Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!

БСП иска да се възобнови бюрото за контрол на СРС-тата
Обновена: 4 апр 2013 15:10 | 4 апр 2013 15:06, Веселина Йорданова
195
Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!
Младен Червеняков. Снимка: Булфото, архив

БСП предлага възобновяване на дейността на Националното бюро за контрол на СРС-та. Социалистите смятат, че то трябва да е изградено на паритетен принцип и да има засилен граждански контрол върху дейността му чрез граждански съвет.

Младен Червеняков от БСП съобщи, че в рамките на следващия парламент се обмисля като предложение службата СДОТО да излезе от състава на МВР и да стане самостоятелна агенция. Една такава независима агенция има повече възможности за ограничаване на политическо влияние, посочи той. Левицата е за запазване на ресорната подкомисия към Народното събрание.

Още по темата

Ние нямаме овчедушието на бившите министри на ГЕРБ и да кажем – ама, моля ви, подслушвайте ни на воля! Нямаме нищо против при всеки телефонен разговор да участваме минимум трима, възмути се Мая Манолова и допълни, че българските граждани не искат да бъдат подслушвани незаконно.

Левицата иска полицейските служители от сигнала, оповестен от Сергей Станишев за подслушване на политици и бизнесмени, да бъдат подложени на детектор на лъжата. Манолова заяви, че тази процедура трябва да бъде контролирана не от Института по психология на МВР, а от независим институт. Ако се стигне до наказателно производство, червената партия предлага още тези лица да получат статут на защитени свидетели.

Според Михаил Миков големият проблем е „онова раково срастване между политическо и професионално ръководство в МВР“. По думите му прокуратурата трябва да погледне по-широко на проверката по скандала с използването на специални разузнавателни средства и да продължи в посока по-цялостно установяване на начина, по който се използват СРС в България. Проверката трябва да се разшири и да се стигне до мобилните оператори, които да се включат в нея с експерти, заяви Миков.

Според социалистите са наложителни законодателни промени в използването на специални разузнавателни средства с цел осигуряване на широк съдебен и граждански контрол върху използването им.

Миков коментира, че изборите ще решат въпроса за съотношението на политическите сили. Във връзка с последното проучване на НЦИОМ, според което БСП изостава и има разлика от ГЕРБ с около 7%, той заяви, че не се притеснява и посочи, че освен недоверие в институциите, все повече български граждани изпитват недоверие в обективността на социологическите проучвания.

Младен Червеняков заяви обаче, че се притеснява от тези резултати.

Нещо не сме казали, нещо не сме обяснили, не може едно управление да бъде свалено от хората, да излязат по улиците, самоубийствата да нарастват с 10% годишно, горящите човешки факли да бъдат символ на това управление и то да има такъв рейтинг. За мен има нещо, което действително е абсолютно неразбираемо, заяви Червеняков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko e balgarin a sergei 4yjdenec
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимени аз съм от северна България,но харесвам Борисов.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 110 a znae6 li 4e na sergei ba6ta my e trepal balgari v belene i love4 a ti znae6 li 4e ba6ta mu e otkradnal 21 miliona dolari a ti znae6 li 4e srgei e makedonski rysnak 4eti v googal
114
10
 
3
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
До ХЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ ВЪРВИ ДА *** НА БУДА И БЕЗ ТОВА ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МРАЗИТЕ И ГЕРБ И ББ, НО НАРОДА МРАЗИ ВАС, ДРУГАРИ КРАДЛИВИ СОЦИАЛИСТИ!ЛЪСНАХА ВИ ДАЛАВЕРИТЕ!ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!НАРОДА ВИ НЕНАВИЖДА!
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо да се подслушва и да се записва. Цяла западна Европа е опасана с камери -сгради, метро, обществен транспорт и никой не го прави на проблем. Напротив, това е в интерес на обществената безопасност
111
2
 
4
 
! Отговори
До Сливенския мангал преди 11 години
Ела де...ама и ти като твоя *** ...големия вожд... се криеш в миша дупка...или в някой *** катун !!!
110
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗАЩОТО ГРОБАРИТЕ НАТИКАХА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ 90 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НУЖНОТО ЗАТОВА СЪСИПАХА И ЕНЕРГЕТИКАТА КАТО ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОПАХА
109
2
 
3
 
! Отговори
Х преди 11 години
До ВВВ МЛЪКВАЙ БЕ ***.
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kumonistite sa prebivali nevini balgari v belene i love4 4etete v 168 4asa
107
1
 
7
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
Те нали заради тази ножица го изписаха първия път от Шейново- нарязал лентата от ЕКГ- то
106
5
 
7
 
! Отговори
Кой КОЙ Е !!! преди 11 години
Станишев за разлика от простака с голяма глава БУДА - не е бил член на БКП...и баща му не е бил полковник от МВР и партиен секретар на Софийската пожарна....А сега кажете кой е по голям комунист !!!
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
северна България ненавижда гроб
104
5
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 11 години
Този угоен мафиот на снимката да изчезва завинаги от политическата сцена;иначе гневът на народа ще го помете
103
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ МРАЗЯ ГЕРБ И МУТРАТА БУДА
102
4
 
8
 
! Отговори
Дръндер до 81 преди 11 години
До Иво до 81 Иво я да млъкваш, на хората които им писна от ГЕРБ не са само комунисти, всъщност на повечето хора им писна и от ГЕРБ и от БСП. Разликата е че ГЕРБ са много по нагли и не си признават грешките! Вие гербави зомбита имате изкуствено надут рейтинг и когато той се спука като балон, тогава жална ви майка. Процента който сега получавате е ако 50% от хората отидат да гласуват а ако отидат 100% от имащите право на глас ще получите 12% за това не ми се надувай!
101
3
 
1
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
Аз съм от Сливен. Ама ако ти врътна един шамар ще те спрат в Нова Загора за превишена скорост:)) ***!
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде другари,няма ли да строите АЕЦ Белене? Нещо липса на мощности имаме...А? Връщайте комисионните, откраднатите милиарди и милионите за референдума!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vijte sergei v raskritiq kom mnogo e gotin
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ НАРОДЕН СЪД ЗА ГЕРБ ДОКАРАЛ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА И ЗА ГЕНОЦИД НАД НАРОДА