Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот

Немският журналист се надява на оставка на кабинета "Орешарски"
15 юли 2013 14:08,
63
Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот
Юрген Рот. Снимка: архив, Булфото

Германският разследващ журналист Юрген Рот обяви, че в БСП и ДПС няма ново поколение политици, които да ръководят тези партии, които са оставени в ръцете на старите структури на номенклатурата.

"И при положение, че социалистическата и турската партия трябва да си сътрудничат с ужасната крайнодясна партия, вече определено става дума за структури на старата мафия", настоя той в интервю за БНР.

По думите му е възможно да се появят нови лидери, но те няма да имат властта да променят нищо в самите партии.

Коментирайки дали протестите срещу кабинета са финансирани отвън, Рот бе категоричен:

Още по темата

"Не, това са глупости и чиста пропаганда. За първи път след толкова дълъг период на фрустрация и примирение нормалните хора и особено младите, се опълчиха на това управление. Подобни протести има и в Турция, и в Египет. Просто хората нямат интерес да ги управлява такъв елит, защото той не работи в интерес на българския народ. И това е огромен шанс за гражданското общество".

По думите му изявлението на френския и германския посланик у нас по никакъв начин не е намеса във вътрешните работи на страната ни, защото сме член на голямото евросемейство.

"Нормално е германският посланик да подкрепя протестите на нормалните хора, освен това получавате много европейски пари. При това положение е нормално партньори на България като Германия да се интересуват от политическата ситуация в страната ви", настоя той.

Юрген Рот изрази надеждата си, че едномесечните протести у нас ще доведат до оставката на правителството.

"Вярвам, че протестите ще доведат до положителен резултат. Вярвам, че управляващият елит в България трябва да се оттегли. Единствената надежда това да се постигне е чрез гражданското общество", категоричен бе той.

По думите му след провала на "Набуко" и останалият единствен проект за газопровод, този за "Южен поток", руското влияние у нас ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
В нито една държава на Земното кълбенце не биха разрешили на разни посланици и драскачи нагло и грубо да наставляват аборигените като ***! На този бих му казал на любимия му език: "Юрген, в рот!"
48
0
 
1
 
! Отговори
Kaloyan1 преди 10 години
До plamen.baniaМесят се защото сме част от съюз! А и е прав старите муцуни ще ни погубят! Заради тях ще останем и без еврофондове че и кредит ще теглят !! После пламен.баня ще плати нали :)
47
0
 
1
 
! Отговори
plamen.bania преди 10 години
До Анонименизобщо тези външни фактори-***,нямат право да се месят в политиката на държавата ни НА СЪД ТАКИВА ГАДОВЕЕ!!!!!!!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!
45
0
 
2
 
! Отговори
Вие преди 10 години
До НиеНали затова са в тв7
44
1
 
13
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Руското влияние ще се засилва.Много е прав германеца.Нека поразсъждава кога България ще излезе от ЕС при тия изкуствено пддържани ниски заплати,пък чак после да говори за евроинвестициите.А когато това стане и вече няма да сме в ЕС,ще запее друга песен,и май ще е на руски.
43
1
 
17
 
! Отговори
Ние преди 10 години
Иван и Андрей най тъпите водещи
42
0
 
11
 
! Отговори
мой преди 10 години
тези неща ги знаем, мой, ама пак си го д*хаме щот сме мазохисти.
41
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комунистите наи накрая изиграха своята решаваща роля във Българската история .Обединиха целият Български народ от Каспичан до Ню Иорк и от Пазарджик до Сидни срещу себе си .Със това и със зверските убииства ще ги запомним престъпниците и украински ***
40
1
 
12
 
! Отговори
сирил преди 10 години
Не знам дали е купен този Рот(в превод-червен),...и от кого е купен?..ако следите книгите му,ще видите ,че изважда факти и срещу Борисов и срещу царя и срещу ***,и срещу Златев и срещу Ганчев.....сигурно Костов го е купил...
39
6
 
14
 
! Отговори
Брей брей преди 10 години
До МентораМного си наясно с нещата бе, да не си от младежкото БСП? Я кажи колко ти плащат СерГЕЙчо ико?
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koy po dyavolite e "gospodin Rot" byahte li go chuvali predi tova? :)Silno se symnyavam, poredniya gerbadjiiski prodajnik.
37
14
 
25
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Колкото до изборите, те бяха спечелени от ГЕРБ.Останалите излъгаха избирателите си.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не вярва на г-н Рот може да се запита защо изключително изгодния договор за "южен потоп" е отново засекретен. Отново беленската делаверка на НДСВ+БСП+ДПС се завърта с пълна сила и скоро може да очакваме Булгаргаз да попадне в същата ситуация както НЕК.
35
9
 
16
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Той бил на ясла при Сорос..,БСП и Атака са на ясла при Путин и единстврната им цел е да провалят България.Ако не могат, поне да са спирачка на развитиети.
34
24
 
11
 
! Отговори
Ментора преди 10 години
И тоя е на ясла при Сорос !След тоталната подмяна на старите кадри в БСП, тоя ще ми говори за "стари муцуни"!!!Именно старите муцуни ,Руменовци , Първанов и Дончева са най-върлите критикари на Станишев - най - младия европейски лидер!!!Така че старата мафия, в негово лице / тоя толкова фалшив Рот/си показва пак рогата!За олигархията около ГЕРБ ,която и сега дърпа конците - не е чувал , горкия , уж журналист , а толкова неинформиран!!!
33
4
 
18
 
! Отговори
Име преди 10 години
А добър ден Минке!
32
17
 
9
 
! Отговори
Старо куче преди 10 години
Даа , тоя тарикат си е върл превърженик на новата мафия !Определено си защитава отвоюваната ниша!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,бре,знаем,но той защо се прави на устна нормативна таблица,къде е бренда в случая.
30
25
 
9
 
! Отговори
пловдив преди 10 години
Не знам дали е купен този Рот(в превод-червен), но на снимката прилича много на Е.Сугарев и говори като него-тежък глас,който не казва нищо смислено,освен да се изказва от последна инстанция.Подобни "пророци"само замърсяват средата и с нищо не допринасят.Те са кричатала,на една нота повтарят едно и също;може би си вярват,но на тяхните "видения" се хващат само тези,които не могат да мислят сами и чакат някой да им посочи "истината".Омръзнаха ми!