Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Причината е несъотвествие на средствата за измерване и контрол
Обновена: 22 апр 2013 15:03 | 22 апр 2013 14:02,
137
Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"
Снимка: архив, Reuters

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Сайта много бавно втасва за новините - Неразбрахте ли,че Лукойл си има съд да му решава проблемите по-бързо отколкото вие реагирате!?
114
0
 
0
 
! Отговори
НЕЕЕЕ преди 11 години
ТОЗИ КУКЛОВОД И КРАДЕЦ ЗЛАТЕВ ДЪРЖАВА ЛИ Е??? КОЙТО КРАДЕ В ЗАТВОРА,А ЗЛАТЕВ КРАДЕ МИЛИАРДИ-СПРАВКА ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА В БЪЛГАРИЯ.ТОЯ-В ЗАТВОРА,СИГУРНО ДО СЕГА Е ПЛАЩАЛ НА ГЕРБ,НО СЕГА ТРЯБВА И НА ДРУГИ ДА ПЛАЩА .БРАВО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО! А ПРОКУРАТУРАТА КАКВО ЧАКА И ТЯ ЛИ ИСКА МИЛИОНИИИИИ ?????????
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!Ще се окаже, че то действа професионално и независимо от мутрите-политици!
112
2
 
1
 
! Отговори
ППП преди 11 години
САМО ЛУКОЙЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
2
 
4
 
! Отговори
122 преди 11 години
Един път му простиха на Златев, но не вярвам това да му се случи втори път. Най-вероятно му предстои някой много нелеп инцидент с фатален край. Мафията не обича да губи пари, създава се лош прецедент. Лакомото момче от Правец ще опере пешкира, и няма да го спасят високите зидове и камерите с които си е опасало имението.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилното изписване на фирмата е ЛУКойл! На всички знаещи, ама търсещи само евтина реклама, ще им дам един жокер -75% от ЛУКойл ОАО се държат от ИНГ Банк "Евразия" и тук започва лъжата - Банката майка притежава САМО 0,000005% от капитала на банката. Основния капитал се държи от Фортим - Русия! Почти 80% от този капитал се държи от 4 големи руски топлоелектрически дружества! Колкото Райфазенбанк е австрийска, колкото Кока Кола България е американска, толкова и Алианц България е немска.
109
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички пишат, но глупости! Първо всички бази по тръбопровода и тръбопровода са ЕДИН ДАНЪЧЕН СКЛАД!!!!! Второ ако не е Златев (по молба на ББ) да привежда всички данъци и акцизи предварително, бюджета на България гръмва! Трето - част от базите са ОБОРУДВАНИ С МАСОВИТЕ РАЗХОДОМЕРИ ОЩЕ ОТ 2004ГОДИНА!!!!!! Четвърто - преди два месеца имаше парламентарна комисия по случая и нейния извод беше - ЛБ и изпълнила ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ НА ЗОКОНА!!!!! НАРЕДБА 3 Е ПОДЗАКОНОВ АКТ И ВСИЧКО ПАК ЩЕ ПАДНЕ В СЪДА!!!!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко ще национализира предприятия.Но бай Тошо имаше истински мениджъри около себе си, а зад мутрата стоят гелосани юпита без нито един ден стаж в реалната икономика иначе казано некадърници.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лукойл е и най-големият инвестиор в България.Нека да ги изгонят ,на тях им е през онази работа,българският пазар на горива е мъртъв.
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Империята отвръща на удара."
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Театро.Рафинерията е губеща,но осигурява една трета от приходите в бюджета.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяко чудо за три дни - българска поговорка.
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Ако Лукойл си тръгнат"-държавата ще трябва да управлява рафинерията.Те тогава ще падне голямото крадене.
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МетоВече между база и акцизен склад разлика няма - и двете трябва да си нон-стоп свързан с анъчните!
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрите рекетират рафинерията за да си напълнят партийната касичка.Освен това разигравата театро пред хората,виждате ли каква борба водим срещу корупцията.
100
1
 
2
 
! Отговори
Мето преди 11 години
До 94 - прави разлика меежду "база" и "акцизен ск.лад". Информирай се колко струва откриването на акцизен склад и кой от цитираните от теб го има и може да си позволи да го направи.
99
2
 
8
 
! Отговори
110 преди 11 години
ЛукОйл от много време е държава в държавата До сега законите не са важили за тази фирмаДано вече да започнат...
98
1
 
7
 
! Отговори
нафталин преди 11 години
Петролчо! Не се прави на ощипана госпожица.Именно В.Златев е най-големия ви благодател на сринатата партийкта.Жалко само че сега горивната криза не ни мърда.Но но монопола на Лукойл,даден им от ГЕРБ, трябва да се сложи край.
97
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не разбирам глупаците, които се радват.ЛУКОЙЛ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ В БЪЛГАРИЯТова отнемане на лиценза ми прилича на опит на чиновниците да рекетират предприятието да им плаща под масата. Ако братушките си тръгнат, знаете ли колко пари ще загубим? Американците само това чакат, да ни продават бензин по 5 лв и да отровят Добруджа със шистов газ.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Lukoil отдавна не е руска собственост. Спрете да плюете Русия, без дори да сте наясно с нещата. Лукоил е собственост на холандски холнинг. Беше руска компания, ама отдавна не е...Който и да е бил собственик, руснак на времето я е продал отдавна.Четете из международните новини, не само от бг сайтове.