Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот

Немският журналист се надява на оставка на кабинета "Орешарски"
15 юли 2013 14:08,
63
Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот
Юрген Рот. Снимка: архив, Булфото

Германският разследващ журналист Юрген Рот обяви, че в БСП и ДПС няма ново поколение политици, които да ръководят тези партии, които са оставени в ръцете на старите структури на номенклатурата.

"И при положение, че социалистическата и турската партия трябва да си сътрудничат с ужасната крайнодясна партия, вече определено става дума за структури на старата мафия", настоя той в интервю за БНР.

По думите му е възможно да се появят нови лидери, но те няма да имат властта да променят нищо в самите партии.

Коментирайки дали протестите срещу кабинета са финансирани отвън, Рот бе категоричен:

Още по темата

"Не, това са глупости и чиста пропаганда. За първи път след толкова дълъг период на фрустрация и примирение нормалните хора и особено младите, се опълчиха на това управление. Подобни протести има и в Турция, и в Египет. Просто хората нямат интерес да ги управлява такъв елит, защото той не работи в интерес на българския народ. И това е огромен шанс за гражданското общество".

По думите му изявлението на френския и германския посланик у нас по никакъв начин не е намеса във вътрешните работи на страната ни, защото сме член на голямото евросемейство.

"Нормално е германският посланик да подкрепя протестите на нормалните хора, освен това получавате много европейски пари. При това положение е нормално партньори на България като Германия да се интересуват от политическата ситуация в страната ви", настоя той.

Юрген Рот изрази надеждата си, че едномесечните протести у нас ще доведат до оставката на правителството.

"Вярвам, че протестите ще доведат до положителен резултат. Вярвам, че управляващият елит в България трябва да се оттегли. Единствената надежда това да се постигне е чрез гражданското общество", категоричен бе той.

По думите му след провала на "Набуко" и останалият единствен проект за газопровод, този за "Южен поток", руското влияние у нас ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
33
 
12
 
! Отговори
мария преди 10 години
още от времето на бисмарк германците се опитват да ни казват кое може и кое не..........по добре да си гледат своите проблеми,.... всяка намеса отвън е вредна, ние сме тук и сме така разединени, той от там ще си мисли че е по на ясно от нас.......ама всички драскачи са един дол
28
16
 
6
 
! Отговори
киро преди 10 години
До az Да съгласен съм все още управляват олигарсите на предното правителство затова Юрген се върти като ротативка, не иска други харесаха му старите
27
11
 
42
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Значи какво нещо само,немеца разбра само те не искат да разберат,че им е време вече да си ходят
26
21
 
12
 
! Отговори
Доброта преди 10 години
Тях това ги боли, влиянието на Русия в България и на Балканите, особенно когато руската мечка най-сетне се събуди от неколкодесетилетния си зимен сън, а ние пък мислим че ги е еня за нас
25
9
 
51
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Правителството е представителна извадка от народа! Докато 99% от българите се отъждествяват с Азис, Бай *** или Жоро Милионера, дотогава ще живеем в клоака! На този народ не му трябва демокрация - не знае какво да я прави!
24
4
 
36
 
! Отговори
Dan до az преди 10 години
Е как да не е казвал , колко пъти сте го цитирали от Позитано, но сега понеже говори против мафиотското ви управление и "Кой е този?" Има и още нещо което е много важно, МАФИОТА ОТ СИК БОЙКО БОРИСОВ СИ ГО ИЗБРА НАРОДА НА ИЗБОРИТЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ Е ОХРАНИТЕЛ НА ТАТО И ЦАРЯ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ БЕШЕ В НДСВ...А ВАШИТЕ ГИ НАЗНАЧАВАТЕ, Т.Е. ПОКАЗВАТЕ НА ХОРАТА "ЧИСТИЯТ" ОРЕШАРСКИ КОЙТО ЗАПОЧВА ДА НАЗНАЧАВА ВИСАДЖИЙ И ЕКС ДС СЛУЖИТЕЛИ, ТОВА Е ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА,ИЗКАРАЙТЕ ГИ ТЕЗИ НАЗНАЧЕНИТЕ НА ИЗБОРИ ДЕ!
23
29
 
