"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!

"Това е предизборен компромат", се казва в анонимно писмо до медиите
Обновена: 15 май 2013 09:01 | 15 май 2013 09:01,
710
"Достойни прокурори": Нищо вярно няма в скандала в Костинброд!
Сотир Цацаров Снимка: БТА

В деня, в който се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да даде разяснения по скандала с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, избухнал в деня за размисъл преди изборите, някои медии, сред които и Dnes.bg, получиха по електронните си пощи писмо, подписано от "група достойни прокурори, на които им писнало да бъдат използвани. В  него се твърди, че скандалът е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

"Нищо от това, което излезе в пространството за костинбродския случай, не е вярно - нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта", се казва в писмото, подписано от Борислав Сарафов. Името съвпада с това на зам.-главния прокурор.

В нощта на изборите стана ясно, че сигналът за бюлетините е подаден от Мая Манолова от БСП. 

"Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко…  всички те  заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", пише в писмото.

"Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи", се казва още в писмото.  

Към него са прикачени 4 файла с копия от документи. Първият е сигналът на бившата червена депутатка Мая Манолова до главния прокурор от 10 май т.г., според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Прикачено е и файл с постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС и на експерт да извършат проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Друг документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Бончев е категоричен, че белязани бюлетини няма и манипулация не е извършвана, а в доклад експертът Божидар Василев заявява, че намира обясненията на Бончев за оправдани. "Намирам за нормално количества брак, представляващи отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годни бюлетини да останат след производството. Този брак, както и годните бюлетини би трябвало да се съхраняват под строг контрол до получаване на разрешение от МС за тяхното унищожаване. Недостатък, който забелязах, бе незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторозиран достъп", е написал експертът.

С приближение процентът на брак при такъв вид поръчка варира в рамките на 4-5%, пише още Василев. 

Последният файл е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още по темата: писмопрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
550
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари биеме ви за 7ми път явно вие малко.Ше почнем дагоправим и по улиците невиждам друк начин
549
1
 
3
 
! Отговори
Разгневен преди 10 години
Престъпника от Херсон ще си плати така ли иначе.
548
4
 
6
 
! Отговори
jojo преди 10 години
Цацаров каза ,че писмото е било написано неграмотноСмятай колко са били "достойни"
547
1
 
5
 
! Отговори
нисък интелект преди 10 години
Какво би станало ако Главния Прокурор беше арестувал бюлетините и обявил за откриването им на следващия ден? Може би щяха да му отрежат от комисионната.
546
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как протече предизборната кампания на БСП:1. Сигнал на председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев до главния прокурор Сотир Цацаров за дейността на Мирослав Найденов като министър на земеделието.2. Сигнал на Сергей Станишев до главния прокурор Сотир Цацаров за незаконно подслушване в МВР.3. Сигнал на Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров за бюлетините в Костинброд
545
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че няма нищо вярно в скандала с Костинброд! Няма 350 хиляди бюлетини, не са надписани по градове... абе и печатница няма в Костинброд, това са долни инсуниации!!!!
544
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брак е самият опит за измама - не сработи нещо. Но заради шашмата и Цвъко и Буда ще гледат зад решетките!
543
0
 
0
 
! Отговори
sz преди 10 години
До наган Непременно ще ти се обадя
542
2
 
3
 
! Отговори
До Кънчо преди 10 години
Хайде сега помисли сега малко кой печата протоколите за изборите и дали той не е от някоя друга партия. Стига сте се хващали за това кой коя партия е - Всички са една единствена партия и тя е пари и изгода. Който плати за него са, никой не гледа държавата а собствената си изгода и при добра оферта сигурно би сменил политическата си принадлежност по същия начин по който сменя дрехи или кола. А намерените бюлетини са празни хартийки без печатите.
541
8
 
4
 
! Отговори
кънчо преди 10 години
Как стана така, че точно общински съветник на греб печели поръчката за отпечатването на всички бюлетини? Наглите животни Цецо и Боко нямат място в политиката повече, да се опаковат за затвора, долни мошеници!
540
8
 
5
 
! Отговори
наган преди 10 години
До szИзлез ако искаш, аз лично ще ти сритам ***! Кога си протестирал ти, та казваш "пак"? *** гербер!
539
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В пликовете, които разпечатиха в ефир бяха залепени съответно 14 и 15 броя а не 50 както е по закон. Щом не са залепени 50 броя значи, че това е брак.
538
7
 
14
 
! Отговори
sz преди 10 години
Ще ми е много забавно, когато БСП направи кабинет, с каквато и да е подкрепа, да излезем пак хората, които не ги искаме и им спретнем як купон какъвто заслужават.
537
3
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 10 години
Пишете пишете,щото след някои и друг месец ще търсите какво да ядете и няма да ви е до писане драги поданици на първата в света ПРОКУРОРСКА РЕПУБЛИКА.
536
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи анонимката на достийните служители на МВР до Сергей е вярна, а тази на достойните прокурори не. Кой решава коя анонимка е по-вярна и щом били достойни трябвало да има подпис.
535
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според господин Цацаров проследяването чрез технически средства на бюлетините от Костинброд не било възможно заради множеството камери на обекта, а в следващия момент същия твърди, че нямало никаква охрана.Освен това, твърди се, че намесата на определена медия е възпрепятствало извозването на палетите с годни бюлетини и с това операцията е била наполовина провалена. Защо тогава гн.Цацаров не вижда никакво основание тази медия да се разследва.
534
6
 
10
 
! Отговори
До Прокурор Цацаров преди 10 години
Господин Прокурор. Вие бяхте назначен със скандал. Беше Ви казано в очите че преигравате. БСП знаеше вашето слабо място и Ви пързулна най-безогледно. Вие се хванахте като малко хлапе. Помислете по въпроса и си подайте оставката. Справедливостта изисква Главен Прокурор да бъде човек който има качества за това.
533
0
 
10
 
! Отговори
pepo преди 10 години
Е как бе Цацаров, медийният шум ти е попречил да сложиш проследяващи устройства, след като си получил сигналът още в петък, а Бареков се изтапанчи в събота, какво правихте цяла нощ и кой даде вътрешна информация на ТВ7 за точния час на операцията.
532
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като се започне от 1944 г до сега една партия се занимава с фалшификации на избори.преди 1944 с атентати и саботажи
531
5
 
21
 
! Отговори
nm преди 10 години
До Анонимен "Защо Цацаров дори не се замислил дали да сложи проследяващи устройства на бюлетините? Отговорът е съвсем простичък: Защото тези бюлетини никога нямаше да напуснат печатницата. Целта на тези бюлетини беше да бъдат НАМЕРЕНИ, а не изнесени и Цацаров много добре знае това."Изключително точна формулировка на ситуацията.