Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!

Пикът на кампанията беше в събота, каза Георги Марков
Обновена: 15 май 2013 09:40 | 15 май 2013 09:40, Камелия Цветанова
84
Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!
Партии ще искат касиране на вота, убеден е Георги Марков. Снимка: Булфото, архив

Конституционният съд вероятно ще бъде сезиран за незаконност на изборите заради нарушението на мълчанието в деня за размисъл, когато гръмна скандалът с установените от прокуратурата 350 000 бюлетини в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд. Това коментира бившият конституционен съдия Георги Марков по bTV.

Въпреки това обаче той не се ангажира с прогноза какво би било решението на съда.

"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война", коментира той.

Според него това, което стана в деня преди изборите, е безпрецедентно.

Още по темата
„Никой досега не си е позволявал да наруши основния принцип в избирателния процес, че в деня за размисъл политическа дейност не може да се извършва. Сега пикът на кампанията беше в събота и то с обвинения, че в държавата се извършва преврат“, каза Георги Марков. 

По думите му този парламент е с много ниска подкрепа и пред него стои вариантът да излъчи едно общо правителство за една година, в което всички 4 партии да се обединят в името на България, защото „нищо не е наред“.

Марков обаче призна, че не вижда как ще стане това.

Според него лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не би се съгласил на коалиция с ДПС. Бившият съдия отбеляза, че за трети пореден път ДПС прави мандат в парламента и ролята на партията традиционно се оказва ключова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: изборикасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
22
 
! Отговори
ЗАКОНА - ДА или НЕ преди 11 години
Приемем ли , че един ден беззаконие е допустимо - приемаме , че можем да живеем в БЕЗЗАКОНИЕ по принцип !Това би било гибелно не само за държавата , но и за нацията като цяло!!!
23
5
 
17
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
Поогледнете гози обикновен доносник и предател!Мутренската част от олигархията го е пуснала по медиите да защитава незащитими тези. Изтривалка на ГЕРБ и на друг олигарх-доносник Батков.Един от предателите на Синята кауза с призивите да се гласува за ГЕРБ,за да не спечели БСП. Резултатът дннес- провалиха ДСБ,но това не им помогна за мнозинство на ГЕРБ и на власт са БСП.Това е крайният резултат от действията на подлеци и негодяи като този недостоен човек!!!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РУМЕН221Руменчо, а нека ти кажа какво видяха мислещите хора в тази държава -1. В деня на размисъл се пуска сигнал от партия участник в Изборите - БСП 2. Незнайно как (макар че всички знаем как) скандала се раздухва от телевизията на друг участник в изборите - ДПС.3. Никой до сега не споменава, че бюлетините за вота се печатат от фирма на кандидат депутат от БСП - по вероятния сценарии за маипулиране на вота.4. Прокуратурата , БСП и ДПС нарушават закона- БЕЗПРЕЦЕДЕТНО
21
0
 
21
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Доносници диктуват дневния ред на държавата.
20
5
 
42
 
! Отговори
до г-н Цацаров преди 11 години
Всички нормални граждани, спазващи законите на държавата, чакаме ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ БАРЕКОВ!!! ЧАКАМЕ ОБВИНЕНИЕ!!! Хич и не мислете да се снишавате и да си траете!
19
3
 
16
 
! Отговори
гост преди 11 години
мазен, продажен ***
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименНапълно сте прав/а за този измислен ден за размисъл. Поне се нагледахме на един долнопробен театър от страна на Бареков. Голям цирк беше. Толкова патетика, толкова драматизъм... Бареков го хвана манията за преследване. Взе да се прави на Левски. Дано ми прости Левски, че му замесвам името в тази помия.
17
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марков! Ти не си в ред! Мразя те от времето, когато беше в УС на "Левски"! Левскар съм и не можех да се примиря, че хора като теб оскверниха нашия отбор!
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката агент на ДС, който дори неговия Мадридски приятел изрита !
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лекето Марков, който няма ценз дори за обикновен съдя, от адвокат стана конституционен съдяИ ето изпълзя при първа необходимост, да ни разкаже за играта ....Голям играч, затова са го извикали да разказва за играта, нали той преди години обещаваше шутове и други глупости, без да се интересува дали длъжността му е деполитизирана
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ГМ не си ли дава сметка, че с пускането на тези бюлетини в обръщение се нарушава не само деня за размисъл, но и деня след него, както и следващите 1461 дни на незаконно избрано НС. По-добре един ден на беззаконие, отколкото 4 години!
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не виждам какъв е смисъла от този ден за размисъл - всякаш някой мисли за кого гласува.В повечето държави няма такива глупости, само тука са го измислили преди много време за да могат да изтрезнеят хората преди деня за гласуване, че да не освинят изборните стаички.
12
18
 
23
 
! Отговори
Герберите преди 11 години
са най-отявлените ***!Боко действа като Тодор Живков и се помисли за Господ!Повярва си, че може и той 40 години да ни управлява!Да, ама не! Чака го панделата! Други са борците против комунизма,за жалост са все още по улиците, но и това ще стане!
11
5
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Къде е седесарския ти шут? Сега като я няма твоята пяртийка на бб ли се кланяш. Ще те използват и ще те изплюят като мазна дъфка. Който стои на два стола - пада. Аман от плазмодии! Много *** се навъдиха !!!
10
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да обиждате, както и да се присмивате, вашата комунистическа *** няма да се върне., Ще "направим всичко", както казва вашият руснак, "възможно и невъзможно", за да защитим Бг от вас - комунистическата варварска напаст. И когато този час удари апелирам да си спомнят всички тези избори, комунистическите компромати, мръсни номера и престъпно нарушаване на закона. Защото историята ни призовава - или те или ние! С *** не може да се прави демокрация, разберете това сънародници!
9
9
 
54
 
! Отговори
Sami преди 11 години
БСП проведоха най-мрачната и негативна кампания на принципа "кръдеца вика дръжте крадеца". И масоно-олигархичната партия успя да вземе гласове колкото да направи едно коалиционно правителство с другата най-крадлива партия в новата история на България. Сега започват засилени обществени поръчки с цел повишаване на заетостта. Естествено олигарсите на БСП/ДПС ги печелят с най-ниска цена. Следват скрити анекси и голямо лапане. Орешарски има голям опит в тези неща.
8
17
 
24
 
! Отговори
? преди 11 години
Какво означава този ден за размисъл? Ако не си решил дотогава за кого ще гласуваш, точно в събота ли ще го направиш? Абсолютно безсмислен като замисъл. Предпочитам да зная какво се случва. Това, че досега не е нарушаван, означава ли, че са подменяли вота както си искат, но са запазили мълчание, за да не нарушат деня за размисъл. Егати лицемерите, уж за народа милеят, а си спасяват техните кожици!
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна не се беше появявал. Водещият му офицер ли го задейства отново?
6
13
 
21
 
! Отговори
Как може преди 11 години
един агент от бившето ДС да дава акъл!Нали след изборите този факт с фалшивите бюлетини нямаше да има никакво значение, Б.Б. щеше да води с 40% и да си направи отново ганстерскотоси правителство и какво ни оставаше на нас избирателите - да чакаме още четири години да сменим това правителство, Този доносник не си ли дава сметка, че толелира ФАЛША!И този беше конституционен съдия, да пази Господ от такива!
5
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касиране на изборите и обявяване на БСП извън закона... Това е начинът да се тръгне по верния път!