15
 
! Отговори
Попето от Попово преди 10 години
До Анонимен 27Ами я оставете тогава този народ на мира и се махайте някъде, докато узрее за вас! Айде, оро! Свят голям, пълно е демокрация насекъде! Оставете ни тука малко намира от вашата демокрация, евроатлантизъм и пр. ***! Тука хорицата са прости, селяни, не искат да ядат френско кисело мляко, холандско свинско и ирландско говеждо! Докато ги питате на избори, все ще си търсят държавата, дето им разтурихте и подарихте на евроатлантическите кърлежи!Или не ги питайте, или се махайте!
22
29
 
22
 
! Отговори
az преди 10 години
Този 3,5 години докато ни управляваха мафиотите от СИК що нищо не каза? А сега тръгнал анализи да прави.... И като си говорим за чужди влияния, какво е това влияние от страна на немския журналист?
21
29
 
16
 
! Отговори
Шугав дърт пръч преди 10 години
Дърти пръче, по-добре Българи да ни управляват, ама вие ни засипахте от ***, соросчета, хелзингчета, дето се продават за една паница леща. А бе, гледай си Германията, стига си бръщолевил глупости.
20
24
 
18
 
! Отговори
Перо преди 10 години
Убу, червените не са по вкуса на г-н Рот! Те не са по вкуса на и на г-н Борисов, и на г-н Костов...Да, ама на изборите защо тези господа, които са по вкуса на г-н Рот и други в Германия и Франция, не спечелиха изборите в България? Като е толкова европейско дело кой да управлява България, защо не раздадоха изборни бюлетини и на германци, французи, на посланиците им... ами ги дадоха на българските граждани, които в болшинството си им биха шута! Даже Костов и др. антикомунета хартисаха навън! хаха
19
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък не вярвам вече в България. Всеки 20 години се завърта колелото и започва от начало. "Матриала" е скапан. Самият българин не мисли икономически и демократично. Ще му трябва още 20-30 години докато разбере какво е демокрация, какво е инвестиция и какво е управление. До тогава ще реве, че не му копуват тютюна, че не му дават субсидии, че е беден или че го управляват мутри.
18
13
 
28
 
! Отговори
rex преди 10 години
Партия БАТАКА не е ужасна крайнодясна партия! Това е проруска партия ,финансирана с рубли и затова бихме могли да я наречем ужасна крайнолява прорублева партийка!
17
13
 
47
 
! Отговори
DeadZeppelin преди 10 години
ГЕРБ и тоя са купили нали ?
16
12
 
57
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Колко си прав г-н Рот, а и ние си го знаем всичко това, но ела ти да видим дали вземеш кокала от тези нагли комунисти!
15
7
 
28
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Рот е отявлен враг на ***.. иии това го прави приятел на кого?
14
2
 
25
 
! Отговори
машала преди 10 години
Че и нова мафия ли са подготвили вече социалните инжинери от БКП-ДС?
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тя винаги ни е управлявала от 89та до сега
12
20
 
30
 
! Отговори
Българка преди 10 години
И коя е "ужасната крайнодясна партия" ? АТАКА предполагам, партията издигнала в програмата си социални идеи като:разгонване на монополиите (загуба за германския пенсионер)връщане на ресурсите на народа (някакви си българи да се ползват от полезните си изкопаеми - недопустимо) и ... о ужас: ревизия на сделките по приватизиране(крадене) на предприятия ! (горките ологарси)То бива да ни броят за *** ама вече са минали всички граници ... не различаваме ляво от дясно а? Нещастници
11
6
 
53
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Не сме Германия, че правителството да си подаде оставка, тук кокалът се стиска до гроба.
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не каза ли че се страхува за живота си понеже *** са стигнали в разширението на бизнеса си до Германия... Това беше преди 7 години! Много леко беше помирисал дейността на групировката и едвам отърва кожата, когато си написа книгата. Хубавата новина за него в случая е, че дори и да изкара ЦЯЛАТА истина- няма апарат който да спре тази машина понеже правителствата в БГ са марионетни и безволни, а *** отдавна си легализираха бизнеса и сега са чисти като момина сълза