"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 597Za6to mislq 4e sled kato izbrahte komunisti (t.e.ruski poklonnizi) i malzinstva da upravlqvat, deistvitelno 6te zabravq 4e v BG sam balgarin. A v 4ujbina SAM balgarin
509
16
 
29
 
! Отговори
nilesev преди 10 години
В България сме майстори на цирковото изкуство. Мислех, че цирк Балкански е ненадминат, но съм бил безкрайно заблуден. Цирк ЦАЦАРОВ направо е върха. Висша форма на червено-кафявото цирково изкуство. Да, на малко прасе и нов прокурор не се радвай. Кой ли беше го казал?
508
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРОДА КАЗВА: ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ,НО НРАВА НЕ. Това сте вие ГЕРБЕРИТЕ - нагли, лъжци, въртите сучите само и само да излезете вие прави. НО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ЗОЛУМИ КОИТО СТОРИХТЕ НА БЪЛГ.НАРОД. ВИЕ БЕЗ ДАЛАВЕРИ НЕ МОЖЕТЕ ДЯА ЖИВЕЕТЕ. ТОВА Е ПОРЕДНИЯ СКАНДАЛ, КОЙТО ПОКАЗА НА СВЕТА ЩО ЗА ПАРТИЯ Е ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА ПАРТИЯ ГЕРБ. ОЧАКВА ВИ НАРОДНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ В БЛИЗКИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕТЕ ПОВЕЧЕ НИКОГА НА ХОРИЗОНТА.
507
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Цацаров! За ужас на ББ и ЦЦ показа завидно постоянство! Факт е, че демонстрира МЪЖЕСТВО!
506
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nesto ne mi se struva pachata na shimkata da deistva bezkoristno!
505
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубавото е, че народа не е толкова ***, колкото манипулаторите от БСП и коалиция (ДПС- то и хАтака)
504
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 584Ами защо не дойдеш малко тук. Само 3 месеца да те управлява ГЕРБ и ще забравиш, че си българин!
503
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен - 590Да бе, тя сигурно е братовчедка на гербаджията, чиято е печатницата!
502
7
 
21
 
! Отговори
пак преди 10 години
ПАК ПОМИЯ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ-ОХРАНЕНОТО ПРАСЕ И МАЯ МАНОЛОВА *** ОТ ИЛИЕНСКИЯ ПАЗАР СА РЕШАВАЩИ В ПОЛИТИКАТА НА БГ,КОЙ ГИ ДОПУСКА ДА РАЗИГРАВАТ ТОВА ШОУ ЩОМ ОФИЦИАЛНО Е ПОСТЪПИЛО ПИСМО ДА СОТИР ОЩЕ СЕГА НА МОМЕНТА И ТОЙ Е ЗАМЕСЕН ЩОМ НЕ Е ДРЪЗНАЛ ,А ДА ПОКАЖЕ КОЛКО Е ВЕЛИК,СРАМ ЗА БГ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ,МАЙ СЕ ПРЕВЪРНА В МАХЛЕНСКИ ПРИКАЗКИ ПРОКУРАТУРА,СЪД.
501
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕГА ТИ БЕЗОЧИЕТО НА ГЕРБАДЖИИТЕ! СИГУРНО ТЕХНИЯ ЧОВЕК, НА КОГОТО Е ПЕЧАТНИЦАТА, НЕ Е ЗАБЕЛЯЗАЛ КАК СА МУ "ПОДХВЪРЛИЛИ" 350000 БЮЛЕТИНИ!
500
11
 
36
 
! Отговори
ЦАЦА КО ПРАВИМ СЕГА преди 10 години
И КАКВО ПРАВИМ СЕГА?ЗНАЧИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ КРАДЕЦА Е ВИКАЛ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!ЗА МЕН ТОВА Е ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ОРГАНИЗИРАН ОТ БСП,ДС,МАФИЯТА С УЧАСТИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ПОДЧИНЕНИТЕ НА МАФИЯТА МЕДИИ С ПОДКУПНИ ЖУРНАЛИСТИ ИЗВЕСТНИ КАТО "***","ПИДАЛА","ПЪПЕША" ОТ УЧИН ДОЛ!!!!ИЗБОРИТЕ СА ОПОРОЧЕНИ И НЕВАЛИДНИ!!!ВИНОВНИТЕ,КОИТО СА НАРУШИЛИ ЗАКОНА И ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА
499
3
 
11
 
! Отговори
Гого Варненски преди 10 години
Какво достойно има в това да пишеш анонимки? Името не ви прави достойни.Също като партията на *** "Нашият град". Техният, ама друг път....
498
6
 
33
 
! Отговори
nm преди 10 години
От цялата пресконференция най-важното поне за себе си, което разбрах, че спецслужбите ни и прокуратурата нямат потенциала да проследят няколко палети с бюлетини, ние ги чакаме да се борят с организирани престъпни групи. Вместо това организират риалити шоу с водещ Бареков. Това е единият вариант. Другият вариант просто знаят, че тези бюлетини не са предназначени за "експедиция" и това се знае , а целта е предизборна манипулация.
497
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 580Много ясно. Илияна Йотова няма да вкара компромата в бесепарска печатница. Те са си били предназначени за дискредитиране на ГЕРБ.
496
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да обявят най-накрая от къде и от кого изтече информацията за "свръх секретната" акция на ДАНС и Прокуратурата и по какъв начин стигна до точно определена медия.Едва когато получим отговора на тези въпроси ще можем да преценим това активно мероприятие ли е или "добросъвестни" граждани са отстоявали правовия ред в държавата.Макар , само като погледне човек как преиграваше гражданина Бареков (като един истински Матросов) става ясно " о чем идет реч" както се изразяват братушките
495
5
 
10
 
! Отговори
Фалкон преди 10 години
Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството.
494
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 583A Va6iqt na4in na izrazqvane nqma da komentiram. Nikoi v edna normalna darjava ne nari4a upravnizite si tikva i t.n.vulgarni prostotii. Taka 4e drugarju - VSEKI NAROD SI ZASLUJAVA UPRAVATA. (ne sam i ne sam bil 4len na koqto i da bilo partiq)
493
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 584ами стой си там и не се бъркай в нашата държава. аман от такива емигранти като теб, като ти харесва герб що не се върнеш
492
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 583"А ти бимбилистанец мислеш за благото на България ли се бе патриоте?" Haide da ne komentirame moite gre6ki (sajalqvam, nqmam PC s klaviatura na kiriliza i znam 4e e iznervq6to). DA AZ SAM BALGARIN, jiveq v 25 god. na zapad ot DE v strana nedokosnata ot komunisti ili kakvito i drugi imena da im davate v BG...
491
10
 
6
 
! Отговори
577 преди 10 години
Ама много ми е гот като чета някой да говори колко е *** българина (щото не гласувал за Тиква) в трето лице, пише с ***, а отгоре на всичко с граматически грешки и ръси мозък кой какво трябвало да прави и за кой да гласува. А ти бимбилистанец мислеш за благото на България ли се бе патриоте?