Няма развитие, докато има страх, смята Костов

Демографската криза е заради несигурността
Обновена: 8 май 2013 20:07 | 8 май 2013 20:03, Камелия Цветанова
51
Няма развитие, докато има страх, смята Костов
Снимка: Булфото, архив

Последната стъпка, която е и най-близо до изборите, на която поставяме най-голямо ударение от стъпките за изваждане на България от кризата, е сигурността. Това заяви лидерът на Демократи за силна България /ДСБ/ Иван Костов на пресконференция в Благоевград, цитиран от БТА.

Той отиде в Благоевград за предизборна среща тази вечер заедно с Жаклин Толева, председател на Български демократически форум /БДФ/ - коалиционният партньор на ДСБ, и кандидати за народни представители от листата на коалицията за Първи МИР Благоевград начело с нейния водач д-р Илко Семерджиев.

В условията на страх и на несигурност няма никаква възможност за икономическо развитие, каза Костов. Основният елемент в нашата програма е сигурността, но преди да говорим за икономиката, ние считаме, че основна причина за демографския колапс на страната е, че самите хора се чувстват несигурни, посочи той. Това усещане за несигурност според него създава предпоставки и за рухване на качеството на живот.

От тази гледна точка ние считаме, че най-важното в една бъдеща политика за излизане от кризата е възстановяване на усещането за сигурност, заяви лидерът на ДСБ. Ние си даваме сметка, че сигурност няма да има, ако в България няма върховенство на закона, посочи той и добави, че вместо писаният закон и писаните
правила в момента в България властват други закони.

Жаклин Толева посочи, че и двете политически партии - Демократи за силна България и Български демократически форум, са поставяли винаги в центъра на своята политическа визия човека.
"Няма институция, която да стои по-горе от човека. Стойността на институциите се измерва с достойното битие на гражданите, именно това е нашата цел - да приложим тези мерки, които да върнат достойнството на човека", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Иван Костовизборо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че всеки Командир/Лидер се опитва да оправи първо собствения си бит, после започва да губи мяра и накрая за да запази режима си включва репресивния апарат на службите. По този път минаха Т.Ж., И.К, а сега и Б.Б. С едно уточнение - вторият беше свален чрез редовни избори, докато третия ще изметем на предсрочни такива...
31
2
 
3
 
! Отговори
Пенков преди 11 години
Точно така си е - в условията на страх и несигурност всеки гледа да оцелява и никакво развитие не може да има. То затова и ГЕРБ така ни приклещиха - МВР следи всичко, а пък Дянков се погрижи за физическото ни разреждане (без здравни грижи и доходи си измирахме по план).... Ама свърши, на народа му писна! На 12 май с бюлетина 5!
30
1
 
1
 
! Отговори
КНК преди 11 години
НЯМА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ЧРЕЗ КРАЖБА/ИЗЗЕМВАНЕ НА ИМАНЕТО НА ДРУГИ !!! МНОГО СКОРО ТО СНЪРШВА И ПАК НАСТАВА ГЛАД И МИЗЕРИЯ.ТОВА ГО ИЗПИТАХМЕ 45 ГОДИНИ.ТЕЗЕ КОИТО "ИЗЗЕХА"ЧУЖДОТО ЗАПОЧНАХА ДА ГО "РАЗДАВАТ" НА НАРОДА,НО СТИГНАХА САМО ЗА СЕБЕ СИ,А НАРОДА ОСТАНА С ПРЪСТ В УСТАТА.НЕ МОЖЕШ ДА ВЯРВАШ НА КРАДЦИ И УБИЙЦИ ЦЕЛИ 65 ГОДИНИ И ДА ИСКАШ ДА СИ ДОБРЕ !!!НАБЛИЖАВАТ РЕШИТЕЛНИ ИЗБОРИ !!! БКП/БСП ЗАЕДНО С ДПС,ГЕРБ,АТАКА,ДГБ ,РЗС ПОЛУЧАТ ЛИ ВЛАСТТА,НИЕ ГУБИМ БЪЛГАРИЯ И ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ!!!ИЗБИРАЙТЕ УМНО!
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кризата е заради безумната реставрация на капитализма - раководена от *** като Костов, Станишев или Борисов." Хвърлихме камък по комунизма, смачкахме България", както каза Петко Симеонов. Възкресиха зомбитата отпреди 9 сентември - когато уж бил избит "елита", в смисъл шайка чорбаджии, фабпиканти и гешефтари, довели две национални катастрофи.Колкото повече се проточва тази агония, толкова по жесток ще е новият Народен съд. Разберете тази проста истина...
28
0
 
