Президентът към ПГ-тата: Решете ще има ли оставки и на кого!

Плевнелиев иска адекватни мерки за излизане от ситуацията
Обновена: 17 юни 2013 14:47 | 17 юни 2013 12:10,
231
Президентът към ПГ-тата: Решете ще има ли оставки и на кого!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев настоя партиите в парламента да се съберат, да се обединят и да отидат при него след три дни на заседанието на КСНС с ясни позиции по протестите, обхванали столицата и страната.

"Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, да седнат и да се разберат оттук нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите, защото хората казаха много ясно: "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат ида не ни лъжат. Толкова е просто", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Очаквам в четвъртък на Консултативния съвет по национална сигурност, който разширих като теми, освен реформата в Сектор "Сигурност", добавям и нова тема за дебати, ще дебатираме генерално по ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата", настоя държавният глава.

Още по темата
На въпрос дали трябва правителството да подаде оставка, президентът посочи, че не е оправомощен по Конституция и не би поставил въпроса в момента за оставка, но счита, че е морален жест на всеки да прецени - на политически лидери, на министър-председатели, на министри.

"Изходът от политическата ситуация е единствено и само в общите усилия на всички политически лидери, надявам се това да се случи на КСНС за намиране на правилното решение", заяви той.

По думите му за пореден път българските граждани с недоволството си са показали своята силна демократична култура, и ще го кажа много ясно – любов към родината", отсече той.

Според него протестите от последните дни са много категорични към властта и имат своята ясна причина.

"И е крайно време политиците да променят подхода си към хората", настоя Плевнелиев.

За пореден път президентът обяви, че назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е направено на тъмно, но изрази задоволство от оттеглянето му.

"Това назначение беше според мен своеобразен рекорд в годините на прехода. Рекорд на политиката на задкулисието. Не трябва да се допускат оттук нататък подобни стъпки", изрази надеждите си той.

Президентът отново припомни позицията си, че е оттеглил кредита си на доверие към кабинета "Орешарски", което по думите му не означава, че не е готов в рамките на конституционните правомощия да работи с тях и да подкрепи или най-малкото да не попречи на всяка разумна идея.

Росен Плевнелиев бе днес гост на първата копка на Икономическа зона София – Божурище.

По проекта германска компания ще изгради ново предприятие и развоен център за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Стойността на инвестицията е 42.5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
Смърди преди 10 години
Че как няма да смърди?При такава -утка като тази?
151
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Точно така! И да не си мисли, че утре хората не са под неговия джам, зад който сега мишкува. Ако това правителство е нелегитимно, щото е избрано с лоша система, то първо той ще си тръгне по същите причини. Изобщо няма да го чакаме да се изхожда по новия изборен кодекс.
150
1
 
1
 
! Отговори
az преди 10 години
Г-н президент, като дълбоко възмутен от ЗАДКУЛИСИЕТО, бъдете така любезен поне на консултативния съвет не да повдигнете леко завесата, а да дадете обяснения какво се случи в последните месеци с Вашия началник кабинет Цветлин Йовчев. Но ред по ред - кога го пуснахте в отпуска, кога разбрахте, че напуска и кой беше "личния проект", за който му дадохте зелена светлина, по Вашите думи. Защото "позрачните" Ви обяснения пред обществото тогава бяха смешни и жалки. Да чуем сега!
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати президента... при такъв президент тези от Факултето изглеждат като титани
148
2
 
8
 
! Отговори
elena преди 10 години
Чудесен призив, г-н президент. Тъкмо с Вас да започнат. Защото първи и изцяло зашлевихте целия български народ с най-антидържавническото поведение. Кой сте Вие, че вдигате и сваляте доверие от правителството на Република България! Това да не Ви е порнографската сценка: ? Благодаря ти, Марине! - Росене! Май доста се объркахте и доста Ви дойде за няколко години да се пъчите на места, които хич, ама хич не Ви приличат. Та с това да започнем - прозрачно и задкулисно.
147
4
 
9
 
! Отговори
ss преди 10 години
тоя нас*анчо ще е следващия който ще си ходи.бил много омерзен-чак пък толкова ли е мръсен прокопиев.тая мишка да престане да се пъчи щото на доста хора им писна от ку*вата на бойко
146
10
 
