Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!

БСП иска да се възобнови бюрото за контрол на СРС-тата
Обновена: 4 апр 2013 15:10 | 4 апр 2013 15:06, Веселина Йорданова
195
Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!
Младен Червеняков. Снимка: Булфото, архив

БСП предлага възобновяване на дейността на Националното бюро за контрол на СРС-та. Социалистите смятат, че то трябва да е изградено на паритетен принцип и да има засилен граждански контрол върху дейността му чрез граждански съвет.

Младен Червеняков от БСП съобщи, че в рамките на следващия парламент се обмисля като предложение службата СДОТО да излезе от състава на МВР и да стане самостоятелна агенция. Една такава независима агенция има повече възможности за ограничаване на политическо влияние, посочи той. Левицата е за запазване на ресорната подкомисия към Народното събрание.

Още по темата

Ние нямаме овчедушието на бившите министри на ГЕРБ и да кажем – ама, моля ви, подслушвайте ни на воля! Нямаме нищо против при всеки телефонен разговор да участваме минимум трима, възмути се Мая Манолова и допълни, че българските граждани не искат да бъдат подслушвани незаконно.

Левицата иска полицейските служители от сигнала, оповестен от Сергей Станишев за подслушване на политици и бизнесмени, да бъдат подложени на детектор на лъжата. Манолова заяви, че тази процедура трябва да бъде контролирана не от Института по психология на МВР, а от независим институт. Ако се стигне до наказателно производство, червената партия предлага още тези лица да получат статут на защитени свидетели.

Според Михаил Миков големият проблем е „онова раково срастване между политическо и професионално ръководство в МВР“. По думите му прокуратурата трябва да погледне по-широко на проверката по скандала с използването на специални разузнавателни средства и да продължи в посока по-цялостно установяване на начина, по който се използват СРС в България. Проверката трябва да се разшири и да се стигне до мобилните оператори, които да се включат в нея с експерти, заяви Миков.

Според социалистите са наложителни законодателни промени в използването на специални разузнавателни средства с цел осигуряване на широк съдебен и граждански контрол върху използването им.

Миков коментира, че изборите ще решат въпроса за съотношението на политическите сили. Във връзка с последното проучване на НЦИОМ, според което БСП изостава и има разлика от ГЕРБ с около 7%, той заяви, че не се притеснява и посочи, че освен недоверие в институциите, все повече български граждани изпитват недоверие в обективността на социологическите проучвания.

Младен Червеняков заяви обаче, че се притеснява от тези резултати.

Нещо не сме казали, нещо не сме обяснили, не може едно управление да бъде свалено от хората, да излязат по улиците, самоубийствата да нарастват с 10% годишно, горящите човешки факли да бъдат символ на това управление и то да има такъв рейтинг. За мен има нещо, което действително е абсолютно неразбираемо, заяви Червеняков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
слуги на азиатските *** , сега нека излезе хамстерчето и да обясни на кой му трябва Белене и повече ток - за вибратори ли ще го използува , за какво ли ?
176
1
 
4
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Тези Наглеци, от Партията "управлявала", най-много България, и поради това причинила и най-много беди, не се научиха, да бъдат ХОРА, ей заради такива Каменни глави, трябва да има ограничени на възрастта за гласуване, или да го направят задължително, за да не ги виждаме НИКЪДЕ!Онзи ПЛЪХ и той се изживява, като големия "политик" *** си Станишев, добре че партийните "другарчета " на баща ти, те направиха нещо си, за да имаш поне 4г трудов стаж!!
175
1
 
3
 
! Отговори
Червени овце преди 11 години
Какво трогателно лицемерие от страна на другарите,комунисти! Партията, която създаде държавна сигурност и която пращаше в "Белене", дори само за разказан виц против нея, сега заревала от името гражданите,че били подслушвани! Възможно е БСП,да ги подслушват,господарите им от Москва! Нас това какво ни засяга, та само ни занимават с тяхните глупости!
174
0
 
