Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!

БСП иска да се възобнови бюрото за контрол на СРС-тата
Обновена: 4 апр 2013 15:10 | 4 апр 2013 15:06, Веселина Йорданова
195
Нямаме овчедушието на ГЕРБ да ни подслушват на воля!
Младен Червеняков. Снимка: Булфото, архив

БСП предлага възобновяване на дейността на Националното бюро за контрол на СРС-та. Социалистите смятат, че то трябва да е изградено на паритетен принцип и да има засилен граждански контрол върху дейността му чрез граждански съвет.

Младен Червеняков от БСП съобщи, че в рамките на следващия парламент се обмисля като предложение службата СДОТО да излезе от състава на МВР и да стане самостоятелна агенция. Една такава независима агенция има повече възможности за ограничаване на политическо влияние, посочи той. Левицата е за запазване на ресорната подкомисия към Народното събрание.

Още по темата

Ние нямаме овчедушието на бившите министри на ГЕРБ и да кажем – ама, моля ви, подслушвайте ни на воля! Нямаме нищо против при всеки телефонен разговор да участваме минимум трима, възмути се Мая Манолова и допълни, че българските граждани не искат да бъдат подслушвани незаконно.

Левицата иска полицейските служители от сигнала, оповестен от Сергей Станишев за подслушване на политици и бизнесмени, да бъдат подложени на детектор на лъжата. Манолова заяви, че тази процедура трябва да бъде контролирана не от Института по психология на МВР, а от независим институт. Ако се стигне до наказателно производство, червената партия предлага още тези лица да получат статут на защитени свидетели.

Според Михаил Миков големият проблем е „онова раково срастване между политическо и професионално ръководство в МВР“. По думите му прокуратурата трябва да погледне по-широко на проверката по скандала с използването на специални разузнавателни средства и да продължи в посока по-цялостно установяване на начина, по който се използват СРС в България. Проверката трябва да се разшири и да се стигне до мобилните оператори, които да се включат в нея с експерти, заяви Миков.

Според социалистите са наложителни законодателни промени в използването на специални разузнавателни средства с цел осигуряване на широк съдебен и граждански контрол върху използването им.

Миков коментира, че изборите ще решат въпроса за съотношението на политическите сили. Във връзка с последното проучване на НЦИОМ, според което БСП изостава и има разлика от ГЕРБ с около 7%, той заяви, че не се притеснява и посочи, че освен недоверие в институциите, все повече български граждани изпитват недоверие в обективността на социологическите проучвания.

Младен Червеняков заяви обаче, че се притеснява от тези резултати.

Нещо не сме казали, нещо не сме обяснили, не може едно управление да бъде свалено от хората, да излязат по улиците, самоубийствата да нарастват с 10% годишно, горящите човешки факли да бъдат символ на това управление и то да има такъв рейтинг. За мен има нещо, което действително е абсолютно неразбираемо, заяви Червеняков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Вие и без подслушване и доказателства хранехте прасетата в Белене с човешка плът.
156
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето го новото лице на БСП, г-н Младен Червеняков, министър в кабинета на Жан Виденов успешно фалирал държавата и обрал спестяванията на народа.
155
6
 
2
 
! Отговори
dan4o преди 11 години
ще гласувам за атака всички други казват няма пари а са милиардери
154
5
 
1
 
! Отговори
цецо слушалката преди 11 години
ШШШШШШШттттттттттт тихо, че ви слушам. Сега ще каза на Бойко, че нашите хора във форума не си вършат добре работата. А на вас да кажа, че заплати няма да получите, защото сте скучни
153
1
 
7
 
! Отговори
р преди 11 години
До 155не само трябва да ги подслушват, но и да променят Закона така, че със записите, от които е видно, че някой е престъпник, крадец, убиец, измамник или просто корумпиран и работи срещу интересите на България и българите, трябва да бъдат съдени и ОСЪДЕНИ на доживотен затвор без право на помилване.
152
1
 
13
 
! Отговори
Фактите говорят преди 11 години
Другарите комунисти да кажат откъде дойдоха флашките с подслушаните разговори. Нали те не подслушват уж? Само че фактите говорят, че единствената партия която е вадила компромати с подслушани разговори е точно БСП срещу ГЕРБ. Аз досега изкарани флашки с разговори от ГЕРБ срещу БСП не съм чул, ни видял.
151
0
 
11
 
! Отговори
bo преди 11 години
Алоооо соц-тапирите, нещо ви е страх като че ли? Искате контрол, за да ги използувате сетне за рекет, нали? Както винаги досега!Аве големи смешници сте, пусти соц-***,...Пиночет за вас, ПИНОЧЕТ!!!
150
7
 
3
 
! Отговори
ani преди 11 години
всичко за което сидеров говореше се оказа истина този път ще гласувам за атака
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези продължават с глупостите си и естествено им пада рейтинга.Смешници
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЦИОМ: Подкрепата за ГЕРБ е 24,4%, за БСП - 17,5%ДО ИЗБОРИТЕ СЕ ОЧАКВА БСП ДА СЕ ИЗРАВНИ С АТАКА.
147
8
 
5
 
! Отговори
българофил преди 11 години
Аз също съм убедена, че втори мандат на Герб не трябва да се дава. Ще гласувам за БСП с чиста съвест
146
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 години
Ха, тук предимно платени червени кавали се развихрят гледам...
145
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП- ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ ГРОБ И ТЕХНИТЕ КАЛИНКИ И КОРУМПЕТА.
144
2
 
10
 
! Отговори
211 преди 11 години
Трябваше да ви подслушват когато си поделяхте милионите и си раздавахте обществени поръчки.Също като си разделяхте Черноморието.Много интересни работи щяха да чуят .Ама Борисов разбра каква грешка е допуснал с вас и когато спечели изборите няма да ви се размине.ИЗПЕЧЕНИ КРАДЦИ И КОНСПИРАТОРИ.Вас трябва със сателит да ви подслушват.
143
4
 
5
 
! Отговори
тц,тц,тц............ преди 11 години
Елате мен да ме подслушвате! Може да научите някоя и друга нова попържня по ваш адрес, червенопрашковци ниедни!Нищо социалистическо не остана в тази ваша партия, съсипахте я, както никой друг, от вън, не би могъл да го направи! Лява партия била, дрън, дрън!Давай така Станишев и на следващите избори ще се съревноваваш с Янето и Костов!
142
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея от БСП/особено тази алкохолизирана физиономия/много ги е страх от ГЕРБ.Споко Другари няма да стане нищо повече освен да не сте пак на власт.
141
7
 
4
 
! Отговори
Винету преди 11 години
До СБОГОМ ГЕРБЕРУГИНищо лошо не съм казал срещу теб, само исках да кажа че, си крайно неграмотен!Обаче твоята чугунена глава неможа да схавне смисала на написаното!Колко жалко!
140
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМЕНТАРИТЕ НА БСПЛЮВАЛНИЦИТЕ СА ВОПЛИ НА ОТЧАЯНИЕ!
139
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашата партия,някога водеща като цл.1 от Конституцията подслушваше и преследваше целият български народ и ги пращахте в лагери и затвори,убивахте ги без съд и присъда
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бюро за контрол на СРС на партиен принцип"... е по-комунистическо и тоталитарно изказване не бях чувал. Партията майка да контролира подслушването, точно както преди 1989-а.