Кой как гласува при избора на Пеевски

Един от БСП се е въздържал, някои червени и "Атака" не са гласували
Обновена: 14 юни 2013 15:53 | 14 юни 2013 15:25,
116
Кой как гласува при избора на Пеевски
Снимка: Булфото

Емил Костадинов от "Коалиция за България", е единственият депутат, който се е въздържал и при първото гласуване, и при прегласуването на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това показва разпечатката от гласуването, предаде БТА. Георги Кадиев декларира, че не е съгласен с решението и е бил против "на група", но в пленарната зала не участва в гласуването.

Младен Червеняков и Янаки Стоилов също не са участвали в гласуването в пленарната зала.

Минчо Минчев от левицата е дал вот против избора на Пеевски първия път, но е подкрепил кандидатурата при прегласуването. Минчев е избран от квотата на коалиционните партньори на БСП.

В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ, 76 - от "Коалиция за България", 32 - от ДПС, и седем от "Атака".

Още по темата
При първото гласуване в залата за номинацията на Делян Пеевски бяха 114 депутати, против - 10, а един се въздържа.

Положителен вот за решението са дали 78 депутати от левицата, всичките 36 присъстващи от ДПС, включително и самият Пеевски.  Против са били трима от "Атака" - толкова са участвали в гласуването, шестима от ГЕРБ - всички от групата, които присъстваха в залата, както и един от левицата.

Един от "Коалиция за България" се е въздържал.

При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.

По-късно от "Атака" разпространиха декларация, в която заявяват, че ГЕРБ е осигурил избора на Делян Пеевски, а националистите са гласували против.

В началото на заседанието ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата, заявиха от "Атака". Според тях без тези действия на доскоро управлявалата партия избирането на Пеевски е щяло да бъде невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Ха сега ГЕРБ сами си направиха харакири като осигуриха кворум за Пеевски нека избирателите им да ги съдят и в следващия парламент да не ги виждаме повече!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До otgАтака са гласували против!Но след като са напуснали залата герб за предложили прегласуване......
88
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 10 години
"Атака" не са гласували ....ЕЙ МУХЛЯСАЛИ МЕДИИ!!!АТАКА гласува ПРОТИВ!Но ГЕРБ поиска прегласуване, след като депутатите на атака излязоха!
87
3
 
3
 
! Отговори
Джон преди 10 години
Хората от ГЕРБ са знаели доста дни преди това да се случи, че ще предложат Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ако са искали да не се приеме нямаше да осигурят кворум на ДПС и БСП днес!
86
1
 
9
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
това нагло прасе ще отговаря за националната сигурност.. изобщо не се чувствам европеец. По-скоро ми се въртят такива протести като в труция.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аз-25А другите преди ГЕРБ къде бяха,че не ги спряха.Не са ги разрешили от ГЕРБ всички тези неща.
84
9
 
3
 
! Отговори
Apostola_1 преди 10 години
До JanaDArkКато са гласували ГЕРБ с 87 против, значи и те са предатели. Както го разкостиха Волен, така сега и Бойко да го разкостят. Не е честно за единият едно за другият друго?!?
83
5
 
3
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Отговор за апостола:Моето мнение е, че на ГЕРБ им дадохме 4 години време да ни докажат, че могат...... не ни доказаха, нищо не се промени, даже стана още по-зле. Нямам против партията изобщо, даже я предпочитам пред СДС ДПС или БСП.Но съм на мнение, че ПП Атака постъпва най-отговорно и правилно от всички така наречени народни избранници,те са единствената партия, която е доказала че защитава интересите на българските граждани, досега не е била реално на власт и не ни е предала.
82
5
 
5
 
! Отговори
С2Н5ОН преди 10 години
JanaDark или и ти си с промит мозък (щом буквално казваш на черното бяло) или си самия сидеров. Ако е първото - опомни се и прочети статията. Цитат:При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.Край на цитата.Сидеров да не търси под вола теле! Направо си подкрепиха пеевски - С БЕЗДЕЙСТВИЕ!!!
81
4
 
