МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС

Марин Райков очаква прокуратурата да се произнесе максимално бързо
Обновена: 26 апр 2013 21:44 | 26 апр 2013 19:19, Елка Василева
150
МВР: Спрямо Борисов, Кокинов и Найденов не са прилагани СРС
Марин Райков. Снимка: архив, Булфото

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в медии за действия, извършени от служители на МВР в началото на април тази година.

Министерството на вътрешните работи изпрати сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

По-рано днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков разговаря с министъра на вътрешните работи Петя Първанова и я помоли за писмен рапорт, който е получил и в който изрично се потвърждава, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

„Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество“, заяви премиерът Райков.

Аудиозаписи с разговори между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. „На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
4
 
! Отговори
НЕ на заговора! преди 11 години
При толкоз врява през последните ГОДИНИ, че МВР подслушва, компроматите са само срещу Борисов и Цветанов и то предизборно! Вербуват се с натиск, заплаха и обещания всички, които са уязвими по някакъв начин, накичват се с калиники и се пращат да провокират и записват изтървани думи от Борисов и Цветанов! В България действа нелегално МВР, обслужващо ''БСП и Сие'',използващо криминалния контингент и ''наште момчета'' в службите? Защо никой не ги ''закача'' и никой не задава въпроси?
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като не са прилагани кой ги е подслушвал алооо Позитаноооо
104
5
 
9
 
! Отговори
125 преди 11 години
УЖАС ТОЯ СТАНИШЕВ Е МНОГО КОВАРЕН ЧОВЕК . САМО ЕДНО ПОВТАРЯ - БОЙКО ДА СИ ХОДИ - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ННЯММААААААААААААА ДА СИ ХОДИИИИИИИИИИ ПОБЕДА ЗА БОЙКО ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА СМЕ ЗА БОЙКО-КОЛКОТО СТАНИШЕ ПЛЮЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПОДКРЕПА ЗА БОЙКО
103
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
V BG se raboti po bulgarski!!!!!Ne me interesuva razgovora mejdu trimata.Interesnoto za men e,che lichnosti kato Stanishev,Purvanov,Petrov imat resursite da podslushvat durjavnite organi,koeto znachi,che tezi hora schitat sebe si NAD ZAKONA!!!Neka vi kaja: az shte glasuvam za Boiko Metodiev Borisov I pp Gerb shte specheli izborite I mnogo grabiteli shte vlyazat v zatvora za dulgo!
102
6
 
11
 
! Отговори
Dido преди 11 години
Колкото повече се размирисва тази история,толкова повече ми мирише, че тези които най-много обвиняват че последните години се е подслушвало са подслушвали най-много! И тези са БСП и ДПС! Или си мислчт,че народа сме твърде прости и им се вързваме на партенките или вече са оплели кошницата и изборите ще бъдат фалшифицирани в тяхна полза!Затова хора - излизайте и гласувайте,за който и да било но не за БСП и ДПС!Въпроса вече е България или БСП!!!!
101
2
 
6
 
! Отговори
vot42 преди 11 години
Кой кого подслушва!?Крадецът вика :"Дръжте крадеца!" Технически днес,подслушване може да се извърши и от други лица и организации,освен тези на МВР!Може би извън структурите на МВР има и други и други структури,оборудвани с по-добра подслушвателна техника.Такива разговори не представляват никаква трудност,да бъдат и манипулирани.След като не може да предложи реална алтернатива за излизане от кризата,партийната олигархия се опитва да отклони вниманието ни от ежедневните ни проблеми. Засрамете се!
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миро Найденов е в паника. Набутал се е с двата крака, ако той е носел СРС-то.Какво ли трябва да е направил,за да рискува така.
99
3
 
3
 
! Отговори
Казепо преди 11 години
До АнонименВярвай брат на Цецо кумецо със шесте апартамента, подарени му от бабата с гумените *** и на потен Веско певецо --"Вашата полиция ви гази,а нашата ни пази" ??!!
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май отново както през последните години крадецът вика "Дръжте крадеца "Затова трябва отново да гласуваме за Герб,защото цялата тая помия ,която комунистите в едно с другите недобрали се до властта няма да се отмине отново. Бойко прекалено много си премълчаваше,когато СТАНИШЕВ ПЛЮЕШЕ НОН СТОП, не знам на какво се надяваше.СГРЕШИ ! поне да беше подкрепил обикновените българи, които го припознаха като тяхен човек за да го подкрепят и те сега,а той подкрепи олигарсите тези дето плащат да му се случв
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е и каква стана тя сега ,нали не си мислите ,че Бойко сам се подслушва и едва ли иска сам да се събори от власт ? Излиза че заверата Станишев,Ал.Петров и Сл.Бинев СА ОТНОВО В ХОД.Ами те си казаха ,че няма да позволят отново Герб да са власт. Явно, обаче и Борисом има вина,защото го допусна.....остави ги да яхнат протестите,оставя се да го плюят разни СЛ.трифоновци,Сашо Диков,М.Цветков,Патрашкова и други без да си направи изводи, че са опасни ,че са платени, че сънуват властта ден и нощ.....
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne e balvio4 a samata istina, gadna grozna no istina
95
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР" Кой ли му вярва вече на МВР ??? Освен някои друг голам комисар.
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ДА ЧУЯ УТРЕ ОТКРОВЕНИТЕ ОБЯСНЕНИЯ НА "ЧЕСТНИЯ БИЗНЕСМЕН" ГРИША ГАНЧЕВ, КАК Е СПЕЧЕЛИЛ ПЪРВИЯ СИ ЛЕВ - С ЯБЪЛКА КАТО РОКФЕЛЕР ЛИ, ИЛИ...ЯБЪЛКАТА Е БИЛА В ЛУКАНОВО КУФАРЧЕ, ИЛИ Я Е ВЗЕЛ НА КРЕДИТ ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН.
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого ли можеме да вярваме!!!........?Вярвах на Царя, човек, идващ от развито демократично общество, за 800 дни оправи само своето финансово благополучие, вярвах на ГЕРБ - траждани за европеиско развитие на България, само дето гълтаме прахта на Европа и си показваме голите ***... сега на кого? Кое е най-малкото зло?
92
2
 
1
 
! Отговори
истината преди 11 години
До Анонимен Всички които познават Ганчев знаят че той е безпартиен.
91
0
 
3
 
! Отговори
истината преди 11 години
До АнонименУтре доколкото чух Ганчев ще разбие цялата политико-икономическа система. Щял да каже такива неща каквито не сме и сънували.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 97 Чул недачул и плещиш.......Та от сутринта върви итфо заинтервю на Гриша Ганчев пред Сашо Диков, в което има потресаващи неща....Вземи потърси из нета преди да плещиш герберастки глупости и да търсиш завери. Заверата днес цял ден я слушаме....наглост, простащина и мутренски манталитет.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90, не бъркай БСП с Българската държавност. Българската държавност е разбивана от 20 - те години на миналия век насам от псевдоинтелигенция като Станишев с реферат на тема униформите в съветската армия и е потдържана от политици - полицаи антикомунисти като Гешев, обявявани за омразни човекомразци от комунистите. Защо цялото ни образование е взаимствано от чужбина и в университетите корупцията и посредствеността са водещи фактори за престижа на всеки един университет?
88
6
 
4
 
! Отговори
том преди 11 години
излезте на улицата хора и ги бийте с камъни и картофи и домати ,,тоя временният премиер е такъв *** че ме е гад до му гледам снимката
87
10
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
Къде е Цецо? Да не са му помогнали, както помагаше той на хората да се по.........самоубият.....