5
 
! Отговори
марш в дупката! преди 11 години
Щом болшевишкия динозавър на снимката, участник в създаването, утвърждаването и поддържането на криминално-феодалния преход, излезе да дава акъл и да се изкарва демократ, значи глупостта и амнезията на народа от една страна и наглостта на комунистите са сериозни величини!
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една институция за която ще плащаме. За СРС простотии отиват повече пари отколкото за образованое. Срамота. Много голяма!!!
172
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
Тихоооо, тихоо, бсп, че от сивия бус ви слушат простотийте и се смеят много цецовците вътре!
171
0
 
4
 
! Отговори
жаго преди 11 години
слуги на азиатските *** , сега нека излезе хамстерчето и да обясни на кой му трябва Белене и повече ток - за вибратори ли ще го използува , за какво ли ?
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ние нямаме овчедушието на бившите министри на ГЕРБ и да кажем ама, моля ви, подслушвайте ни на воля!"Nima moje da se glasuva sa nqkoi, koito izpada v panika 4e go podslu6vat??!! Po- tupa6ki podnesen qven stah ot istininata edva li e vazmojen. I tozi mosak ima pretenzii da upravlqva ???!!!
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 211Tolkova ste prav !!! Naglostta na komunistite e bezkraina. Ne moga da si obqsnq sa6to tozi narod e s tolkova kasa pamet, ne tarsi smetka na istinskite vinovnizi i ti4a sled dokazani kradzi. Zabraviha li Mollov i sie i t.n. i t.n. ... ??!!
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имали от какво да се притеснявате др.Червеняков или си мислите че понеже вие сте подслушвали и другите са като вас.Не е толкова далече времето когато подслушвахте, арестувахте на воля, осъждахте,разстрелвахте и пращахте хората в лагерите. НЕПРИСТОЙНО Е ДА споменавате хората които изгоряха защото това е резултат от 50години престъпно управление.Няма да забравим!
167
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Do 164 Bravo,otli4no izkazvane.
166
2
 
7
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Не е ли повече от очевидно, че тук има октопод - Гоце, въпросната съдийка от първа инстанция, която ' не ' е видяла доказателства за извършено престъпление , двойният убиец ? Затова ли сега червените другари яростно скачат срещу Цветанов ?Ако Цветанов още един мандат е вътрешен министър , какво ли ще стане с ' октоподите ' , ' наглите ' , ' килърите ' ?Станишев и той мълчи по този въпрос . Защо ли мълчи , а не заеме активна гражданска позиция ?
165
1
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Отдавна се говори, че Илиян от ' Соло ' е роднина на Гоце по бащина линия ... Бащата на Илиян е партиен лидер на БСП в Перник . Сега вече открито се говори, че Гоце е разпъвал чадър над Илиян и затова той беше оневинен на първа инстанция в съда .Не трябваше ли Червената Мая и нейните партийни другари да поискат детектор на лъжата за Гоце, за да видим дали е разпъвал чадър над Илиян от ' Соло ' или прикриването на престъпления при тях е приоритет ? Хора, разбирате ли, че , ако Гоце наистина е разтварял чадър над своя роднина Илиян, то това е повече от страшно ? Не е ли повече от очевидно, ч
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АЗХахах, как ще съживяват държавата? Ще съживяват по - скоро себе си, като и допиват кръвчицата на държавата. Друго от най - вампирската партия бсп не може да се очаква.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен SORRY, godinata be6e 1987. Moq gre6ka, ot 174 do vsi4ki
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oh naglost ! Tozi govori za podslu6vane !!! zabravi kak se krieha v hrasite okolo zarkvite za da zapisvat koi vliza i izliza(Prejivqno ot men na Velikden 1997 v Kazanlak)
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Izkazvane i stil na politik ??!! Rasbira se predpo4itam OVZI (GERB) pred VALZI (BSP).
160
3
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
До Анонимен Тази сутрин гледах Станишко- нищо не каза за това,как ще съживят държавата и как, евентуално, биха управлявали.В устата му беше само ГЕРБ и Борисов-беше почервенял до пръсване от злъч.Страх да те хване!
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога най - накрая агент Гоце ще отстреля Уотъргея с пушката си за лов на диви кози???
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakvo vsa6nost iska da kaje tozi na sminkata ?! Az li4no predpo4itam ov4edu6ieto na Gerb pred vul4edu6ieto na BSP