18
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 10 години
Г-н Президент,НЯМА КАК ДА ВИ ПОВЯРВАМ. АКО БЯХТЕ КРИТИЧЕН ПО СЪЩИЯТ НАЧИН И КЪМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ, МОЖЕ БИ ЩЯХ ДА КАЖА - БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТЧЕТО, МОЖЕ ДА Е С ЛЕКО ПОВЕДЕНИЕ, МОЖЕ ДА СЕ СМЕЕ БЕЗ ПРИЧИНА, НО ВЪПРЕКИ МНОГОТО СИ КУСУРИ Е ПРИНЦИПЕН!. ВАС, ОБАЧЕ ВИ БЕШЕ СТРАХ ДА ГИ КРИТИКУВАТЕ, ЗАЩОТО БЯХА ОТ ВАШИТЕ. ТАКА НЯМА ДА СТАНЕТЕ ПОЛИТИК И ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ЕДИНСТВЕНО ПОСМЕШИЩЕ ЗА НАРОДА!
145
15
 
19
 
! Отговори
Ха, ха, ха, ха преди 10 години
Искам Вашата оставка, гусин Президент!
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До: On i drugite prodajniciАко има гражданска война, каквато неизбежно ще има щом давате без война ДАНС и МО (зам. Наджми Али) на турците няма да се променят границите на България. Ще се променят границите на живота ви в Орландовци.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПГ-тата
142
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Президент ,както и да се въртят в бардака са едни и същи к.... , други играчи няма,протестиращите търсят нови лица ,но няма това е капацитета на БГ.Тези дето са на улицата незнаят какво искат, служат на герберските ви интереси.Власт се взима с избори ,а не с протести.Къде ви са полицаите които трябва да осигурят ред в страната и хората които да контролират спазване на конституция и закони?
141
14
 
21
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
расенчо, мамин, сподели с публиката как водеше министрите от служубния кабинет при боко за одобрение, разкажи този епизод за твоя висок морал пред всички...най-ме е яд като ми дават тон в живота недоразумения като тебе...и за да изчистиш моралния си облик, кажи какво беше предложението на, което не можа да откажеш та се съгласи да станеш президент, хойде, росенчо, кажи си
140
6
 
17
 
! Отговори
Оп преди 10 години
Добър ден на всички, ако има гражданска война, с България е свършено, мисля че ще има даже нови граници, това е най лошото хора ! Осъзнайте се какво пишете.
139
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
az izkam voina ,shtom nemojete da se spraviate ima xora kadeto shte se spraviat s izmenicite i predatelite.
138
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевня за какъв морал и честност говориш докато бяха на власт Боко и Цоко дума не обелваше сега си станал много активен по добре си трай че като си знаеш как беше избран
137
7
 
23
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
"ГЕРБ няма против личността на Делян Пеевски. Проблемът е политиката, която се води от парламента, която открадна волята на гражданите. Те избраха ГЕРБ" коментира днес депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. От думите на Главчев излиза, че бившите управляващи искат само едно - да се върнат на власт. За какво точно стачкуват "хилядите" по улиците? Да се върне ГЕРБ? нЕ, МЕРСИМ ВИ!!! Кой да решава!? Ти, като си толкова мъж, един път няма ли да изкажеш собствено мнение?
136
4
 
18
 
! Отговори
винету преди 10 години
Ако трябва да падне това правителство! Но си мисля, всички тези протестиращи ще излязат ли на улицата ако възстановим управлението на Герб, Цветанов Бойко Паши Каратисти Бири ....?
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО ИМА ДА РЕШАВАТ НАРОДЪТ ВЕЧЕ ГО Е РИШИЛ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ
134
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
посъветвай, да не преобръща лодката, защото всички сте в нея и ще се поиздавите взаимно ! И ще ни оставите да плачем жално-милно за Целокупното политическо котило !
133
9
 
22
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Господин, Президент, казаното от Вас е висша форма на антиполитик ! Как си го представяте Вие, че могат да седнат в НС четирите партии и за се "ОБЕДИНЯТ" по въпроса, кой кога и как да подаде оставка, и как да се управлява страната ! И тогава да дойдат при вас и да получат ТАТКОВОТО благословение !? Хабер си нямате от политика и от партии и от парламентаризъм, затова по тихо и кротко, че се излагаш пред света и Перник ! По добре поговори с ББ, като се осигуриш, че не ви записват, и го посъвет