"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
570
0
 
3
 
! Отговори
Историк преди 10 години
За подобна държавна манипулация в миналото се е прилагала гилотината!Ако бяхме нормална държава Мая Манолова и Главният прокурор трябваше да са на дръвника и простите им глави трябваше да красят пилоните около НС.
569
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това "Достойни Прокурори", ми грухти като Фидосова!Най свиневидния юрист от ***.
568
3
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 10 години
100% вески е сигурен, че тези "бракувани" бюлетини са били за БСП. Търг на МС печели ГЕРБер, но този ГЕРБер е БСПар под прикрите! Внедрен в ГЕРБ от топ секретна световна тайна организация на комунистите с цел унищожаване на България.Страшна конспирация нали?
567
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Предлагам 665Не за гербери или хризантеми , ами и за магарешки тръни ще гласуваме, само и само да не сте на власт повече, гадни бесепари. Как не ви е срам за геноцида над България , ами имате очи да се явявате и на избори. Кога ще се извините на българския народ за репресиите и терора над България!
566
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТРОГ ПОГЛЕД И ЧЕРВЕНИ БУЗКИ, ОТ ТОВА БАНДИТЕ ЩЕ СЕ СКРИЯТ ПОД МАСАТА
565
1
 
14
 
! Отговори
а купените гласове ? преди 10 години
За всички е ясно, че това е ялов компроматСега да чуем какво става с купените от БСП гласовеПо нова телевизия предават репортаж в който журналистът иска да купи гласове/наужким/, но *** му казва, че БСП си е купила вече 1200 гласа /реално/.Е сега какво ще каже артистът Цацко?? Ще има ли санкции за партията - майка.
564
0
 
8
 
! Отговори
Мечока преди 10 години
Заключението на прокурора е с дата 10.05.2013 година. И то не намира нередности, а на 11 05.13 т.е. на следващият ден медиите тръбят тревога. Кой наруши правилата? Кой скапа играта?
563
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Абсолютно съм съгласен със тези "ДОСТОЙНИ" прокури! Всеки един палет е бил брак, добре опакован по европейски стандарти и дори е бил надписан къде ще бъде унищожен - Кърджали, Хасково, Варна и т.н.достойни прокурори.........
562
0
 
6
 
! Отговори
Заец преди 10 години
Намерени са бюлетини,не в хлебозавод,а там където се печатат и те не се водят ценни книжа.В печатницата за пари също има на склад отпечатани пари и то със серийни номера,но Мая не праща анонимки до прокурора.Да пратиш прокуратурата да проверява в печатница където се печата отпечатаното,е все едно да пратиш за зелен хайвер новобранец.Нормално е прокуратурата да разследва чувалите с изхвърлени бюлетини каквито бяха открити в Пловдив.Да провери в Перник,където са изчезнали доказано подадените бюлетини за ВМРО и само тези ли са изчезнали и на кого бюлетини са се появили на тяхно место.
561
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как протече предизборната кампания на БСП:1. Сигнал на председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев до главния прокурор Сотир Цацаров за дейността на Мирослав Найденов като министър на земеделието.2. Сигнал на Сергей Станишев до главния прокурор Сотир Цацаров за незаконно подслушване в МВР.3. Сигнал на Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров за бюлетините в Костинброд.
560
1
 
4
 
! Отговори
моя преди 10 години
Василев, кога си смени ника с достойни прокурори? Същите глупости, но без цинизмите! Може би Коки ти е подсказвал? Да не стане някоя заварка, ей!)
559
9
 
2
 
! Отговори
Предлагам преди 10 години
Май нещо проблем главен прокурор, а драги герберастчета? Ами мишобирвайте го, вие сте специалисти в това, мили, прости мутромилиционери!
558
5
 
14
 
! Отговори
МАЯ преди 10 години
Очевадно е ,че тази шия на Цацаров не е станала от трушия! Очевадно е,че се смята за недосегаем!Очевадно е,че няма да си признае колко "независима 'е прокуратурата,защото е все едно да каже:Вълчо ела ме изяш! Очевидно не знае ,че рано или късно истината ще лъсне и тогава всички,които сега прави на *** ще се смеят,защото най добре се смее този който се смее последен!Да го имат впредвид майчето манолова,сергейчо и всех им товаришчи!
557
2
 
15
 
! Отговори
Добре де преди 10 години
Ще направят правителство. Какво може да направи БСП, ДПС и Атака като правителство.Ами, първо всички са интелектулно ограничени, умеят само да крадат, подкупват, шантажират.И резултата го чакайте, провал с гръм.А г-н бъдещия министър председател -- единственото му качество е че има връзки с мутри като черепа и руски олигарси.Резултата икономически крах -- по лошо от Жан Виденов, той беше *** но поне почтен.Тези са *** и непочтенни.
556
3
 
9
 
! Отговори
Ало спите преди 10 години
Къде спите от форума, изтривайте всички неблагоприятни за Цацаров ковентари и ги банвайте не за 24 часа а за 48.Така трябва другари. Другарю прокурор, друтарката Мая и САМИЯ ТРАКТОР така са наредили.
555
1
 
10
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
Кокинов не беше ли прокурорът по делото на Алексей Петров?Кой какви сметки разчиства?
554
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 10 години
2
553
13
 
9
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
прегледах пресконференцията на ПРОКУРОТУРАТА тея са някакви глупендети от герберасите де са писали писмото,ДАНО ГИ ЗАСЕЧЕ ЦАЦАРОВ И ДА ГИ ДАДЕ ПОД СЪД,ще се представят за достойни прокурори,ще са достини марионетки в затвора
552
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нагли *** вземете си наведете главите че незнам вече колко пъти ви бихме по избори вместо да пишете глупости по форумите искайте оставката на оня *** Станишев иначе тежко ви
551
10
 
10
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
ЦАЦАРОВ ДА ВЗЕМЕ ДА СИ РАЗЧИСТИ гербераските марионетки от прокуротурата това писмо е някаква измама на герберасите