5
 
! Отговори
Apostola_1 преди 10 години
Аз смятам, че в момента не е време за нападения ГЕРБ, Атака и т.н. Важното, е че Делян Пеевски ще бъде още 5 години на този пост. Активизирайте се и ако има предсрочни избори есента, гласувайте за ГЕРБ и Атака, за да си ни управляват българи поне :)))))))
80
4
 
2
 
! Отговори
otg преди 10 години
До mao_dze_dun87 депутати от ГЕРБ са били против..."Атака" не са участвали в гласуването...
79
4
 
4
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
ПП Атака като партия сама какво да направи с 21 депутата??!! Като искате да няма Пеевски, да бяхте гласували само за Атака и 121 депутата - мнозинство и няма турска намеса.Естествено, че ще се изниже, знае че сама нищо не може да направи. Пак да гласува с НЕ и пак спекулациите, че се е продала. По-добре да се изниже, по-добро от това недоволство няма, излиза от пленарната зала и не се разправя с нагаждачи, които сами си гласуват.
78
4
 
2
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Атака дадоха НЕ за да има кворум, повтарям кворум. Точно, за да не се върне предишното " временно" правителство и да продължи същото положение. Друго важно нещо, на което трябва да се обърне внимание е - ПП Атака в 42 НС предлагат само значими неща:1. Китайски инвестиции;2. Спиране субсидиите;Това прави Атака .......
77
2
 
2
 
! Отговори
JanaDArk преди 10 години
Виж ти активист на ГЕРБ. Хора нали знаете защита на някаква тезата винаги ще се намери... каквато й да е тя..........Горкичките ГЕРБ те пак не са били виновни..........те милите никога не са виновни.......само тази пуста Атака .........моля ти се
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МарияМарийке, чети преди да се изказваш -първо пускат гласуване когато не всички са в залата- всички 6-*** от ГЕРБ гласуват против, 3-*** от Атака са против. После се прегласува наново когато идват всички- 87 от ГЕРБ са против, Атака се изнизват, не гласуват против (защо ли), с което на практика пуснаха назначението на турското ***.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До severnqkПрочети внимателно статията!
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KalinПри прегласувянето - за Пеевски 116, против 87 от герб, Атака не са гласували.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KalinХайде сега ти прочети по-внимателно- първо пускат гласуване когато не всички са в залата- всички 6-*** от ГЕРБ гласуват против, 3-*** от Атака са против. После се прегласува наново когато идват всички- 87 от ГЕРБ са против, Атака се изнизват, не гласуват против (защо ли), с което на практика пуснаха назначението на турското ***.
72
0
 
7
 
! Отговори
Срам преди 10 години
До Бъдещ ЕмигрантМного сте смешни с жалките опити да защитавате падението на Волен. Хващате се за сламка, че кворума това-онова. Ако Волен наистина беше против ДПС да ръководи националната ни сигурност, щеше да гласува с цялата група "против", както направиха ГЕРБ и назначението със сигурност падаше, тъй като имаше въздържали се.
71
0
 
4
 
! Отговори
Руми преди 10 години
Само това ли знаете? Терминал 2? Къде ще отидете? Светнете ме - обиколила съм света като учен и преподавател. Вашата позиция е слабохарактерна и предателска. Стойте тук и се борете. Никъде няма да ви посрещне месен, па обесен (хляб). Вижте, че целият свят се бунтува? Според вас тогава всички турци (не се знае 65 или 95 милиона са - не казват точно, а защо, досетете се) трябва да наводнят Европа. Ще накривите капата на злосторниците, като напуснете България. Или път тя мре за вас? Помните ли думите на Тургенев (кой ли беше този комунист, ще кажат някои съвременно неграмотни хора): родината може