО СА ЕДНИ ОТ МАЛКОТО ЕРУДИРАНИ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ПУБЛИЧНИ ЛИЧНОСТИТЕ ! КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕФИЦИТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е МОРАЛЪТ И ЧЕСТНОСТТА, А ТЕЗИ ГОСПОДА ПО ПРИРОДА СИ ГО ПРИТЕЖАВАТ !
50
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
Защо Първанов Станишев Румен Петков Костов Доган,не покажат заповедите на техният вожд Тодор Живков,който е подписал за разстрела на 149 затворника във врачанският затвор,и само след 1 час са били разстреляни всички защо са крити постояно и само това лиса.Ако България знае всичко за комонистите нема никoй да гласува за тях но всичко е в ДС тайна.Давалиса трупове на затворници на прасетата,погребваха кофчези със пръст вътре без хора заварени,всичко това беше ужас.
49
1
 
2
 
! Отговори
Опаки преди 11 години
Кабата пак се изходил. Не е трудно. Слуша,какво казва Костов и той обратно !!!
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога един политически номад като Константинов ще се прави на морален съдник Човек който бе член на СДС , ДСБ , РЗС и сега на ГЕРБ тръгна да учи другите на морал.Сложил си табела "демократ" и "почтен" и раздава морални присъди на ляво и дясно. Този човек от 1990 год. е непрекъснато на висока позиция във властта. 20години бе член на ЦИК/централната избирателна комисия/ а сега в последните години е на Информационно обслужване. Този е свикнал вечно да цица от държавата и ще ми се пише морален.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Райков, докога ще позволявате Станишевата компания да ви разиграва като маймуни!
46
5
 
5
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
ТОЗИ КАТО Е КАЗАЛ ДУМИ КОИТО НЕ СА СЪВМЕСТИМИ СЪС ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ ЗА МЕН ТОЙ ОСТАВА НЕКОМЕТЕНТЕН ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ КАТО ЕКСПЕРТ,ЗАТОВА ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ.ЗА МЕН ТОЗИ МОЖЕ ДА Е ПРОФЕСОР НО НЕГОВОТО ИЗКАЗВАНЕ ГОВОРИ МНОГО ЛОШО ПОВЕДЕНИЕ СПРЯМО ХОРАТА.ЗНАЧИ,ЧЕ ТОЙ НЕ ВИЖДА ИСТИНСКАТА СИТУАЦИЯ В СТРАНАТА,А ГЛЕДА СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС.
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българката - що не си се писала еничарка?
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май трябва да подновим протестите и да стигнем по-далече!?
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райков, висока температура ли имаш бе?
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, Райков, браво, нищо не сте научили, гербаджии ***, от урока на народа. Разбира се, че издънкаджията ще гарантира с професионализма си честността на вота, също като *** - своята честност.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този наглец (Константинов), дори и след подаването на оставката си продължава да настройва общественото мнение срещу някаква "тройна коалиция", каквато в момента няма!
40
8
 
9
 
! Отговори
българка преди 11 години
Пък после кажете, че герб не кадрува и не се готви за манипулации! Всичко в името на властта на калинките и Буда - това е девизът на герб.Като чиста българка, дори за ДПС съм готова да гласувам, само тези корумпирани и прости тарикати да ги няма!
39
8
 
9
 
! Отговори
Янко преди 11 години
Константинов - ВЪН!
38
11
 
15
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Страхувам се, че господин Райков не знае, че вече не е дипломат, а подчинен на народа и на неговите желания служител. Професор Константинов винаги е бил краен, така че, поканвайки го в тъй наречения борд, той си прави лоша услуга. Не вкарвайте вълка в кошарата, господине! Макар че това едва ли ще има някакво значение - кошарата е празна!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Енота Беноа ......
36
3
 
9
 
! Отговори
gaco преди 11 години
Той посочи СДС като изчезваща партия и да се маскират го подкрепиха.
35
5
 
15
 
! Отговори
и това ли измисли? преди 11 години
"Марин Райков е изразил позицията си... би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност."-!!!!!Хайде бе...скастрили го малко и при това си е виновен, ХВЪРЛИЛ си оставката и сега какво...от трън, на глог, че по-висок! Вече не знам на кого и на какво да вярвам!
34
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този прошарен пудел е от кучкарника на Буда!Гламавия професор го махат за пристрастия , а гламавия премиер го кани да следи за честността на изборите!Цирка ГЕРБ продължава под нов купол своите представления , парад на простотията...