4
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Чудя се на коментиращите вув Форума?Или сте "платени", или изобщо сте зомбирани, но има и трето което мисля, че е Факт - НЕЗНАЕЩИ!!Това, което не знаете, но коментирате е, че Виденовото Правителство е "наляло" пари от банките, за да прави Костов после уж тази Приватизация!От времето на Беров и Виденов, предприятията бяха останали само "скелети"/КУХИ/ , но все още с бившите си директори и парт.секретаи!Виденов, го махнаха Неговте другари, защото, не се съгласи да се дават заеми на тези предпр
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
осъзнайте се ГЕРБ е последния редут за спасението на България !Никога до сега изборите не са били с такава важнност!За първи път има Човек решен да изведе България от тресавището!нека поне сега не сме Казана и да пречим на самите себе си и на сносно бъдеще за децата ни!
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
300 млн. лв. пръснал Борисов за рязане на лентички.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi na snimkata e predatel izmenik i maroder ,sasipa balgaria i naroda.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nas chervenoto zname rodi ni.
23
2
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!1 преди 11 години
ЯВНО СИ ПОПРАВИ,ПРАВОПИСА,,29,,!КОЙ СЪСИПА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО,ЖИВОТНОВЪДСТВОТО В БЪЛГАРИЯ?КОЙ НАПРАВИ ,,ТАЙНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ???ТЕЗИ СТАРИ МУЦУНИ И ТАКИВА,КАТО ТЕБ,ДЕТО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ,МАЙ НИ ДОКАРАХА,ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ....!!!НО НЕ ВЯРВАМ,ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДЪЛГО.....
22
10
 
11
 
! Отговори
gost преди 11 години
Господин Костов,Страх и несигурност имаше когато ВИС и СИК рекетираха и биеха-т.е. по време на вашето управление. Та с една дума-съвбали сме я тази попара... Добре, че бързо забравяме...
21
13
 
12
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 11 години
АКО ТОЯ ***,БЕШЕ МАЛКО ПО-НА ЮГ,МАЛКО ПО-НА СЕВЕР,МАЛКО ПО-НА ЗАПАД,МАЛКО ПО-НА ИЗТОК,ДОСЕГА,ДА БЕШЕ ИЗГНИЛ....ТОЙ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ.....И ВСИЧКИ,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАХА ДО СЕГА...НО,ДАЙ БОЖЕ НАРОДЪТ,ДА СЕ СЪБУДИ.......АКО НЕ СЕ СЪБУДИ ,БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА,ВСЪЩНОСТ,ТЯ ПОЧТИ ЗАГИНА.....,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ....
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 Жожко именно заради Костов икономмиата ни са резвиваше 10 години или 120 месеца по уолстрийтски от 1998 до 2008
19
16
 
8
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Няма развитие докато има такива като Костов във властта!
18
0
 
8
 
! Отговори
до Дебора преди 11 години
Не споделям Вашето мнение, но го уважавам. Съвсем не е задължително ние или които и да са други да сме на едно мнение. Както е казано: в спора се ражда истината. Но не в ОПРОСТАЧЕНИЯ спор, а в спор с аргументи и пизиции. Аз направих моя избор, явно Вие сте направили Вашия. Нека по-добрите "победят".
17
9
 
5
 
! Отговори
Дебора преди 11 години
Най лошото е че комунисти и демократи поетапно си пехвърлят властта вече 23 години, Едните мислят за национализация доказано неуспешен модел по време на тоталитарната система а другите приватизират неподготвени използвайки комунистическите закони които на практика в новото време се оказаха беззаконие, задкулистна анархия на демагози, управници и политици,Костов има много правилен поглед в пътя за излизане от кризата , НО аз не му вярвам.
16
9
 
13
 
! Отговори
Настоящ ДСБ-ар преди 11 години
Много се радвам на постовете АНТИ-Костов. Някои са откровено вулгарни и неграмотни и само излагат авторите си. Други са откровено лъжливи и от отговорите, които им се дават научаваме каква е истината. Лично аз научих много неща. Сега убедено мога да заявя, че ще гласувам ИМЕННО за Костов и за ДСБ:)
15
9
 
2
 
! Отговори
мое мнение преди 11 години
Приватизацията е задължителна стъпка към капитализма, но не както Костов я направи с комунистическите закони тръгна капитализъм да гради,Приватизацията трябваше да стане защото Виденов наля народните пари от банките в предприятия и заводи за които беше ясно че работят на загуби. Хората работят а продукцията не се търси защото конкуренцията на капиталистическия пазар беше голяма и ние паднахме Тогава Костов спря инфлацията спря загубите но не стигна до печалба защото нямаше капиталист.закони ,
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 така пари няма да дойдат а ще загинеш от глад
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13 ти на Филчев ли вярваш или на Световната банка тази партенка с млрд е на Филчев удобено разпространена от световноизвестния илономит Слави трифонов ,а Световната банка оценява тези предприятия по времето на Жан Виденов под млрд.